a.zagrodzka 05.05.10, 16:16 Dziewczyny, kiedy nasza Lena skonczy roczek wybieramy sie z nia do Egiptu - bedzie to poczatek pazdziernika - jakies rady, przestrogi co do takiego wyjazdu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdakingaklara Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 16:21 ja bym rocznym dzieckiem raczej nie uderzala w tamte tereny. Jak juz to wez jedzenie dla dziecka sloiczkowe aby nie jadlo ich jedzenia no i wode. Chociaz tam wode za grosze mozna kupic Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 17:03 Ja bylam z 6latka i 20 miesieczna corka. Sloiczki tak, woda jest tania lub jest w hotelu do wziecia (zalezy jaka macie opcje), no i moze orsalit na wypadek koniecznosci uzupelnienia plynow, choc nie jestem pewna czy roczniakowi mozna i w jakich ilosciach podawac. Moje obie jadly ichnie jedzenie i nic sie nie dzialo. Natomiast mnie klatwa dopadla i szybko trafilam do egipskiej apteki po ich leki. Nasze mozna do kosza wywalic. Na tamtejsze bakterie nic nie pomoga. No i odradzam Luxor czy tez piramidy z tak malym dzieckiem bo to bedzie mordega. Ja bylam ze swoja 6latka a z Mala zostal maz w Hotelu. powodzenia i udanego wypadu Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena78 Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 17:34 Ja tez bym sie nie wybrala, ale skoro juz macie zaplanowane musisz bardzo uwazac w szczegolnosci z woda. Ja bylam 2 razy, zawsze ktos byl chory. Moi znajomi niedawno wrocili, byli z 18miesieczna coreczka, zaliczyli szpital tam i tu nadal ja lecza. I jak pisala poprzedniczka wycieczki to nie najlepszy pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 18:14 ja wogole bym z dzieckiem takim malym nie pojechala do krajow afrykanskich. jak ja bylam w Egipcie to kilkoro dzieci tez trafilo do szpitali i powiem szczerze swoje bym tam nie zabrala Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 18:52 A ja mam jedno glupie pytanie i przysiegam, ze to z czystej ciekawosci: dlaczego Egipty, Tunezje, Maroka a nie np. Wyspy Kanaryjskie? Szerokosc geograficzna ta sama, a warunki o wiele bardziej cywilizowane, nie mowiac o friendly-child hotelach. Nie ma zagrozen bakteriami, woda jak wszedzie, jedzenie dla dzieci do dostania na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 18:56 dlatego ze Egipt, Tunezja sa najtanszymi karajami a niestety kanary to juz wiekszy wydatek Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_beauty Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 18:59 A no może dlatego że Wyspy Kanaryjskie są nieporównywalnie dużo, dużo droższe niż Egipt, Tunezja, Turcja itp. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 21:31 Eno, bez przesady. Weszlam na pierwsze lepsze biuro podrozy, ktore przyszlo mi do glowy i tam byly wczasy w Egipcie od 1100, na Fuerteventura od 1200, a w Maroko od 1400. No to gdzie ta powalajaca roznica? W Egipcie hotel byl 4**** i ALL, a na FA ***+ i 2 posilki. Rozumiem, ze niby lepszy standard w Egipcie, ale zeby o jedna stowe mniej fundowac sobie stres, ze bakterie, ze woda, ze w sumie od czasu do czasu zamieszki...? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 19:34 Wyspy Kanaryjskie sa może i droższe - ale last minute nie zawsze jest wiele innych pięknych miejsc, może Majorka? Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 21:32 Majorka w lecie jest droga, a w pazdzierniku moze tam juz lac. Zalezy od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: Egipt z roczniakiem 06.05.10, 13:34 A moze maz kolezanki tudziez oboje nurkuja i dlatego wybieraja sie do Egiptu. Wiadomym jest, ze w Egipcie infrastruktura nurkowa jest o niebo lepiej rozwinieta niz chocby na Kanarach. A poza tym jak pisalam Faraon kieruje sie swoimi dal nas niezrozumialymi zasadami, jednych dopadnie a innych nie. I jak napisalam nasze leki g.... pomagaja chyba, ze na zbicie goraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
duzeq Re: Egipt z roczniakiem 06.05.10, 20:12 No, taki argument, to jest argument. Bo ten cenowy nie to za baldzo. Chociaz na Kanarach ponurkowac sie da i jakies wieloryby poogladac przy okazji tez . Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Egipt z roczniakiem 05.05.10, 21:06 Polecam bardzo, moje dzieciaki też uwielbiają Rady - wybierzcie opcję All Incl. i w miarę możliwości hotel, gdzie mają osobny stolik z daniami dla dzieci. Młody uwielbiał tamto żarcie, jak jechałam pierwszy raz (miał wtedy rok) wzięłam słoiczki, bo się na forum naczytałam głupot o "zemście faraona" i nie zjadł nawet jednego, jadł z nami hotelowe jedzenie. Przestrzegać właściwie nie ma przed czym, bo że się pije wody z kranów i nie je w przydrożnych knajpach to pewnie wiesz. No i podczas wypadów na spacery i wycieczki fakultatywne zawsze miejcie dokumenty ze sobą, bo policja turystyczna działa tam zawsze i wszędzie Pieluchy jednorazowe zabieram ze sobą, bo ich jakieś takie foliowe są. Odpowiedz Link Zgłoś