Dodaj do ulubionych

Dlugosc snu- zrobilam eksperyment

10.03.14, 21:10
Mij synek zwykle rano spi 30 min. Do tej pory ucinalam sobie ta drzemke z nim. Tyle ze jak juz nie pil, to go odlaczalam. Zwykle spal 30, gora 40 minut. Przewczoraj zrobilam eksperyment- nie wyjelam mu z ust sutka. Spal 1,5h. Jak go odlaczylam, to szybko sie obudzil.
Dzis tez pozwolilam mu tak spac. Wynik 1,5h przerwany telefonem.
Wynik badania: moj syn umie spac tylko z piersia w ustach. Dlatego pewnie non stop sie budzi wieczorem.. Dlaczego on nie chce tego smoczka?? To by bylo rozwiazanie dla nas! Lepiej Waszym zdaniem wyjmowac ten sutek jak zasnie, czy nie?
Obserwuj wątek
    • kopiko-lol Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 10.03.14, 21:47
      u nas tez tak było ja córcia była malutka. Teraz ma prawie 14 msc i jak sie napije to odwraca sie na drugi bok i spi smile Robi tak od moze 9 msc
    • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 10.03.14, 21:55
      Ma pol roku. Znalalam sposob pani Sears, zeby wlozyc swoj palec i wtedy moze orzysnie lepiejsmile
    • zoja86 Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 10.03.14, 22:52
      Moja też tak miała, w okolicy 5 miesiąca nagle przestała zasypiać przy piersi. Teraz ma prawie 7 miesięcy i od 4 dni jej wróciło smile
    • mmajcka Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 03:28
      Ha! U nas to samo! Choc jednak w wiekszosci sa to drzemki 30sto minutowe, ale zdarza sie, ze jedna drzemka w ciagu dnia jest dluzsza. Oczywiscie zawsze ze mna u boku i oczywiscie z piersia w buzi wink Corka 6 m-cy.
      • notalent Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 08:05
        u mnie oczywiscie to samo smile uspie w wozku - 30 min. zasnie mi przy piersi, siedzimy razem na fotelu tak dlugo az on sie wyspi. Przyzwyczailam sie wstrzymywac parcie na toalete oraz uczucie głodu. nie chce mi sie walczyc z nim tongue_out nie wiem też czy dobrze robie bo moze gdybym wyjmowala mu ten cycek to w koncu za ktoryms razem by zalapal ze bez tego sie spi? ehh nie wierze tongue_out
      • notalent Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 08:06
        a tak w ogole to co Ty robisz kolezanko na forum o 3:28?tongue_out
        • oliwa28 Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 08:43
          U mnie podobnie- z ta roznica, ze jak wyjme cyca z buzi to budzi sie odrazu a nie po 30 minutach wink tez nie walcze- leze w lozku razem z Nim dopoki sie nie obudzi smile
          • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 09:03
            A w nocy jak robicie? Wyjmujecie czy nie? Ja dzis probowalam wyjmowac to sie budzil non stop, a jak pozwalalam spac to znowu plecy bolalysmile chyba notalent ma podobniesmile efekt - jestem dzis niewyspana i boli mnie glowa. Nie wiem czy sama sobie problemu nie robie pozwalajac spac z cyckiem w buziuncertain
            • az-82 Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 10:23
              Zawsze wyjmowałam. Nie czuję się dobrze w roli smoczka. 15 minut max i do widzenia. Oczywiście, że się w końcu budziła i wciąż się budzi. Ale wolę to, niż siedzieć półtorej godziny z piersią w paszczy. Przecież to się może źle skończyć, nie tylko dla dziecka ale i dla matki. Od czegoś takiego łatwo nabawić się grzybicy.
        • mmajcka Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 12.03.14, 14:05
          smile Inna strefa czasowa. U mnie wtedy zaczynal sie wieczor smile
    • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 11:30
      Dzisiejszy test - 40min w wozku, 2h przy piersi.. Ze tez nie moze byc tyle bez piersi..
    • jehanette Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 13:31
      Też miałam taki egzemplarz. Miałam plan dwudrzemkowy: rano na spacer, chodziłam minimum 2 godziny, początkowo zasypiała na początku na pół godziny, potem budziła sie i ew zasypiała znowu. Po jakimś czasie zaczęła na spacerze spać ciągiem 1,5-2g, ale zawsze po 30-40 minutach było jakieś przecknięcie - a to mruknięcie, a to zmiana pozycji.
      Po południu - kładłam się z nią na drzemkę cycową. Nie pozwalałam wisieć, tylko jak zasnęła zabierałam pierś, ale zostawałam z nią w łóżku i jak się przebudziła - od razu dostawała pierś na dośnięcie. Potrafiła spać w ten sposób ze mną 2-3 godziny. Ja w tym czasie oglądałam seriale - och, piękny czas!!!
      Robiłam tak od maja do października (5-9 mc życia). pod koniec września przestałam wychodzić na spacer "drzemkowy", tylko usypiałam córkę w domu i nie spałam już nią. Jak się przebudziła po 40 minutach -szłam ją "dospać". Rano nie zawsze się udawało, ale po południu już tak. Po jakimś czasie (miesiąc?) przestała się budzić w trakcie drzemki i spała po 40 minut-1,5 godz rano, i 2-3 godz po południu. Po roku przestawiła się na jedną drzemkę, którą oczywiście śpi sama.

Także spokojnie, potrenujcie, pooglądaj seriale i ciesz się tymi chwilami smile
      • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 13:57
        Jehabettesmile jakbys pisala o moim synkusmile tyle ze u nas na odwrot- rano drzemka ze mna, w pokudnie dluuugi spacersmile i tez sie kilka razy przebudza. Moze rzeczywiscie trzeba sie tym delektowacwink jedynie wieczorem trydniej, bo wolalabym do meza sie prztulic smile a tak mam non stop podlaczonego synkasmile ale kiedys minie i jeszcze zateskniesmile
        • olewka100procent Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 20:11
          może kup smoczka na wzór kobiecego sutka i próbuj, może zadziała
          • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 11.03.14, 20:51
            Mam 8 roznychsmile dzis probuje tomee tipeesmile
        • jehanette Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 12.03.14, 11:46
          To ładujecie się do łóżka, cycozwis z jednej strony, a mąż z drugiej, film albo serial i fajnie jest smile Ogólnie to te pierwsze pół roku cudownie wspominam pod tym względem - ostatni czas kiedy człowiek mógł przez pół dnia i nocy oglądać seriale albo grać w planszówki (dzień przy cycu albo na klacie u ojca).
    • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 12.03.14, 08:28
      Chyba sobie strzelilam samobojauncertain co prawda milo sie spalo razem w dzien przy piersi. Niestety od dwoch dni synek nie chce inaczej spac w nocy! Budzi sie co chwila, szuka piersi, albo krzyczy non stop.. Nie wiem czy to efekt tego spania w dzien, czy z innej przyczyny.. Na razie jestem na maxa niewyspana i zalamana.
      • jehanette Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 12.03.14, 11:48
        No bo to nie jest tak, że dziecku się "wdrukuje" jakiś program np. "nauczy" się spać samo czy coś, i ZAWSZE tak będzie. Twoje dziecko w każdym miesiącu, w każdym tygodniu, jest zupełnie nowym dzieckiem, bo tak szybko się zmienia. Niestety tak będzie, z każdym dniem i miesiącem nowe wyzwania i problemy.
      • laff.irynda Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 12.03.14, 14:16
        Twitti,
        A zęby już macie?
        U mojej starszej tak wyglądało ząbkowanie.
        Młodsza tak jak twój mały jest wrześniowa. I zaczyna wisieć na cycku. Dolne jedynki już widać, choć jeszcze nie kłuja.
        • twitti Re: Dlugosc snu- zrobilam eksperyment 12.03.14, 14:27
          Nie mamy jeszcze. Tzn chyba cos tam sie zaczyna dziac przy dolnej dwojce. Ale gwarancji nie dam. Bede obserwowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka