Dodaj do ulubionych

Niesamowite

20.10.13, 21:22
Naprawdę nieźle się zdziwiłam.
Mam 10 miesięczną prawie córkę, od niedawna tak naprawdę dopiero te karmienia ograniczone siłą rzeczy - praca ale nocka to podstawa. Wiadomo.
Zawsze i wszędzie i po 1 córce i po dzieciach znajomych wiem że w dzień to pikuś nie karmić, weź za to nie daj w nocy...Olaboga.
No i wczoraj sobie zasnęłam w innym pokoju bo oglądałam film, mąż z dziećmi zasnął w naszym łożu- tam gdzie śpimy we dwoje + niemowlę ( starsza migruje do siebie ).
I sobie myślę, że na bank się obudzi jak zwykle to mnie mąż zawoła. Bo moja córka budzi się ogólnie , może 2-3 razy, jak ząbki albo choroba to bywa i częściej.
Była 23.
Nastawiona że za godzinę, dwie polecę do nich.

No i co?
6 rano budze się, zrywam na równe nogi,nikt mnie nie wołał, nikt nie płakał. SZOK!
A zerwałam się bo nawał w piersi miałam i to ja poleciałam zbudzić moje niemowlę co by trochę ściągnęło. A ona jak zabita spała, z ojcem wtulona w niego....

Jestem w szoku, do tej pory bo wg mnie nie ma opcji by niemowlak kp TAK SPAŁ. Bez MATKI! BEZ PIERSI!
Oczywiscie smieje sie bo to moze jednorazowa sytuacja, a może faktycznie moja obecnośc ją dekoncentruje w czasie snu bo ona czuje to mleko, ja nie wiem...

Ale ciekawa sprawa bo moja córka wydawała mi się teraz w SZCZYCIE potrzeb na pierś akurat- separacja bo do pracy wróciłam, zęby itp.
Obserwuj wątek
    • marcowa_aprilla Re: Niesamowite 20.10.13, 21:27
      no niesamowite, ale pewnie nie sprawdzisz czy to jednorazowe czy tak zostanie bo nadal chcesz karmic? smile
      tak czy inaczej, wydaje mi sie ze latwiej oduczyć kp nocnego wlasnie takim sposobem, ze dziecko spi z ojcem
      gorzej jak budzi sie na butle, nie mam koncepcji jak oduczyc wink
      • 18lipcowa3 Re: Niesamowite 20.10.13, 21:30
        marcowa_aprilla napisała:

> no niesamowite, ale pewnie nie sprawdzisz czy to jednorazowe czy tak zostanie b
        > o nadal chcesz karmic? smile
        > tak czy inaczej, wydaje mi sie ze latwiej oduczyć kp nocnego wlasnie takim spos
        > obem, ze dziecko spi z ojcem
        > gorzej jak budzi sie na butle, nie mam koncepcji jak oduczyc wink

Nie, narazie się z łóżka nie wyprowadzam, planowałam karmić do roku i w Sylwestra już wypić drinka wink Ale kto wie.
        Skoro tak jest ok i daje radę znaczy że moze się moje plany powiodą.

Boje sie tylko zębów, jak idą to dziecko jest spokojne tyle że więcej ssie w nocy.
        Nie chce jej tego odbierac a sobie dodawac nocnych ryków
        • kopiko-lol Re: Niesamowite 20.10.13, 21:54
          Dzieci potrafia zaskoczyc, ciekawe czy to jednorazowe czy tak zawsze by bylo, gdybys na noc zmykala do innego pokoju. Ja jestem pewna, ze dziecko czuje matke przez sen, a co za tym idzie wie ze mleko jest tuz obok. Bardzo czesto zdaza sie, ze niemowle, ktore budzilo sie 1-2 razy w nocy i spiace w lozeczku przeniesione do loza matki bedzie budzilo sie czesciej.
          Ale, moja 9 msc corka kilka nocy temu tez cala przespala - bylam w szoku, bo moce poprzednie byly straszne z 10 pobudek. Mnie obudzily cycki, a raczej ich zawartosc i tez w szoku i pierwsze co spr czy z mala wszytsko ok.
          • 18lipcowa3 Re: Niesamowite 20.10.13, 21:57
            Niestety jest jeden minus tych zredukowanych karmień- czuje że sie okres mi zbliża, do tej pory nie miałam, z pierwszą córką nie miałam ponad dwa lata - ciąża + karmienie i było to świetne
            Teraz juz mnie boli brzuch i mam wilczy apetyt.
            • kondolyza Re: Niesamowite 21.10.13, 03:28
              dla mnie to nic dziwnego ze dziecko potrafi przespac noc bez karmienia i w przypadku moich dzieci-to nieprawda ze niemowlak kp w nocy mleko potrzebuje. n
              • kondolyza Re: Niesamowite 21.10.13, 03:31
                moje dzieci co prawda spaly w swoich lozeczkach ale wczesnie łapały ze noc to noc. teraz wlasnie mlodszy-ma 2,5 mca,zasnal wczoraj o 19:45 i teraz jest pierwsze karmienie. a niejednokrotnie jak zasypia ok 21-22 to budze go ja-z nawału w piersiach na karmienie na żądanie mamy ok 5-6, zdaża sie to od 2-3 tygodni coraz czesciej.
                • kondolyza Re: Niesamowite 21.10.13, 03:32
                  aha, ze starszą mialam miesiaczki od 30 dnia po porodzie. chyba jeden czy dwa cykle byly takie 40-50 dni a tak to co 30 dni regularnie mimo pelnego kp
      • dziennik-niecodziennik Re: Niesamowite 21.10.13, 10:54
        > gorzej jak budzi sie na butle, nie mam koncepcji jak oduczyc wink

nijak. jak dziecko głodne to karm.
    • murwa.kac Re: Niesamowite 21.10.13, 06:07
      moj 6 czy 7 miesieczniak tez mnie tak zaskoczyl.
      jak sie obudzilam rano bez podobudki - w poplochu sprawdzalam czy oddycha wink

pozniej faktycznie na zeby czy skok rozwojowy bywalo gorzej i noce z pobudkami, ale na tyle sporadyczne, ze nawet tego nie zauwazalam.
      jak juz syna odstawilam od piersi to tez pomijajac skoki (w tym okropny skok rozwojowy okolo roku) i zeby - juz przesypial i przesypia do tej pory modelowo noce.
      problem mam za to z obudzeniem do zlobka wink
    • sajgonetka Re: Niesamowite 21.10.13, 09:22
      dla mnie niesamowite było to na początku - w pierwszym tygodniu - usypiał o 22 (sam, nie przy piersi), i budził się na jedzenie o 5-6 rano. wówczas nawał mleka w piersiach, aż do bólu i twardych kamieni zamiast piersi, potem piersi się przyzwyczaiły, laktacja unormowała.
      potem się przyzwyczilam wink ma tak do dziś - prawie 9 miesięcy.
      w nocy na karmienie obudził się może z 5 razy, i to dla mnie był koszmar wink bo nieprzyzwyczajonamwink
      teraz, mimo mojego powrotu do pracy, jego początków do żłobka - sytuacja taka jak była: max 21 już śpi, pobudka o 6 rano. dalej karmiony mlekiem piersiowym, przy piersi uśnie jak już maksymalnie zmęczony - ale szybciej w ciągu dnia niż na noc.
      i oby mu tak zostało, najlepiej do osiemnastki wink

a tobie życzę - coraz częstszych przespanych nocy smile
    • ma.mma.mia Urzekła mnie Twoja historia 21.10.13, 10:07
      historia na poziomie "mojemieszkanie", której to tak posty traktujesz jak większości osób. No a Twój jest, no właśnie? Co chciałaś się pochwalić? Moje dziecko od ukończenia 5 miesiąca nie budzi się w nocy na jedzenie i jakoś nie trąbie o tym. Niech każda forumowiczka opisze swoją pierwszą przespaną noc, zobaczymy efekt wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka