Dodaj do ulubionych

dzienna dawka sab simplex

12.02.11, 12:33
mój synek ma 16dni, wiem że sab simplex podaje się od 3tyg życia po 15 kropli do każdego mleka, małego pobolewa brzuszek, karmię go mm, jaka jest dzienna dawka tych kropelek?? podaję synkowi 5-7 kropel i nie do mleka a po jedzeniu (np ok godz po - jeżeli go brzuszek boli)
Obserwuj wątek
    • iskierka115 Re: dzienna dawka sab simplex 12.02.11, 12:46
      Ja dawałam 10 kropli ok 3-4 razy dziennie ale nie wiem sama jak dokładnie jest z tą ilościa bo np. krople espumisam mozna dac tylko 20 kropli na dobę wieć dużo mniej.
      • seductivebarry1981 Re: dzienna dawka sab simplex 12.02.11, 13:00
        mojej córeczce, która miała naprawdę ciężkie kolki w 2 miesiącu życia, pediatra poleciła dawać 3 razy dziennie po 5,6 kropli. stwietrdziła, że 15 kropli do każdego posiłku to stanowczo za dużo.
        • lopezka26 Re: dzienna dawka sab simplex 12.02.11, 13:09
          Ja dawałam zgodni z ulotką, bo po to ona jest. Do kazego posiłku po 15 kropli, i tak przez tydzień. Pozniej stopniowo zmniejszałam np 15 kropli co 2 karmienie az do momentu w którym kolki odpuściły. Teraz nie dostaje już nic. Nie licz na cud jak dasz sporadycznie- sab simplex najlepiej stosowac przy kolkach a nie bólu brzuszka i to systematycznie. Tylko wtedy zauwazysz poprawe.
          • asia2387 Re: dzienna dawka sab simplex 12.02.11, 20:51
            Ja dawałam synkowi przed każdym jedzeniem od godziny 15 bo kolki zazwyczaj pojawiały sie ok 18. Podawałam mu na łyżeczce troche mojego mleka i do tego 15 kropli, wtedy ładnie wszystko połykał, bo jak dawałam mu same kropelki to dużo zostało na łyżeczce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka