jj09 05.02.05, 12:17 Moja mala ma 7 tygodni; karmie butelka. Je co 3-4 godziny i nie ma zmiluj sie. Jak ja nauczyc niejedzenia w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata28 Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 12:25 Zależy jeszcze ile zjada co 3-4 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
silwe Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 12:28 Cześc.Mój synek ma 5 miesieęcy (jest na butelce)i też je co 3-4godziny w nocy też.Jak karmiłam piersią to potrafił przespać 9godzin,a teraz-niestety.Też chciałabym przespać całą noc bez wstawania.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mkonkol Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 12:52 Jak będzie gotowa sama się oduczy. Chyba, że np zjada tylko 30-40ml. Wtedy próbuj dawać jej smoka zamiast butli. Jak je normalną porcję to nic nie zmieniaj. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zine.af Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 15:14 Hej ja mam 7tg synka i równiez karmie butelką i daję mu 120ml co 4 godziny,wiec podobnie jak Ty.Mi się wydawało,że tak należy(zalecenia na opakowaniu-6 razy na dobę,wiec wszystko ok.),jeśli chodzi o noc to tak samo jak w dzień,tez marzę już o przespaniu całej nocy,no ale na to przyjdzie nam chyba jeszcze trochę poczekać)-takie uroki macierzyństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kulka50 Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 17:51 w tym wieku dziecko ma tak slabo rozwiniety uklad pokarmowy ze potrzebuje czestego jedzenia i malych porcji w przeciwnym razie mialoby klopoty z trawieniem ja oduczalam nocnego karmienia dopiero w 5 mcu gdy Julek zaczal jesc wieczorem kaszke Odpowiedz Link Zgłoś
kulka50 Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 17:54 a w dzien Julek nadal je co 4 godziny ja zresztą też i to juz sie chyba nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Chce jeść co 3-4 godziny 05.02.05, 18:46 Jak ma taki apetyt, to raczej musisz jeszcze poczekać, aż będzie większa i sama zechce przesypiac nocki. Mój synek ma prawie 12 tygodni i w dzien je co 3 godziny, a w nocy co 3,5. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zine.af Re: Chce jeść co 3-4 godziny 07.02.05, 15:45 Dzisiaj moj 7 tyg. Kubuś przespał 5,5 godziny-od 22.30 do 4 w nocy.Pierwszy raz spałam tyle godzin pod rząd!!!Co prawda wcześniej bardzo długo nie spał i tak sobie pomyslałam,że może warto dziecko przetrzymac bez spania miedzy wieczornymi karmieniami,wtedy bedzie zmeczone i na pewno dłuzej pospi.Spróbuj może zadziała u Ciebie,bo u mnie nie działalo-jak chciał to i tak zasnął,na nic zdawały się zabawy,pieszczoty itp.A wczoraj jakos w dzien nie chciało mu sie spac,więc musiał nadrobic w nocy.Pozdrawiam i powodzenia.Aga. Odpowiedz Link Zgłoś