kasia0807 29.12.12, 10:44 Do kiedy Wasze dzieci piły nutramigen? Na jakie mleko zmieniłyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona_woz Re: nutramigen 29.12.12, 16:53 Moj pil bebilon pepti bo nie chcial nutramigen, lekarka powiedziala ze to zamiennik. Ma3,5 roku nadal na pepti robimy kaszke a jaka kolwiek proba zmiany mleka konczyla sie chorobskiem... Juz dawno powinien miec zmienione Odpowiedz Link Zgłoś
kendi8 Re: nutramigen 29.12.12, 17:40 U nas pepti 1 zamienione na nutra 1 po 6 mc próbowałam wprowadzić nan pro 2 i się udało alergie , bóle brzuszka przeszły Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0807 Re: nutramigen 29.12.12, 18:14 Chciałabym zmienić z uwagi na częste ulewanie od jakiegoś czasu po tym mleku. Powodem zakupu nutramigenu były problemy broszurkowe, zaparcia, przy nutra to się wyciszyło. Cena tez przeraza bo płacimy 39,05zł za puszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: nutramigen 29.12.12, 19:47 przeciez jak lekarz wypisze recepte dostaniesz potęzną znizkę. jak chcesz nutramigen 1 kupic tanio to mam 2 puszki na zbyciu Odpowiedz Link Zgłoś
drzewachmuryziemia Re: nutramigen 29.12.12, 19:44 na bebilon pepti chyba jak miał ponad rok, Odpowiedz Link Zgłoś
monika887 Re: nutramigen 30.12.12, 15:37 mój ma 11 mies. i pije nadal, nie zmienamy na razie bo młody ma alergie na olej rzepakowy i sojowy i ciezko dostac inne mleko bez tych dodatków. na recepte nutra kosztuje 3,6 za puszke, pediatra moze wypisac ale raczej zada do tego zaswiadczenia od alergologa Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: nutramigen 30.12.12, 19:37 Moja piła do 2,5 roku. Potem z względu na to że szła do przedszkola zmieniłam jej na sojowe (alpro soja albo Valsovia) Można tez spróbowac ryżowego albo może kozie (chociaz jedno jest drogie a drugie obrzydliwe wg mnie) teraz ma 5 lat i codziennie rano pije kubeczek sojowego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
misia53 Re: nutramigen 12.01.13, 21:07 Moj rowno jak skonczyl 1,5 roku ! zero raptem alergii Odpowiedz Link Zgłoś
nannyjo32 Re: nutramigen 13.01.13, 16:45 Moje ma a 3latka I nadal rano pi a nutramigen Odpowiedz Link Zgłoś
babydream777 Re: nutramigen 13.01.13, 20:03 moje dzieci nigdy nie były karmione mlekiem które to biorą panowie na siłowni w celu przyśpieszenia wzrostu masy mięśniowej ze względu na zawartość białka i cenę ,takie mleko to syf i ogromna szkoda dla maluszka ,karmiłam je krowim mlekiem od 6 miesiąca ,dzieci mam zdrowe jak ryby ,bez alergii którymi się straszy wszystkie mamy i ściąga ,,haracze,, za mleko podobny sproszkowany syf * Odpowiedz Link Zgłoś
aniamala123 Re: nutramigen 16.01.13, 14:15 Ciekawe czy tak samo byś śpiewała, gdyby reakcja alergiczna była tak silna, że dziecko ulewałoby z krwią. Nie wspominając o dodatkach w kupce. Odpowiedz Link Zgłoś
babydream777 Re: nutramigen 16.01.13, 15:17 jedyną reakcją na mleko jaką zna medycyna a nie pseudo lekarze specjaliści od niczego to zaczerwienienia pod kolanami i w zgięciu łokci , Odpowiedz Link Zgłoś
zosia333 Re: nutramigen 16.01.13, 15:55 a kim Ty jesteś z zawodu, że tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniamala123 Re: nutramigen 16.01.13, 16:39 Jak to kim jest, lekarzem z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w zawodzie na pewno! Inaczej jej wypowiedź byłaby odrobinę niewiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamala123 Re: nutramigen 16.01.13, 16:37 Tak? To naprawdę przedziwna koincydencja, że objawy przeszły w przeciągu 48 godzin. Ojej, dziękuję, że mnie oświeciłaś, w takim razie odstawiam dzisiaj Nutrę i podaję krowie, lubię takie życie na krawędzi. Odpowiedz Link Zgłoś
koralina27 Re: nutramigen 16.01.13, 17:17 babydream pie...sz jak potluczona ty tepa idiotko! mleko krowie jest dla cielaka a nie dla niemowlaka!!!! moja corka ma tak silna alergie, ze jak podalabym jej teraz krowie to nie wiem jak by to sie skonczylo bo jak karmilam piersia i zjadlam bodaj chleb z maslem to ulewala dalej niz widziala i plakala przy tym strasznie wiec takie bzdety to idz i glos na swojej wsi!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
babydream777 Re: nutramigen 16.01.13, 22:03 u nas na wsi dzieci bez mm chowane , pyry jedzą , nie chorują , nie ulewają ,biegunek nie mają , żadnych wysypek, alergii , sielanka....... Odpowiedz Link Zgłoś