fruzia01 13.06.10, 21:33 czy wasze dzieci szybko załapały o co chodzi z niekapkami? synek niecałe 7 miesięcy niekapkiem doskonale się bawi, macha, gryzie ustnik aż dziąsła piszczą, ale żeby zaczął ssać to mowy nie ma, macie pomysł jak go nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdakingaklara Re: niekapek 13.06.10, 21:44 moja te do zasssania tez nie zakumala wiec kupilam TT z ustnikiem do naciskania i zalapala to w 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
green-blue-eye Re: niekapek 13.06.10, 21:47 u mnie w pierwszej kolejnosci w ruch poszedl kubek doidy.w wieku 5,5 m mloda nawet sobie z nim radzila.jednak wiecej bylo na spioszkach jak w buzi.kupilam jej kubek tt(od 4m.z) z twardym ustnikiem i to byl strzal w 10.potem skusilam sie na niekapek z miekkim-porazka.i na niekapek z aventu z twardym ustnikiem-ten podszedl coreczce.tak wiec pije z kubkow z twardymi ustnikami.za niedlugo sprobuje od nowa podac jej wode w doidy.moze bedzie lepiej probowalas dac synkowi pic ze zwyklego kubka lub z doidy?moze ten mu lepiej spasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: niekapek 14.06.10, 09:50 Zacząć od niekapka z sylikonowym ustnikiem, którego nie trzeba ssać Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: niekapek 14.06.10, 10:11 niekapka TT nie załapała w ogóle, Avent przy pierwszym podejściu, teraz pije z Lovi 360 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
bregula1 Re: niekapek 14.06.10, 10:54 U mnie od razu zalapal, mam Tupperware z silikonowym ustnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
byakhee Re: niekapek 14.06.10, 12:36 Pomimo, ze moja wie, co trzeba robic, to woli sie nim bawic i grysc. Kupilam wiec taka: www.amazon.co.uk/NUK-Learner-Bottle/dp/B0030H2MVK/ref=sr_1_8?ie=UTF8&s=baby&qid=1276511726&sr=1-8 Trzyma sie jak niekapka, ale picie leci sobie powolutku. Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: niekapek 14.06.10, 22:26 moja nie zalapala jeszcze do dzis - ma 10mc. probowalam kilku - kapkow i nie kapkow, twardych i miekkich. woli sie bawic. ku mojemu zdzwieniu ogromnemu, wczoraj jak u dziadkow bylismy, tesciowa dala jej kubek ze slomka i mala ze slomki pije!!!!! ot tak, wziela i zaczela pic! a ja sie tak mecze by ja nauczyc) musze jej taki kubek kupic i zobaczyc czy w domu tez bedzie pic chiala. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś