Dodaj do ulubionych

Płacze podczas jedzenia ???

07.03.05, 17:48
Witam!Mój synek ma 9tyg i od wczoraj obserwuję u niego niepokojące zachowanie
podczas karmienia.Ssie cyca przez ok 10min i po tym wypluwa go i zaczyna
mocno plakac i wierzgać nóżkami.Żeby go uspokoić wk.ładam mu znowu cyca,on
znowu troche possie i wypluwa i płacze w niebogłosy.Jak sie uspokoi to sam
szuka cyca i znowu ta sama historia-ssie i płacze. sad(( Pomyślałam,że to
może ruchy jelit,ale żeby tak mocno.Na początku myślałąm w ogóle że chodzi o
brak pokarmu,że mam za mało ale sprawdzałam i jest ok,zmieniam mu nawet pierś
podczas karmienia bo myślałam że może denerwuje się że leci zbyt słabo,ale to
też nie to,bo jak zamieniłam pierś to dużo z niej ciekło tak ż emiał pełno
mleczka w buzi i dalek płakał-ewidentnie tak jakby cos go bolało.Jak tak
płakał to mój mąż zrobił mu masaż brzuszka-rozcierał mocno jego brzuszek i to
jakby przyniosło mu ulge.Czy to faktycznie ruchy jelit,czy może kolka (ale
kolka chyba wystepuje po jedzeniu a nie w trakcie???)? Miałyści ecoś
podobnego? Jak mogę pomóc synkowi??
Obserwuj wątek
    • a1238 Re: Płacze podczas jedzenia ??? 07.03.05, 19:11
      Mam to samo. moja córcia ma skończone 3 mies. i męcze się tak od dwóch
      miesięcy. Je z piersi kilka minut potem zaczyna wierzgac nózkami - dosłownie
      wariuje przy cycku no to zmieniam cyca i z drugiego je kilka minut i znów
      wariuje zaczyna się prężyć no i każde karmienie kończy się płaczem. Przybiera
      na wadze ładnie. Więc mysle ze albo to są ruchy jelit odczuwalne przez nią,
      albo gazy których nie może wypuścić. Lekarz kazał mi odstawić soki więc
      odstawiłam, mała mniej się pręży ale niestety dalej. Pozdrawiam
    • bazia74 Re: Płacze podczas jedzenia ??? 07.03.05, 19:22
      Witajcie w klubie. Mam trzymiesięcznego synusia i działo się tak samo. Dodatkowo
      tryskające kupki, śłuz w kupie no i nerwowy sen. Lekarz kazał mi najpierw
      profilaktycznie odstwić na trzy dni pierś i podać nutramigen. Faktycznie jakby
      pomogło. Później miałam przejść ponownie na pierś. Ale objawy wróciły. Teraz
      jestem znowu na Nutrmigenie. Sama mam problem bo wariacji dostaję, że nie
      karmię piersią. Lakarz stwierdził u mego szkraba refluks na tle alergicznym.
      Dodatkowo do tych podanych objawów doszło z czasem krztuszenie się, które
      kończyło karmienie ponieważ każde ponowne podanie piersi dławiło go jeszcze
      bardziej. Też nie wiem co robić. Czy to że odstawiłam od piersi nie stworzy z
      czasem jeszcze większych problemów. Czy z kolei jeśli karmiony jest piersią i
      przybywa na wadze pomimo tych objawów nie należy rezygnowaćz natury. Jeśli ktoś
      by mógł nam pomóc - proszę. Będę wdzięczna.
    • mati7373 Re: Płacze podczas jedzenia ??? 07.03.05, 19:33
      Miałam te same niepokojące objawy co u ciebie ok 6 tygodnia. Na początku panika
      - na pewno mam za mało pokarmu (szczególnie ze z pierwszym dzieckiem tak było).
      Profilaktycznie ziółka mlekopędne i druga pierś. Dziecko płacze - mleko leci. Co
      jest?
      Okazało się że moje dziecko bardzo lubi ssać pierś co wcale nie znaczy że jest
      głodne. Karmiłam go na żądanie i w efekcie zdarzało się że jadł co godzinę albo
      półtorej. Jego brzuszek nie nadążał z trawieniem. Teraz staram się karmić co 2.5
      godziny i jest super. Jeżeli jednak dokarmiam bo nie jestem pewna czy zjadł do
      syta i widzę że puszcza pierś to nie daję jej ponownie bo u mnie oznacza to że
      jest najedzony. W przeciwnym razie będzie chwytał, połykał dwa łyki i płakał z
      powodu "przejedzenia". Może u Ciebie jest podobnie?
    • kasika75 Re: Płacze podczas jedzenia ??? 07.03.05, 20:16
      ja od okolo tygodnia mam to samo , Jas ma skonczony miesiac i trzy dni. Co
      wieczor ok godziny 20, jak podaje piers to possie i sie prezy robi sie czerwony
      na buzi i zaczyna popłakiwac co potem jest wielkim rykiem .Moj sposob to
      właczyc suszarke, wziac dziecko na rece i troszke z nim podskakiwac , ale nie
      jakos mocno tylko delikatnie u mnie działa, Jasiek sie uspokaja i prawie
      zasypia , ale jak go probuje połozyc do łozeczka to oczywiscie sie budzi i
      zaczyna sie na nowo , wiec tak tanczymy prawie dwie godziny, powodzenia
      • kasia8112 Re: Płacze podczas jedzenia ??? 08.03.05, 10:13
        dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi wink))
    • g.trzaska Re: Płacze podczas jedzenia ??? 08.03.05, 11:54
      Objawy u mojego synka są identyczne jak napisała kasika75. Mały ma 3 m-ce i 8
      dni. Zastanawiam się czy nie poradzić się pediatry. U nas ta checa z jedzeniem
      zaczęła się połowie lutego. Teraz kiedy muszę dwa razy dziennie oprócz piersi
      podać butlę z moim mlekiem (taka konieczność bo biorę leki) nie jest lepiej , a
      jescze gorzej , bo on nawet butlę ciągnie z przerwami na płacz. Spokojny
      podczas jedzenia jest tylko w nocy i nad ranem , tak do 9. W nocy spi super ,
      zasypaia około 21 (wcześniej przeważnie musi popłakać) i śpi nawet 7 godzin. To
      napewno nie jest kolka, bo przeżywaliśmy to 2 m-ce temu, wiem jak to odróżnić.
      Mam wrażenie że problemy z jedzeniem wiążą się z pocżatkami ząbkowania bo mały
      cały czas wkłada rączki do buzi i ślini się. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka