lilka69 24.04.11, 22:47 jakim mlekiem (mieszanka) karmicie swoje nowo narodzone dzieci? przy zalozeniu, ze rodzice nie sa alergikami? pytam z ciekawosci bo mnie czeka wybor. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 24.04.11, 23:16 moim zdaniem najlepsze bebiko Odpowiedz Link Zgłoś
pamela788 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 24.04.11, 23:37 Enfamil. Odpowiedz Link Zgłoś
artsanigusto Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 24.04.11, 23:49 Ja nie ufam hipermarketowym markom i postawilam na produkt z najwyższej półki czyli enfamil. Jest też dla alergików. Drogi ale w 100 % warty swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
mag2591 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 07:33 Starszy wykarmiony bebilonem i młodszy prawdopodobnie też będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 07:47 syn karmiony był NAN-em,córka go nie tolerowała i jadła BEBIKO Odpowiedz Link Zgłoś
pomi-dorka Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 26.04.11, 19:37 u nas po Bebiko były bóle brzuszka, przeszliśmy na zwykły NAN 1 i wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 emfamil 25.04.11, 14:37 a czym on sie rozni od hipermarketowych? tez rozwazam...mysle, ze moze i od najtanszych na pewno ale od bebilonu? lub jest takie nowe nan ale nie to zwyle w pudelku.chwytem relamowym czy czyms waznym? Odpowiedz Link Zgłoś
pamela788 Re: emfamil 25.04.11, 23:53 lilka69 napisała: > a czym on sie rozni od hipermarketowych? tez rozwazam...mysle, ze moze i od naj > tanszych na pewno ale od bebilonu? lub jest takie nowe nan ale nie to zwyle w p > udelku.chwytem relamowym czy czyms waznym? Zawiera LIPIL,unikatowa mieszanke kwasow tluszczowych DHA i ARA (szczegolny rodzaj kwasow Omega 3 i Omega 6). LIPIL zawiera DHA w odpowiednich ilosciach ,ktorych wplyw na rozwoj wzroku i mozgu zostal potwierdzony w badaniach naukowych. To jest to co sklonilo mnie do wybrania wlasnie tego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonypaxdziernik Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 08:48 Ja karmiłam Bebiko 1. Teraz już Bebiko 2R z kleikiem, bardziej syte na noc Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 09:32 To brzmi dziwnie prowokacyjnie: 18 tydzień ciąży i pytanie, jakie mleko wybrać, bo NIE BĘDĘ karmić. Myślę, że należałoby tu zwołać sforę terrorystek laktacyjnych i rozszarpać lilkę na strzępy (no chyba, że masz Lilko jakiś ważny powód, żeby nie karmić . Odpowiedz Link Zgłoś
takchce83 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 10:03 Nie chce to nie karmi-to Jej sprawa.Powodu wcale nie musi mieć.Pyta bo po to jest forum ,żeby pytać .Jak Ty masz ochotę to karm nawet do 18 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
andzi-a233 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 11:10 Bebiko Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 11:52 ależ ona będzie karmić-tyle,że mlekiem z butli.przeszkadza ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 na tym forum jestem chyba pierwszy raz 25.04.11, 14:32 i nie przedstwialam swojej motywacji do rezygnacji ale to nie prowokacja. na emamie mozna poczytac kwstie wyboru ale chyba nikt ni ebedzie sobie trudu zadawal ja tu zadalam krotkie pytanie i dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Bebilon n/t 25.04.11, 14:34 wlasnie tez na razie myslam pobieznie o bebilonie. to jadlo pierwsze dziecko od 3 miesiaca. zastanawiam sie jednak czy ten tradycyjny czy od razu jakis hipoalergiczny lub pepti? na wszelki wypadek. dzieki q_fla za wypowiedz a moze emfail faktycznie? tez rozwazam...bebiko nie biore pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Bebilon n/t 26.04.11, 09:18 Jak pierwsze karmiłaś bebilonem i było ok, to bym nie zmieniała. Jak coś sie będzie dziać, wtedy zmienisz i już. Tak naprawdę, to zaczynałam od bebika, ale młoda po nim kupy nie mogła zrobić, po zmianie na bebilon od razu było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
chusteczka4 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 14:07 karmilam Nan Odpowiedz Link Zgłoś
ilovetwins Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 15:46 Na wszelki wypadek pepti - bez sensu... Piszesz, ze nie ma w rodzinie alergikow, dlaczego nie dawac wiec normalnego mleka? Poza tym pepti ma bialko mleka krowiego, czyli najczestszy alergen. Ja karmie 1 dziecko Enfamilem, a 2-gie Nutramigenem, bo jest alergikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 19:07 enfamil- czym on sie rozni od innych mieszanek np. bebilonu, o ktorym mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
ilovetwins enfamil 25.04.11, 23:04 Ja stosuje enfamil bo: -polecilo mi go kilku pediatrow niezaleznie od siebie - w hipermarkecie nie kupuje m.in. wedlin, pieczywa, warzyw, owocow i mleka dla dzieci - firma meadjohnsonnutrition produkuje specjalistyczne produkcty dla dzieci a nie jest to wielki koncern robiacy praktycznie wszystko, jak nestle. Jedyna firma, ktora potrafi wyprowukowac np. mleko bezbialkowe lub dla cierpiacych na fenyloketonurie; stad wnosze, ze na "normalnym" mleku tez sie dobrze znaja - Enfamil premuim 1 zawiera 7g weglowodanow na 100ml, gdzie Humana, Bebiko1 i Nan1 maja ich po 7,5g a Bebilon1 - 7,3 g. - LIPIL - kwasy LCPUFA, ktore wystepuja w mleku kobiecym, sa tez w Enfamilu. Za www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/5213_z%C5%82oty_standard.html: dodanie do mleka Lipilu, kompozycji kwasów LCPUFA w ilości i proporcjach takich, jak w mleku matki, korzystnie wpływa na zdolność kojarzenia, zapamiętywania, umiejętność rozwiązywania problemów, zdolności językowe oraz wspomaga ostrość widzenia u dzieci". "LCPUFA na rozwój zarówno dziecka, jak i jego funkcji wzrokowych i słuchowych. Dotychczasowe wyniki badań wskazują, że ich podaż jest bezpieczna i ma istotne znaczenie w diecie zapewniającej prawidłowy rozwój niemowląt, szczególnie wcześniaków. Dyrektywy Unii Europejskiej dotyczące składu mleka początkowego i następnego zalecają suplementację tych mieszanek LCPUFA". - w aptece internetowej kupuje mleko po 21 zl za puszke; nie bede oszczedzac kilku zlotych na dzieciach, skoro sama lubie miec raz na jakis czas np. kosmetyk z dobrej firmy To tylko moje zdanie, kazda mama wybierze takie mleko, jakie uzna za najlepsze dla swojego dziecka i takie, jakie mu bedzie najlepiej sluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
pamela788 Re: enfamil 25.04.11, 23:56 Oj zdaje sie ,ze napisalam to samo co post nizej przepraszam nie doczytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 a co sadzicie o mojej teorii? 25.04.11, 19:10 uwazam, ze jednak co kraj to inne zasady zywienia (np.kwestia wprowadzania produktow), mam wrazenie ,ze te polskie sa bardziej restrykcyjne, zgadzam sie z tym. choc ja i tak jeste ostroznejsza i dawalam wzsytsko pozniej synowi (taraz juz ponad 5 latkowi)o ok 2 miesiace. peferowalabym POLSKIE mleko, zgodne z naszymi normami annie typu np. nan (nestle). co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gladys_g Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 25.04.11, 19:51 u mnie leciał bebilon nenatal jako uzupełnienie do piersi. nenatal dlatego ze potwór ważył wtedy mniej niż dwa kilo Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 26.04.11, 08:13 Moja córka od 3 miesiąca życia piła nan active (teraz nan pro). Bardzo dobrze Jej służył. Jak była starsza, raz kupiliśmy bebilon, też był ok, więc piła zamiennie (miała już 2 lata). Po bebiko, moje zupełnie niealergiczne dziecko, miało zaczerwienioną i szorstką skórę pod kolanami. Poza tym w ogóle Jej nie smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: do niekarmiacych naturalnie ( wybor mleka) 26.04.11, 08:46 Humana Odpowiedz Link Zgłoś