wiewiora12 14.04.05, 21:20 Opiszcie, dziewczyny, w jaki sposob korzystacie z laktatora. Kiedy odciagacie mleko, w jaki sposob przechowujecie, jak odmrazacie itd. I jak reaguja maluszki na mamine mleko z butelki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blamblam Re: Laktator 15.04.05, 11:21 To kiedy odciągasz mleko zależy od dziecka i od Ciebie. Jeżeli maluch sie odstawił od piersi a masz pokarm możesz sciagać w porach karmienia (min co 3godz żeby utrzymać laktację i podawać w buli lub łyzeczką. Jeżeli chcesz poprawić laktację ściągasz po karmieniu lub między karmieniami. jezeli ściągasz bo chcesz zostawić malucha pod opieką kogoś innego ściągaj po karmienu to co zostało lub w nocy jeżeli w nocy mluch nie ssie. Ściagasz do woreczków lub pudełeczek. W temperaturze pokojowej morze stać 12 godz, w lodówce 2 doby w zamrazalniku 3 miesiące. Żeby podgrzać wstawiasz butelke do garnuszka z ciepłą wodą. Rozmrozic mozesz w lodówce (kilka godzin) lub w garnuszku z ciepłą wodą. Jeśli chodzo o butle dzieci reaguja różnie. Jeżeli nie akceptuje butli mozna sprobować podawać łyżeczką. Podobno są tez specjalne butelki z nakręcaną łyżeczką zamiast smoczka. Czytałam o tym na foum ale sama nie korzystałam Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: Laktator 15.04.05, 13:53 Czy możesz mi napisać jakie to są woreczki/pudełeczka do przechowywania pokarmu? Gdzie można je nabyć i ile kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
blamblam Re: Laktator 15.04.05, 14:31 Są woreczki do laktatorów Medeli. Kiedyś były Aventu. Teraz Avent robi pudełeczka ale na allegro mozna jeszcze kupić woreczki. Nie wiem ile teraz kosztują. Wrzuć w wyszukiwarkę napewno coś najdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
m_k_k Re: Laktator 15.04.05, 11:30 jeśli maluch nie chce pic z butli, można spróbowac nauczyc go maczając na poczatku smoczek w mleku, żeby poczuł znajomy smak. Jak moja córeczka nie chciała pic to nauczyłam ją w ten sposób, że przystawiłam ją do piersi a potem jak zrobiła sobie krótką przerwę na oddech, ukradkiem wsunęłam jej smoczek do buzi w takiej pozycji jak przy piersi - trochę się zdziwiła, ale jak tylko poczuła smak mleczka to już nie protestowała. Odpowiedz Link Zgłoś