Dodaj do ulubionych

cystografia

05.12.04, 21:31
Witajcie!
Czy któreś z Waszych Maluszków miało cystografię? Mojego Synka to czeka i
im bliżej, tym bardziej panikuję. Da się przeżyć?...
Obserwuj wątek
    • karkaz Re: cystografia 05.12.04, 21:58
      hej!
      wiesz co- nie panikuj. My cystografię pierwszą mamy już za sobą. Nie było wcale
      tak tragicznie jak sobie wyobrażałam. Malutki mój Benio (miał wtedy niecałe
      trzy miesiące) był zdecydowanie dużo dzielniejszy niż ja. Postękał troszkę przy
      zakłądaniu cewnika a potem przez te parę minut badania wyraźnie bardziej
      przeszkadzało mu to, że musieliśmy go trzymać za rączki i nóżki aby się nie
      ruszał, niż jakikolwiek ból spowodowany wsztrzykiwaniem kontrastu. Wszystko
      poszło szybciutko i gładko. Synek ma z jednej strony refluks drugiego stopnia,
      ale dbamy o niego i wszystko jest w porządku. Jesteśmy pod opieką poradni
      nefrologicznej na Litewskiej w Warszawie i mam nadzieję że kolejna cystografia
      kontrolna (w rok po pierwszej) wypadnie równie bezboleśnie.

A tak w ogóle to spróbuj być dzielna i nie okazywać za bardzo zdenerwowania- na
      pewno pomożesz tym małemu. Mów do niego i się śmiej a cała sprawa pójdzie jak
      spłatka (z płatka?).

Trzymajcie się i dajcie znać jak wam poszło.

(a gdzie tą cystografię będziecie mieć robioną?)
      • iza2109 Re: cystografia 06.12.04, 17:25
        Właśnie takich słów potrzebowałam. Dziękuję. Raźniej mi się jakoś zrobiło.
        Cystografia będzie w miejscowości w której mieszkamy, w sokółce. Za tydzień mam
        zadzwonić, bo w tym tygodniu nie ma jak. Także kolejny tydzień czekania. Ale co
        tam. Trzeba to trzeba. Dam znać jak było na pewno. Jeszcze raz dziękuję za
        pocieszenie. Serdecaznie pozdrawiamy. Iza i Kubuś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka