Dodaj do ulubionych

ciągle sie budzi

21.11.11, 10:05
Moja Julka ma ponad 3 miesiące. Do tej pory spała nawet ładnie w nocy. Budziła się ok 24 lub 1 w nocy na karmienie i potem ok 5 nad ranem, o 7 wstawała. Teraz od jakiś dwóch tygodni budzi sie co 20 minut i tak przez całą noc. Raz w nocy uda sie jej przespac ciągiem 2 godziny a tak to caly czas jest pobudka. Juz nie wiem co robić. Mąż wyjechal na miesiac delegacji i jestem z nia sama takze cała noc nieprzespana bo nawet nie ma sie z kim wymienic. W dzien tez tego nie odeśpię bo rano ok 9 zasypia i spi podobnie ciagle sie budząc dopiero po południu jak jestesmy na spacerze to pospi ciągiem te 2 czasem 3 godziny. Moze ma ktos jakis pomysł co robic bo ja juz pomalu wymiekam i nie wiem ile tak dam rade. Dodam ze dzien ma raczej uporzadkowany, bez chaosu, ostatnia drzemka jest tak do 16, pozniej o 18.30 kąpiel , kolacja i ok 19.30 - 20 zasypia. Głoda tez raczej nie jest bo pomimo dodatkowego karmienia w nocy dalej jest to samo, mysle tez ze raczej nic jej nie boli bo jak tylko wezme ja na rece to usmiecha sie i gaworzy.
Obserwuj wątek
    • marzenka224 Re: ciągle sie budzi 21.11.11, 12:06
      Może przeżywa to że taty nie ma? I w ten sposób to odreagowuje? Jeśli nie jesteś z przeciwniczek spania z dzieckiem to może spróbuj wziąć ją do siebie do łóżka będzie się czuła bezpieczniej (skoro tata ją zostawił to może mama też gdzieś zniknie lepiej jej pilnować, nigdy nie wiadomo co w takiej małej główce się mogło zrodzić)
      • amelia.c4 Re: ciągle sie budzi 21.11.11, 12:51
        mała budziła sie tak jak mąż jeszcze był takze to raczej nie jest przyczyna. Co do spania to biore ją nad ranem do siebie ale zeby usnąć to musi byc cala we mnie wtulona bo jak tylko odsune ja na jakies 5 cm to juz pobudka. Ja jednak bałabym sie cała noc tak z nia spac bo zawsze sie sporo wierce i nie chciałabym jej zrobic krzywdy a nad ranem to jestem tylko w takim półsnie i wtedy jeszcze sie kontroluje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka