Dodaj do ulubionych

Jakie podcieraczki (chusteczki)?

07.02.05, 14:44
Ja uzywam npampersow bnie mialam odwagi zmienic boje sie ze mala dostanie
uczulenia .
kamila i lea 5 miesiecy
Obserwuj wątek
    • malaika7 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 14:54
      Bambino, bambino, jeszcze raz bambino. Jedyne chusteczki o zadowalającym
      nawilżeniu.
      Pozdrawiamsmile
      • leli1 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 14:58
        pewnie ile mam tyle typów smile
        ja przetestowałam chyba wszystkie na rynku i zostałam przy Jonhson, ze wzgledu wlasnie na nawilzenie i wg. mnie w miare przyjemny zapach. Pampers wydawały mi sie zbyt malo nawilzone (te zielone, bialych nie mialam), zas bambino zapachowo mi nie odpowiadaly. Nivea jeszcze byly OK.
        • malmac Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 15:14
          a znowu moja Hania po Johnsonie od razu dostała jakiegoś uczulenia. Ja używam
          zwykłej wody (ciepłej) i wacików takich kosmetycznych. Od początku Hania nie
          lubiła tego, że zimne są te wszystkie chusteczki, mnie zaś nie odwiada to że
          wszytkie są perfumowane - w związku z tym zawierają jakąś niepotrzebną chemię.
          pozdrawiam
      • pynian Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 11.02.05, 10:09
        tylko nie bambino!!!

Ja używałam Pampers i raz zmieniłam na Bambino. Mała dostała uczulenia, które
        dopiero znikło po specjalnej maści od lekarza. Bambino nie polecam.
        Pampers są najlepsze.
    • kulka50 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 15:20
      najbardziej odpowiadają nam chusteczki Nivea z kremem, niebieskie opakowanie
      używałam wielu: pampersy,bambino, johnson,hugisy ...
      zostalismy przy nivea, bo oprócz dokladnego wytarcia pupy, posostawiają jeszcze
      warstwe kremu zamiast mokrego śladu jak po innych chusteczkach
      • kulka50 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 15:22
        oczywiscie po duzej kupie najlepsza jest bieżąca woda smile
        a potem przetarcie oliwką, bądź kremikiem , zalezy kto co używa

ale teraz po stałych pokarmach Julek juz robi twardą kupkę i nie warto zaraz
        lecieć pod kran, wtedy sprawdzają sie chusteczki
        • malgra Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 15:55
          ja po pampers przeszłam na ręczniczki huggies -polecam
          • rheya Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 16:07
            dla nas pampersy za mokresmile tzn ja używam i pampersów i dzidziusiów. Nie lubię
            jak p[o chusteczkach pampersa mam Miłoszkowi zakłądać pieluchę na mokrą
            pupę.Bambino mają za bardzo intensywny zapach. Muszę jeszcze poeksperymentować
            z innymi markami, bo jak dotąd nie utrafiłam w te idealne. Pozdrawiam R. i
            Miłoszek 2,5 mies.
    • majjolla Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 16:20
      My też przetestowałyśmy wiele i najlepsze okazały się Nivea, których używamy do
      dziś.
    • curly2 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 16:26
      Ja też uważam, że najlepsze są Nivea nasączone kremem. Mocne, dobrze wycierają,
      delikatne, zostawiają na skórze warstwę kremu (a nie wilgoci).
      Pozdrawiam, Kinga
    • silwe Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 17:04
      Pampersy są super,bo dobrze nawilżone.Sprawdzona firma.
    • renata28 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 17:41
      Zdecydowanie Nivea (nie perfumowane, niebieskie). Są ekstra nasączone i
      mięciutkie (w przeciwieństwie do pampersów, które jak dla mnie są zbyt
      sztywne), nie powinny uczulić.
      Pozdrawiam
    • formica25 bambino!! 07.02.05, 17:49
      Bambino!! dobrze nawilzone i nie smierdza starym mydlem jak wiekszosc
      chusteczek!! o pampersach i nivea sie nie wypowiem bo nie uzywalam! szczerze
      odradzam Dzidzius z wyzej opsanych powodow a poza tym sa slabo nawilzonesmile
    • nejmlez Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 21:45
      pampers sesitive - rewelacja, zadnego kremu nie uzywam po tych chusteckach i
      pupa gladzitka smile
      z tanszych to bambino
      • morgaina Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 07.02.05, 21:53
        ja może tak trochę nietypowo ponieważ używam właśnie dzidziusiowych chusteczek
        do twarzy próbowałam nivea i bambino i te drugie bardziej mi odpiwiadają po
        nivei niestety piekła mnie twarz
        • kulka50 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 08.02.05, 09:15
          bo to są chusteczki do pupy niemowlaka a nie do twarzy dla dorosłych kobiet smile
          poszukaj na kosmetykach dla kobiet, tam są fajne chusteczki niveiki dla kobiet
    • ewitek01 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 08.02.05, 09:03
      do pupci używałam tylko zielonych pampersów; po sensitiv Młody miał uczululenie
      (rumianek), podobnie po ręczniczkach Hugiess;

teraz używamy J&J, ale tylko w sytuacjach awaryjnych (w podróży, na zakupach);
      • julian2004 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 08.02.05, 09:31
        Niebieskie nivea sa suuuuuuper, ale jakieś takie, co to nawet nie wiem jak się
        nazywają, ale do kupienia tylko w Leadlu sa równie dobre, a kosztują 60 zł za
        82 szt.! Polecam.
        mama Julka
        • kasiuld Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 11.02.05, 09:43
          60 zł...?????????????????????????????????
          • akkf Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 09:37
            6 (słownie sześć), kosztuja te w Lidlu, i sa naprawde fajne, ale z tego co
            pamietam to w paczce bylo na pewno wiecej niz w pampersowych (zielone 72, biale
            64) - chyba 80 szt.

a jak ktos sie z groszem niezbyt liczy to nivea - dla mnie bezkonkurencyjne,
            ale chyba najwyzsza cena (chociaz chyba w Geancie sa tansze niz gdzieindziej),
            dlatego rzadko nivea kupuje, zwykle pampersy w 4-paczce (biale lub zielone);
            huggiesy-reczniczki tez OK, jak byly rzadkie kupki gdy jadl tylko z cyca to ich
            wielkosc optymalnie rozwiazywala sprawe wytarcie calych plecow, teraz juz nie
            potrzeba nam takiej wielkiej plachty...
            "dzidzius" cleanic'a rzeczywiscie pachnie nie najfajniej, ale ich male paczki
            na wyjscia sa znacznie tansze od malych pampersow; no i jeszcze mialam tesco -
            w paczce jest od razu takie plastikowe zamkniecie wiec kupilam do babci, gdzie
            Mati w dni powszednie przebywa, zeby uzywac bez pudelka, rowniez byly OK. Teraz
            babcia kupila bambino, i tez w porzadku. Dlatego uwazam, ze jesli dziecko nie
            ma uczulenia to wszystko jedno i mozna zwracac uwage tylko na cene, ewentualnie
            na "pierdoly" typu zapach, wielkosc, nawilzenie... \a uczulenie moze pojawic
            sie na wszystko w dowolnym momencie, i u kazdego dziecka na co innego.
            Przypomnialam jeszcze sobie ze raz jak mi sie sfajdal w parku to nabylam w
            aptece chustki penaten - niby OK, ale ten sam zapach co dzidzius...
            pozdrawiam
            A.
    • karina45 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 08.02.05, 11:27
      Ja tez sprobowalam juz chyba wszystkich dostepnych na rynku i polskim i za
      granica. Roznic wielkich nie ma tzn. Pampersy i Huggisy za suche i w Polsce i
      we Wloszech. Johnsony nie odpowiadaly nam zapachowo, ale za to Aveeno (tez
      firmy Johnson-dostepne we Wloszech) sa Ok. Najlepsza wedlug mnie jest Mustela,
      bo i nie za sucha i nie zostawia roznych klaczkow na pupci i odpowiednio duza i
      gruba chusteczka, no i co najwazniejsze podoba nam sie zapach (i mnie i
      dzidzi). Uzywamy ich praktycznie zawsze i jak na razie nie bylo problemow. No
      ale w Polsce sa trudne do zdobycia i pewnie drogie. Tu tez malo nie kosztuja.
      zaopatrzam sie na promocjach na zapassmileBo u nas na szczescie sa wiecznie jakies
      promocje lu wyprzedaze. W innym wypadku dzidzia chdzilaby z gola pupa takie u
      nas ceny zabojcze. Pozdrawiam Karina
    • mamciama Re: Jakie podcieraczki (chusteczki) 08.02.05, 12:03
      Julian 2004 miala na mysli chusteczki z LIDL za 5,95 zl za 82 szt. Sa swietnie
      nawilzone i nawet nielze pachna. Lubie tez te z tesco za 6 zl...BARDZO ladnie
      pachna i tez dobrze nawilzone sa. Pampersy zielone sa suche!Rumiankowe nawet ok
      ale w sumie sa drogie...

Nie zawsze co markowe to lepsze. Ja uzywam tesco i lidl na zmiane i moj maly
      nie wykazuje uczulenia na niemarkowe produkty...

W dodatku pieluchy w LIDL 50 szt. (maxi) za 30 zl. Bardzo dobre! Nie przesikuje
      ich w nocy i nie maja niemilego zapachu jak pampersy ! Polecam...sprobujcie.

mama Tomka
      • magnnes Re: Jakie podcieraczki (chusteczki) 08.02.05, 12:21
        Kiedyś nie było chusteczek i jakoś sobie babki radziły. Ja osobiście uzywam
        chusteczek tylko gdy gdzieś wychodzimy z Marcelkiem. W domu , za radą mojej
        mamy, biorę młodego pod kran i myje mu tyłeczek pod bieżącą wodą i jego kremem
        do mycia. Mam przynajmniej pewność,że jest dobrze umyty.A potem maść posladkowa
        robiona w aptece na zamówienie i nie mamy problemów z odparzeniami. Chusteczki
        to sama chemia i tak jest już jej nadmiar w życiu codziennym.
    • teresai33 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 08.02.05, 12:18
      Po przetestowaniu wielu rodzajów chusteczek stwierdzam, że moje ulubione to
      zielone Pampersy. Bardzo dobra jakość(dobrze nawilżone, nie uczulają) i dobra
      cena. Na drugim miejscu umieszczam Niveę (zarówno różowe jak i niebieskie), bo
      oprócz dobrego nawilżenia, pachną według mnie dużo ładniej niż chusteczki
      Pampersa, ale niestety są od nich sporo droższe.
      • magdalena1811 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 09.02.05, 10:02
        Dla mnie najlepsze sa NIVEA
    • barbamama_2004 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 10.02.05, 23:33
      Mysle, ze jesli dziecko ma wrazliwa pupe to najsluteczniejsza jest woda z
      mydlem. Po obojetnie jakich husteczkach moj Maluch dostaje uczulenia. Po wodzie
      z mydlem pupa jest idealna.
      • anka1 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 11.02.05, 09:54
        wyprobowalam : nivea, johnson,bambino, cleanic,dzidzius, bobas, Jas i
        Malgosia,huggies. po wszystkich predzej czy pozniej Maly dostaje uczulenia.
        odstawilam wszystkie i myje pupcie woda z plynem bobini i recznikiem
        jednorazowym.
        chusteczki to sama chemia. w dodatku dowiedzialam sie ze wszystkie maja w
        skladzie szkodliwe parabeny. wygoda wygoda ale zdrowie najwazniejsze.
    • kasiuld Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 11.02.05, 09:48
      A czy któras uzywała Bobini? Polecam, nie dośc, że cena niska , ok 6,50, to ma
      ją poręczne opakowanie /plastikowe zamknięcie - chusteczki nei wysychają, jak w
      innych przypadkach/ oraz nei uczulają /przynajmniej mojego dziecka, ktore ma
      skłonności do wszelakich alergii/ oraz rewelacyjnie czyszczą / w Lublnie do
      kupienia w sklepach Alfa/, poza tym polecam naprawdę gorąco chusteczki Bella z
      oliwką /zamiast kremu/, gwarantuje, ze zadna chysteczka nie oczysci tak
      dokładnie pupki jak oliwka. warto spróbować.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • catalina1 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 11:47
      Ręczniczki huggies albo chusteczki Penaten - penaten mim zdaniem sa lepiej
      nawilżone i bardzo fajnie wycierają pupe wink
      • odojoachim Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 12:11
        ja z moim szkrabem wyprobowalismy narazie: bambino, dzidziusie i pampersy z
        rumiankiem. mam to szczescie ze nie ma na zadne uczulenia. najbardziej jestesmy
        zadowoleni z bambino: najlepiej nawilzone i ladnie pachna..
        • annamarp Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 21:09
          JA CHCIALABYM ODRADZIC JOHNSONA ORAZ PENATEN ( OBA TEGO SAMEGO PRODUCENTA) -
          ZAWIERAJA ALKOHOL. INNE CHUSTECZKI W ZALEZNOSCI OD UPODOBAN
    • sylwiapyzio Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 21:41
      Dla mnie najlepsze są chusteczki Pampersa (zielone).Mąż kupił omyłkowo zielone
      ale ekonomy i te nie są najlepsze a nawet wydaje mi sie że są mniejsze
      -Bambino i Dzidzius jak dla mnie intensywny zapach ale dobrze nawilżone
      (Dzidzius jest teraz w promocji w Tesco)
      -Jonhson -może miałam pecha ale były zbyt słabo nawilżone
      -Nivea też dobre ale nigdy w promocji

Pozdrawiam.
    • mama_zuzi1 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 22:24
      Witam!
      Nivea, nivea i jeszcze raz nivea!!! Są super nawilzone, wytrzymałe, maja fajna
      mięsista strukture i cudownie pachną!! (Sa tez bezzapachowe-równiez dobre ale
      my wolimy te pachnace winkW ostatecznosci huggiesy zielone. Po Johnsonie Zuzia
      miała uczulenie a białe pampersy maja nieprzyjemny zapach i pozostawiaja tłustą
      warstwę.
    • em_em71 Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 22:38
      huggies bezzapachowe!
    • mama_lidki Re: Jakie podcieraczki (chusteczki)? 13.02.05, 23:07
      Ja uzywam Pampers sensitive.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka