waylander33 16.03.05, 13:17 No własnie czkawka i 9 dniowy malec. Jak sobie z nią radzić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmpp Re: czkawka 16.03.05, 13:23 Oto kilka moich sposobów: 1. dać cyca 2. dać herbatkę (np. HIPPz kopru włoskiego) 3. okryć ciepło kocykiem i założyć czapeczkę 4. czekać aż sama przejdzie gdyż żaden z opisanych sposobów nie skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli3 Re: czkawka 16.03.05, 13:24 jesli karmisz piersią tak jak ja to przystawiaj do cyca aż zniknie!moja mał mial czkawki przez 3,5miesiąca teraz jakoś znikły!i karmię tylko piersią!!!a mała ma juz ponad cztery miesiącemiała nawet po 8 dziennie więc wiem coś o tym.a jesli akrmisz butelka to zrub herbatkę dla noworodkówi daj popić albo mleczko modyfikowane!i dawać aż poskutkuje!ja czasem zalewałam mleczkiem z piersi nawet 15min. pozdrowienia i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: czkawka 16.03.05, 15:52 Ja również daje cyca Mojej małej pomaga - ma 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: czkawka 16.03.05, 17:40 Przychylam się do tego co napisały poprzedniczki. Pamiętam jak ja walczyłam z czkawką u Wiktorii. Najlepiej dać cyca (jeśli karmisz piersią) albo herbatkę dla niemowląt. Jeśli to nie poskutkuje to pozostaje czekać aż samo przejdzie... Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś