16.03.05, 15:38
Jestem mamą miesięcznej Nataszki. Zastanawiam się nad kupnem leżaczka.
Od kiedy zaczęłyście go używać? Słyszałam, że są takie leżaczki, które można
ustawić do pozycji leżącej - wtedy nawet maluszki mogłyby w nich spędzać czas.
Czy możecie polecić jakiś konkretny model.
Baszka
Obserwuj wątek
    • celka_s Re: Leżaczek 16.03.05, 15:40
      Moja mała ma 3 tygodnie i właśnie leży w leżaczku ( ma on regulowane pozycje).
      Niestety nie wiem jakiej jest firmy. Dostała go w prezencie smile
      • mama_lidki Re: Leżaczek 16.03.05, 16:00
        Lidka lezala w lezaczku dopiero, gdy miala okolo 2,5m-ca.
        Niestety nie widzialam lezaczka, w ktorym dziecko lezaloby calkowicie plasko -
        co jest wazne dla kregoslupa.
        Jesli chcesz kupic lezaczek mozesz to zrobic poprzez allegro.

------------------------------------------------------
        Pozdrawiam
    • majerka1 Re: Leżaczek 16.03.05, 16:04
      Moja corcia lezy w lezaczku od 3 tyg. zycia. wiem, ze nie jest to najzdrowszym
      rozwiazaniem, ale Mala ma straszne kolki i to jest jedyna rzecz ktora jest w
      stanie ja uspokoic i uspic choc na chwilke. Mam lezaczek Fisher Price (do
      kupienia na allegro) i jest rewelacyjne, ma kilka melosyjek do wyboru i wibruje
      delikatnie. Mala uwielbia lezaczek, w ciagu dnia bardzo malo spi wiec lozeczko
      odpada (krzyk zanim jeszcze zdaze ja polozyc) za to z lezaczka moze podziwiac
      swiat i jest cala szczesliwa.
    • urszulas1 Re: Leżaczek 16.03.05, 19:03
      Ja używałam leżaczka Mothercare od 4 tygodnia , miał wibracje i taki pałąk z
      wiszącymi zabawkami oraz taki ogranicznik do głowki, myślę, ze leżaczek był
      bardzo trafionym zakupem! mała ciekawie obserwowała świat w pozycji półleżącej
      i nie sądzę, żeby tym obciążałą swój kręgosłup. Potem bawiła się wiszącymi
      zabawkami. wyrosłą z niego ok. 6 mies.
      Wiem, że są takie leżaczki- bujaczki, np chicco, też fjne bo mają regulację
      oparcia. Mnie tej regulacji brakowało, miałyśmy tylko jedną pozycję.
      Mamy jeszcze inny leżaczek firmy Bebe comfort, z 3 stopniami regulacji oparcia
      i funkcji siedzącej używamy do tej pory-8 mies. do karmienia.
      POzdrawiam!
    • gosia128 Re: Leżaczek 16.03.05, 20:07
      Leżaczek to fajna sprawa - małą ma 11tyg i lubi w nim leżeć, faktycznie nie
      jest całkiem na płasko. Ja mam taki chyba zwyczajny po 99 zł w sklepie z art
      dziecięcymi. Fajny jest bo moge ja w nim przenosić tam gdzie ja jestem i
      zabawiać lub patrzeć na nia. Np jak z mężem jemy sobie obiadek w kuchni to małą
      leży sobie w leżaczku a my ją zagadujemy i jest ok. Poza tym mślę,że staje się
      przez to bardziej samodzielna -nnie tylko rączki mamusi. polecam i pzdr
      • toffeej Re: Leżaczek 20.03.05, 10:34
        Moja malutka lezala od 1 mc w nosidelku samochdowym ale nie za zcesto bardzo
        krotko bo nie bylo rady tylko to bylo dla niej ukojeniem ale zaczelam sie
        obawiac to ze kregoslup i te sprawy.Od 2 mc lezy w lezaczku z wibracja nie wiem
        jakiej firmy bo dostalam od szwagierki....super sprawa jem sniadanko z nia
        czasem zasypia w nim jak nie moze usnac....tylko producent twierdzi zeby
        dziecko nie spedzalo w lezaczku bron boze pol dnia!
    • inez76 Re: Leżaczek 16.03.05, 20:23
      Ja mam taki:
      <http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44906591>
      Bardzo mi się spodobał, bo jest praktyczny - może się na nim huśtać dziecko do 18 kg. Dzięki temu mój 4 letni synek nie musi być zazdrosny o to, że dzidziuś ma leżaczek, a on nie. Wkładałam do niego Małego jak miał jakiś tydzień, oczywiście leżaczek był w pozycji leżącej. Teraz Mały ma 2 miesiące i uwielbia wpatrywać się w zabawki wiszące na "pałąku". Dodatkowo ten leżaczek ma wibracje, które jakoby uspokajają dziecko. Ja jakoś tego nie włączam, może jak Mały będzie większy. W każdym razie - polecam.

ps. Ja kupowałam leżaczek u tego sprzedającego, wszystko było ok.
    • abajerek Re: Leżaczek 17.03.05, 13:41
      my uzywamy lezaczka od poczatku, i u nas rozklada sie do pozycji lezacej, nasz
      lezak jest chyba z firmy 4baby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka