78mala 26.04.05, 09:11 Drogie mamy zastanawiam sie czy do butelek Aventu pasuja smoczki balonik canpola? Dzieki za odpowiedzi Ania i Kacperek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magnolia1973 Re: smoczki 26.04.05, 09:16 Nie pasują. Prawdę mówiąc ja nie znam smoczków innego producenta, które by pasowały do butelek Avent. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.misia Re: smoczki 26.04.05, 09:22 Pasują wymiarowo i tylko w ten sposób. Po prostu każdy producent troszkę inaczej "wykańcza" smoczki i mmimo, że rozmiarem są takie same to w rezultacie nie spełniają swojej funkcji jeżeli smoczek jest innej firmy a butelka innej. Podam ci taki przykład. Avent robi odprowadzenie powietrza przy karmieniu przez smoczek (smoczki na rancie mają takie dziurki), natomiast Nuby robi odpowietrzenie w butelce. Ja np. chciałam założyć smoczek aventa do butelki Nuby i rezultat był taki, że mleko po prostu przeciekało. Radzę nie kombinować. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pynian Re: smoczki 05.05.05, 14:24 Ja używam Canpol balonik do butelek Avent, pasują, odpowietrzają się tak samo jak aventowskie a są dużo tańsze.polecam Odpowiedz Link Zgłoś