Dodaj do ulubionych

nocny wiercipięta

07.03.11, 15:56
Moja coreczka, 5 mcy wieczorem zasypia bez wiekszych problemów, pierwsy sen trwa okolo 4h potem sie budzi, zazwyczaj dotaje na chwile piers i zasypa, ale czasami ma akcje pt-przezucam sie boku na plecy i na odwrót-spi z nami wiec to widze i slysze, zawyczaj wtedy ma zamkniete oczki wiec sadze ze spi...jak powiedzialam lekarzowi to powiedzial, ze poprostu ma bogate zycie emocjonalne smile jednakze dla mnie to problem, bo...egoistycznie powiem-ja nie moge spac haha, a tak serio to zwyczajnie czuwam bo wolalabym zeby moje dziecko spokojnie i smacznie spalo dalej...a tu niestety rozbudza sie co 1-2 h...sama nie wiem,,,co to mzoe byc...dodam, ze raczej nie placze mi w nocy.
Obserwuj wątek
    • posh_emka Re: nocny wiercipięta 07.03.11, 19:37
      Normalne zachowanie dziecka w tym wieku. Czego ty się próbujesz doszukać.............
    • elsia22 Re: nocny wiercipięta 07.03.11, 20:07
      U mnie jest identyczniewink więc chętnie podglądnę odpowiedzismile
      • kalipso30 Re: nocny wiercipięta 07.03.11, 20:25
        Chyba doszukuje sie tego, o czym slysze, czytam...ze dzieci w tym wieku powinny przesypiac noce...
    • mozyna Re: nocny wiercipięta 07.03.11, 21:01
      Jak tobie to przeszkadza, to pozwol malej spac we wlasnym łóżku. Poza tym tak wygladaja fazy snu u kazdego czlowieka, ze fazy glebokiego snu przeplataja sie z fazami przebudzenia (ktorego mozemy nawet nie byc swiadomi). Moze u niej wygladaja w ten wlasnie sposob. Nie placze, zasypia dalej sama. Zadnego problemu nie widze.
      • kalipso30 Re: nocny wiercipięta 07.03.11, 21:05
        W lozeczku sama nie umie spac, zreszta nie chce jej tego narazie uczyc...chcemy spac z nią...dla wygody itd...a co do fayz snu...no to nie do konca...te wiercenia się trwaja np 30 min potem sie budzi...musze dać pierś bo tak zasypia...potem musi sie jej odbic itd i mija godzina...suma sumarum jak ma wiercenia spimy po 4 h....no nic...licze na to, ze bedzie coraz rzadziej sie zdarzalo smile
    • rilla-m Re: nocny wiercipięta 08.03.11, 09:08
      Mój synek ma teraz 14 miesięcy, ale prawie od początku "wędruje" po łóżeczku w nocysmile przewala się, a często rano znajduję go śpiącego z główką w nogach wink i mi też pediatra powiedziała że moje dziecko ma bogate życie wewnętrzne (ale na podst. innych objawów), więc rzeczywiście coś w tym może być big_grin
      • kalipso30 Re: nocny wiercipięta 08.03.11, 09:14
        Coś w tym życiu wewnętrznym musi być smile Bo nasza coreczka jest baaardzo ruchliwa, ciagle się usmiecha i uwielbia towarzystwo smile czasem kjak podpatruje dzieciaczki w jej wieku to są duzo mniej aktywne...a ona no cóż...najlepiej jak jets kupa ludzi a ona moze fikac godzinami smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka