Dodaj do ulubionych

5 msc.spacerowka?

14.04.11, 15:32
Witajcie

Coreczka ma skonczone 5 msc i ledwo miesci sie do godoli,tzn.upchnac ja jeszcze da rade ale wyciagnac stamtad juz ciezko.Czy moge wozic ja w spacerowce,rozlozonej na plasko,dobrze amortyzowanej,z chyba setka pasow bezpieczenstwa,szelek i innych zabezpieczen trzymajacych malca w miejscu?Spacerowka tylko z opcja "przodem do kierunku jazdy"?
Obserwuj wątek
    • i_b13 Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 15:38
      skoro ledwo mieści się w gondoli, chyba lepiej i wygodniej będzie jej w spacerówce, przecież nie posadzisz jej od razu
    • jeza_bell Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 15:42
      Oczywiście, że tak.
    • mummy83 Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 15:56
      tam,w ostatnim zdaniu mialo byc twierdzenie a nie pytanie,ma tylko opcje przodem do swiata,troche dziwnie mi bedzie jej nie widziec caly czas,jest tam z tylu takie okienko ale nie wiele widac przez nie.Swoja droga,zla jestem na siebie,ze nie kupilam wiekszego wozka,ale nie pomyslalam o takim "szczegole" jakim jest wielkosc gondoli:/nie wiecie ile ma taka standardowa gondolka centymetrow?
      • bluemka78 Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 16:40
        Moje tez od miesiaca jezdza w spacerowce, teraz juz w parasolce, bo akurat spacerowka im nie bardzo pasowala ze wzgledow widokowych (jedno za drugim). Ale sedno w tym, ze tez oba mam w wersji tylko przodem do kierunku jazdy i nie ma problemu, juz sie przyzwyczailam do tego (w wersjach blizniaczych niewiele jest opcji jak ograniczona jestem jeszcze wymiarami), a dzieciom to akurat bardziej pasuje.
      • ylunia78 Re: 5 msc.spacerowka? 15.04.11, 12:12
        Ależ moja droga.Teraz to ok.5mcy to jeszcze mały osesek.Jak będzie leżała,to tylko niebo i niebo,czasami chmurki i drzewko,ale "za chwilę"będzie chciała patrzec na auta,ludzi,świat dookoła niej.I twarz mamy pójdzie"w odstawkę"smile
        Ja nie miałam żadnej spacerówki przodem do mnie i jakoś daliśmy radę.Ale za to w gondoli moje chłopaki jeździły do 9mca,bo przez okres zimy.Przy pierwszym wózek z dużą gondolą kupiłam przypadkowo,ale przy drugim już świadomie.
        Dasz radęsmile
    • naana26 Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 15:57
      a co stoi na przeszkodzie? rozłożona spacerówka to niemal to samo co gondola. jak masz duży opór wytnij na końcu gondolki dziure na nogi wink
    • emila.dudek Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 16:09
      Możesz, moja córka jak miała 5 miesięcy już jeździła w spacerówce.
    • mama_amelii naana26 14.04.11, 16:15
      hahaha moja wyobraźnia zadziałała i widzę te wystające nóżkibig_grin
      Moja córka od m-ca jeździ w spacerówce(ma 6 m-cy) i jakoś nie widzę problemu.Jeździ na wpół leżąco(w gondoli był płacz,bo widziała tylko niebo,a teraz widzi wszystko).Ja mam o tyle lepiej,że mam przekładaną rączkę i duże okienko w budzie.
    • mozyna Re: 5 msc.spacerowka? 14.04.11, 16:52
      Jesli spacerowka rozklada sie na plasko, to znaczy, ze mozna uzywac od 0+.
    • mali_nowo ziewwww 15.04.11, 08:50
      Dziewczyno ogarnij się! Prawie codziennie zakładasz jakiś wątek na forum.
      Ale z niektórymi po prostu przesadzasz.... jak np. z tym! Czy na prawdę o wszystko musisz pytać na forum?
      No przecież logiczne że jak dziecko się nie mieści to trzeba pomyśleć o innym rozwiązaniu.
      • perd-ido Re: ziewwww 15.04.11, 09:11
        O reeety! to pewnie jej pierwsze dziecko i pyta doswiadczone mamysmile. Nie wiem czemu widzisz w tym cos zlego. Mnie osobiscie to nie przeszkadzasmile

-
        https://lb1f.lilypie.com/e6YAp1.png
        • ylunia78 Re: ziewwww 15.04.11, 12:15
          No trochę ma racji.Autorki nie kojarzę z wielu wątków,ale tez czytam czasami tylko tyt€ł,a nie kto zakłada dany wątek.Faktem jest,że te młode mamy to czasami tak durne pytania zadają,że śmiech na całego.
          Trzeba trochę słuchać samej siebie,pomyśleć samemu o pewnych rozwiązaniach.
          Ale tak się nauczyły,że się pisze na forum i piszą.A myślenie naprawdę nie boli.
      • jedna.walizka Re: ziewwww 15.04.11, 09:17
        to po co wchodzisz na te watki>olej je jak Cie draznia,nie interesuja itd
        nie bedziesz musiala ziewac co chwila...
    • mummy83 Re: 5 msc.spacerowka? 15.04.11, 09:36
      Dziekuje Wam za odpowiedzi,spacerowka zamontowana,dzis bedzie pierwsza probasmile

A co do tego "zeeeew'a" - nie widzialam w regulaminie,zeby bylo jakies ograniczenie co do ilosci i czestotliwosci zakladania nowych watkow,czy moje watki sa nudne (po ilosci wpisow w innych, nie zauwazylam),glupie,smieszne to juz wrazenie subiektywne, na ktore wplywu nie mam.
      A wcale logicznym nie jest,ze jak nie miesci sie do gondoli to musi byc spacerowka - bo istnieje jeszcze opcja zakupu wiekszej gondoli - wiec najpierw zapoznaj sie z wykladnia logiczna a dopiero pozniej mow o tym co jest logiczne a co nie.

Usmiechu i milego dna zyczesmile a na pobudzenie i nerwowosc polecam melise lub nervosol - pamietaj,ze Twoj stres negatywnie wplywa na nastroj Twojego dziecka.
      • perd-ido Daj znac jak bylo.. 15.04.11, 10:24
        Bo widze, ze dzieciaczki mamy w podobnym wiekuwink

Moj na razie jezdzi w gondolce, ale nie bardzo mu sie to juz podobacrying. Woli noszenie na rekach jak jazde wozkiem nierzadko. Wydaje mi sie, ze chodzi o "jakosc" obserwacji. W gondolce to widzi niebo, mame i ew zabawke...a juz jazda spacerowka jest bardziej interesujacawink
      • mali_nowo Re: 5 msc.spacerowka? 15.04.11, 21:23
        Na logikę (przynajmniej twoją) kupowanie większej gondoli dla 5-miesięczniaka jest najlepszym pomysłem.
        Tak, kup wózek z większą gondolą big_grin

No i jeszcze znudzenie nie ma nic wspólnego z nerwami moja droga. Więc tą melisę zostaw sobie. Uspokój się, wycisz, pomyśl nad "problemem" Jestem pewna że jesteś na tyle inteligentna że w tym temacie nie potrzebujesz konsultacji.
        A co do mnie to jestem bardzo spokojną mamą. Do wszystkiego staram się podchodzić "z głową" czego i Tobie życzę smile

• agrafa83 Re: 5 msc.spacerowka? 15.04.11, 10:34
      Jaga ma prawie 6 m-cy i w maju przesiadamy się do spacerówki. Ma jeszcze trochę miejsca w gondoli, a że spacery przesypia, to tyle jeszcze chyba wytrzyma wink. No i ostatnio chorowała, a jeszcze chłodno jest, gondola jednak lepiej chroni przed wiatrem.
    • od.czasu.do.czasu Re: 5 msc.spacerowka? 15.04.11, 19:13
      Znam takie co 2 miesięczne niemowle kładły do spacerówek i dzieciaki żyją i mają się dobrze.
      Nawet niczym nie były przypinane, podnóżek był podnoszony i tyle.
      • mummy83 Re: 5 msc.spacerowka? 15.04.11, 21:55
        spokojna Mama moze i tak ale nie koniecznie kulturalna...nie podobaja Ci sie moje watki,nie czytaj-proste.
    • turnesolka Re: 5 msc.spacerowka? 17.04.11, 19:29
      możesz, pamiętaj tylko że w spacerówce jest zdecydowanie zimniej, zwłaszcza jak jest wiatr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka