Dodaj do ulubionych

Dziwna kupa

12.11.11, 13:30
Pediatra zmieniła córce mleko z Nutramigenu na Bebilon Pepti (szkuamy czynników wpływających na jej skórę). Do tej pory na Nutramigenie miała kupki jasnozielone, takie bardziej zbite, papkowate, teraz na Bebilonie są one rzadsze i koloru żółto brązowego. Czy to znaczy, że organizm musi się przestawić na nowe mleko, czy rzadka kupa to oznaka choroby?
Obserwuj wątek
    • mysz2011 Re: Dziwna kupa 12.11.11, 13:42
      Mój synek po Bebilonie ma kupki koloru zółtego, brunatnego , czasem lekko zielone i sa papkowate.
      • daisy_2810 Re: Dziwna kupa 12.11.11, 13:49
        Jak my zmienialiśmy małemu mleko z Nan1 na Bebilon AR to też dostał rozwolnienia (tzn. zrobił mi 4 rzadkie kupki w ciągu dnia, a zwykle robił tylko jedną) zadzwoniłam wtedy do lekarza, bo bałam się, że się odwodni. Powiedział, że dziecko potrzebuje 48h na przyzwyczajenie się do mleka i mam się tym nie martwić, bo za chwilę problem może urosnąć do rangi zatwardzenia. Tak na szczęście się nie stało, ale na drugi dzień już była jedna kupka żółta taka papkowata. I tak też pozostało. Poczekaj z jeden, dwa dni i jak coś to zadzwoń do lekarza, gdyby się to nie zmieniło.
    • gemmi18 Re: Dziwna kupa 12.11.11, 13:53
      To normalne. Zmiana mleka często powoduje zmianę konsystencji i koloru kupy. U nas też tak było. Ważne, żeby nie było zatwardzenia lub rozwolnienia. Mój syn po Humanie robił brązowo-zielone i jednolite, konsystencji nutelli (smile), a teraz po nanie robi brązowe z żółtymi kulkami i rzadsze niż wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka