Dodaj do ulubionych

Mamy niejadków

17.03.05, 09:59
Dziewczyny, mam wrażenie, że moje dziecko wogóle nie je.
Ma 8 m-cy i chuda nie jest, ale dawno nie ważyliśmy i nie wiem czy przybiera
na wadze- jeśli tak to chyba z powietrza wink
Zjada obiadek 190g to max, rano kaszkę na mleku modyfikowanym 150 ml na dwie
raty, mleko modyfikowane ok 60 ml w dzien i ok 100ml na noc, budzi sie
niestety w nocy do cycusia ze dwa razy, ale wydaje mi się, że ja już dużo
pokarmu nie mam.
Napiszcie jak jest u Was? Ile i co jedzą Wasze pociechy?
Bo zaczynam mieć jakąś obsesję n/t jedzenia!
Obserwuj wątek
    • meg233 Re: Mamy niejadków 17.03.05, 10:02
      moja tez niejadek, ale lekarz przepisał mi syropek na apetyt CITROPEPSIN i
      chyab jest lepiej. Ale może im to wystarcza, przecież nie chcemy aby były
      tłuściutkiesmile
    • marcelina-29 Re: Mamy niejadków 17.03.05, 10:52
      MiaŁam podobny problem i byłam u gastrologa.
      Sprawdź przyrost wagi na siatce cent. Jeśli waga nie ma od kilku m-cy tendencji
      spadkowej to jest dobrze. Nie patrz na tabele żywieniowe.Dziecko też człowiek i
      każde ma różny apetyt. Je tyle ile mu potrzeba.Nie denerwuj się i zastanów się
      czy ty codziennie masz taki sam apetyt. Jedno dziecko wypije 150ml drugie 90ml
      i tyle samo przybiorą na wadze.Jedna osoba zjada bardzo dużo i jest szczupła
      druga zje bardzo mało i tyje zależy od indywidualnych predyspozycji każdej
      osoby.
    • smallwitch Re: Mamy niejadków 17.03.05, 11:07
      Hej
      Jakby mój synek zjadł 190g czegokolwiek to oszalałabym ze szczęścia, że tak
      dużo zjadł... Tomek ma 10,5 miesiąca, waży 7,3 kg i nie zjada więcej niż 100g
      na raz... Poza piersią zjada trzy razy dziennie właśnie po 100g Sinlacu (jak ma
      super dobry dzień) i na tym koniec. Często zjada tylko dwa razy po 50g... A i z
      piersi nie zawsze ssie rewelacyjnie...
      Więc myslę, że Twoja Córeczka wcale nie je tak mało. A jak się denerwujesz, to
      zrób jej podstawowe badania krwi, badanie ogólne i posiew moczu, żelazo, itp I
      wtedy będziesz wiedziała na 100%, że wszystko jest ok, mimo, że Malutka nie
      jest super "zjadaczem"...
    • meja33 Re: Mamy niejadków 17.03.05, 12:05
      Dzięki, trochę wracam do równowagi dzięki Waszym postom, bo jak tak siedzę sama
      z nią i wmuszam te 150 ml. kaszy od rana.... zjadła na dwa razy o 9 i 11 wink
      Zastanawia mnie to, dlatego, że nigdy nie była drobnym dzieckiem- raczej z tych
      tłustych wink i jedzących co 2 godz. cycusia.
      Ta zmiana zaczęła się od kiedy je inne posiłki, a na cyca nie chce już patrzeć,
      tylko przez sen.
      Nawet deserków nie wiem jakich, bo jabłkiem pluje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka