gosiaczek265 06.12.09, 21:48 Mój syn ma trzy miesiące. Je 150-180ml mieszanki co DWIE godz. Jak myślicie, czy mogę zagęścić to mleko niewielką ilością kleiku ryżowego?? Przecież nie dam mu jeszcze mleka 2... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanka1313 Re: Kleik ryżowy 06.12.09, 22:37 z tego co mi wiadomo to kleiki tuczą, nie wiem czy warto spaść małe dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Kleik ryżowy 06.12.09, 22:42 A może po prostu dawaj mu troszkę więcej mieszanki? 200ml? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Kleik ryżowy 07.12.09, 01:13 No to widać ma dość. Czemu miałby służyć ten kleik? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Kleik ryżowy 07.12.09, 06:34 Wydaje mi się że co dwie godz 180ml to trochę przy dużo... Z kleikiem trawił by to mleko trochę dłóżej Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Kleik ryżowy 07.12.09, 10:20 Tak. Pomiędzy każdym posiłkiem dostaje pić ile chce. Poprostu głodomór z niego. To był powód przejścia na mieszankę. Antoś zjadał z piersi, nie minęło 20 min i znów jadł. Pani doktor powiedziala, że pięknie przybiera na wadze (prawie kilogram w pierwszych dwóch tyg) ale żebym go dokarmiala bo sobie nie dam rady. Powiedziała też, że zapowiada się na dużego mężczyznę... Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: Kleik ryżowy 07.12.09, 10:35 Witaj! Ja zagęszczam mleko małemu odkąd skończył 2 m-ce, bo też by jadł co 2 godz. Daję 2 miarki kleiku na 150ml mleka. Bez problemu wytrzymuje po tym 4 godz Odpowiedz Link Zgłoś
symbolica Re: Kleik ryżowy 07.12.09, 11:27 Pani dr nie ma racji, urodziłaś , miałaś pokarm, przyrosty dziecka b. dobre, więc czemu miałabyś nie dać rady wykarmić? to normalne że dzieci w pierwszych tygodniach wiszą na cycku 24h/dobę... normalne i reguluje się cały czas podaż pokarm w zależności od popytu.. byłoby dobrze mieszanka jak widzisz to żadne rozwiązanie w dodatku tym możesz utuczyc a mlkeiem matki do tego nie doprowadzisz. swoja droga leakarze to konowały: dziecko zbyt mało przybiera - porada : prosze dokarmiać mieszanka bo mu Pani mleko nie wystarcza... zbyt dużo przybiera porada jak wyżej. Uwierz w swój pokarm, jeśli jeszcze karmisz piersią, a lekarze "na drzewo".. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Kleik ryżowy 07.12.09, 11:58 Nie karmię już piersią. I nie do końca się z Tobą zgadzam. Mam starszego syna. Karmiłam go 1,5 roku. Przyrost masy taki sam. Ale tak nie jadł. Owszem, zdarzało się, że wisiał na piersi bo zwiększylo mu się zapotrzebowanie, bo miał slabszy dzień alebo z jakiegoś innego powodu. Podkreślam zdarzylo mu się a nie na okrągło... Nie chodziło o mój pokarm bo ten był bardzo dobry tylko o zapotrzebowanie mojego dziecka. Zresztą nie lubilam karmić piersią, robilam to jak za karę i jestem zadowolona z obrotu sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś