joan78 31.01.05, 12:08 moje dziecko ma 10 miesięcy skończone i nie ma jeszcze ząbków. Zaczynam się martwić. jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewitek01 Re: ząbkowanie 31.01.05, 12:33 prędzej czy później ząbki wyjdą; Młodemu jedynki wyszły w 8 mies., a na dwójki czekalismy do roczku; potem czwórki w 15 mies. i trójki w 16 mies. nadal brakuje nam piątek; Odpowiedz Link Zgłoś
anna39 Re: ząbkowanie 31.01.05, 17:24 hej własnie moja mała dostała zabki pierwszy zobaczyłam 27 stycz, a drugu u gory na nastepny dzien zabkowanie przebiega bez bolesnie tylko ma troche luzne kupki acha mała ma 8,5 mis niemartw sie oja corka starsza dostała pierwsze zabki jak miała 11 mies.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filonek2004 Re: ząbkowanie 31.01.05, 18:16 bywa roznie - moj filip ma 7 mies i 6 zebow nastepne w drodze Odpowiedz Link Zgłoś
basias82 Re: ząbkowanie 01.02.05, 12:51 Kubuś tez ma 10 miesiecy, a pierwszy zabek wyszedł mu całkiem niedawno. Dokładnie 15 stycznia, czyli jakies 2 tygodnie temu. Tzn. nie wyszedł, tylko sie przebił i nadal jest malo widoczny. Ale juz widze ze zaczyna wychodzic drugi, tez bardzo powoli. Pytałam sie pediatry jak to jest z tym zabkowaniem. Ponoc powinien sie pokazac przynajmniej jeden przed ukonczeniem 1 roku zycia. Ale i sa wyjatki. lekarka mowila, ze miala kiedys małą "gigantkę", ktora gdy skonczyła 17 miesiecy to wyszedł jej dopiero pierwsszy ząb. A potem to juz sie posypały.... Odpowiedz Link Zgłoś
agawa22 Re: ząbkowanie 01.02.05, 13:12 mój Kubuś jest rakietą jezeli chodzi o ząbki.: Zawsze wychodzą mu hurtem: 2 dolne jedynki-3 mieś, 4 na górze (jedynki i dwójki) 6 mieś, 2 dolne dwójki-8 mieś. no i trzonowe czwórki górne i dolne jakieś 2 tyg. temu.Teraz ma rok i 12 zębów! O dziwo wcale nie cierpiał tylko przy trzonowych dostał gorączkę. Widzisz u każdego dziecka inaczej. Ciągle się boję, że sobie te zeby wybije, bo już chodzi ale się czasem przewraca. Zresztą już sobie jedynki lekko uszczerbił w wieku 8 mieś. Ciesz się ze twoje dziecko nauczy się dobrze chodzić zanim wyjdą mu zęby. Odpowiedz Link Zgłoś