Dodaj do ulubionych

Chwalę się :)

09.01.12, 02:17
Dotrwałam do 6 m-ca z ręcznym Aventem, zaczęłam rozszerzanie diety. Czuję, że teraz będzie już z górki, po zamianie 2 posiłków mlecznych na bezmleczne (zupka i owocowy deserek) oraz jedną kaszkę ściągam mleko tylko 3 razy na dobę (po 250 ml), wreszcie jestem wyluzowana a mleka mam aż za dużo jak na obecne potrzeby pisklaka. Cudowne uczucie! Życzę wszystkim dzielnym mamom KPI, aby pokonały trudności i zaznały tego uczucia.
Obserwuj wątek
    • bel.canto Re: Chwalę się :) 09.01.12, 14:02
      Zazdroszcze smile przede mna jeszcze dluugie miesiace. Na poczatku ile razy sciagalas w ciagu doby? Po jakim czasie zmniejszylas ilosc sciagan? Nie obnizylo to laktacji? Jak organizujesz wyjscia, chodzi o zabieranie mleka dla dziecka? Zalozylam tez swoj watek, moze zajrzysz? bede wdzieczna smile i gratuluje!!!
    • ambivalent Re: Chwalę się :) 09.01.12, 21:10
      Gratulacje! Nadal tu zagladam smile Sentyment jakis czy cus?
      • jagienka_77 Re: Chwalę się :) 09.01.12, 21:57
        A właśnie wczoraj szukałam twoich postów tutaj smile
        Że też jeszcze chcesz tu zaglądać... Masochistka, czy jak?
        Piszę tak, bo dla mnie ściąganie pokarmu to jest swoisty masochizm, człowiek ma po kokardę, a jednak robi to jeszcze i jeszcze i cieszy się jak idiota, kiedy jakoś to się kręci smile
        • ambivalent Re: Chwalę się :) 13.01.12, 23:02
          Zagladam, zagladam smile Masochistka jestem do potegi entej Jagienko smile
          Zastanawiamy sie nad drugim dzieckiem obecnie i ja strasznie sie boje, ze karmienie znowu nie wyjdzie i bede musiala sciagac sad(
          • jagienka_77 Re: Chwalę się :) 14.01.12, 00:02
            Ambi,
            karmienie takie czy siakie to w sumie mały szczegół jeśli chodzi o decyzję o kolejnym dziecku, nie ten aspekt powinien być decydujący. Masz już doświadczenie w KPI a jak nawet by nie wyszło - pal licho, teraz mieszanki są naprawdę świetne i nie dajmy sobie wmówić, że karmienie mm to wielka krzywda dla dziecka i wyrodność/lenistwo matki! A może tym razem udałoby ci sie KP?
          • momago Re: Chwalę się :) 16.01.12, 22:44
            Wyjdzie, wyjdzie smile Tak powinnaś myśleć.
            Nie znam Twojej historii, nie wiem dlaczego za pierwszym razem nie wyszło. U mnie był problem z techniką ssania (butelka, smoczek zamiast piersi, itp.). Ściągałam ręcznie przez rok.
            Kiedy moja druga córka pojawiła się na świecie miałam taką motywację, że hej! Chociaż miałam chwile zwątpienia i już szukałam laktatorów elektrycznych na allegro. Wiedziałam na 100%, że ręcznie nie dam rady smile
            Nie myśl o tym za wiele. Jeśli pojawią się jakiekolwiek wątpliwości wal do poradni laktacyjnej. Ruszyła w Polsce La Leche League. Jest szansa, że będziesz mogła skorzystać z porady nieodpłatnie smile
            www.lllpolska.org/
    • laktatorww Re: Chwalę się :) 09.01.12, 23:12
      Jestem pod wielkim wrażeniem, że tyle czasu udało Ci się karmić dziecko na ręcznym / na jedną pierś!!
      Ja zaczynam rozszerzanie diety za kilka dni i już się strasznie na to cieszę, powoli nie wyrabiałam z ilością potrzebnego mleka...
      • jagienka_77 Re: Chwalę się :) 10.01.12, 02:14
        Dziękuję, bardzo miło czytać takie słowa, choć fakt, kosztowało mnie to sporo smile Trzymam kciuki i za Ciebie, też masz powód do dumy!
    • bianna Re: Chwalę się :) 11.01.12, 11:22
      Ja też ostatnio zrobiłam małe podsumowanie i wyszło mi, że siągam od lipca, czyli też pół roku!
      I sama jestem w szoku, że wytrwałam. Pomału chcę kończyć, mała nie za bardzo ma ochotę na mleko, muszę wmuszać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka