Dodaj do ulubionych

www.gerber.pl

11.05.05, 07:56
Strona ciągle jest w przebudowie, a ja mam na dniach wprowadzac soczek
jablkowy itd i chcialam sie zorientowac jakie mają smaki z firmy Gerber.
Chcę wprowadzać najpierw soczek jablkowy, potem soczek jablkowo -jakiś
potem samą marchewkę, i samo jabluszko tarte. Potem jakąś zupke jarzynową i
deserek owocowy.

To jest mój plan na poltorej miesiąca. Dobrą mam kolejność ???

I czy wlasnie takie sloiczki znajdę w ofercie Gerbera ???
Obserwuj wątek
    • anulafla Re: www.gerber.pl 11.05.05, 08:35
      podciągam, bo zależy mi na odpowiedzi...
    • mama.misia Re: www.gerber.pl 11.05.05, 08:46
      Gerber ma produkty tzw. naturalnie proste (czy jakoś tak). Są to produkty
      zawierające jeden składnik. Z takich produktów od 5 m-ca są dla dzidzi m. in.
      sok jabłkowy klarowny bez dodatku cukru, taki sam sok gruszkowy (czy
      marchewkowy to nie wiem bo mój Michaś na marchew jest uczulony więc za takim
      się nie rozglądałam), potem możesz dać sok z jabłek i białych winogron lub
      jabłek i czerwonych owoców, z przecierów jest jabłko i nie chcę zmyslać ale
      chyba też jabłko z winogronem. Z warzyw: brokuły, szpinak, marchew. Najpierw
      wprowadzaj pojedyncze produkty a potem te które już dziecko zna razem z jakimś
      innym (tak jak piszesz). Nowości wprowadzaj nie częściej jak co 4-5 dni tak byś
      miała czas zaobserwować czy dany produkt nie wywołuje alergii u maluszka
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • ezagraj Re: www.gerber.pl 11.05.05, 08:48
      Witam
      Kolejnośc jak najbardziej dobra tylko żeby Ci dziecko planów nie
      pokrzyżowało smile Moja córka ma 5,5 m-ca i nie pije soczków bo nie chce deserek
      jak zje trocszkę to święto i to tylko jabuszko, jabuszko z bananem, jabuszko w
      winogronem (z Bobo Fruta, ale to tosomo co z Gerbera bo firmy sie połączyły),
      albo gruszke Wiliamsa z Hippa. Co do jabłka z owocami leśnymi to są niemiłe
      nawet dla mnie, nie zjadłabym tego ale dzieci mają różne smaki. Proponuję
      kupowac po jednym słoiczku i dawać małemu smakoszowi. Co do marchewki to ja
      mogę zapomniec bo wszystko jest zaplute a moja córa nie cierpi marchewki. Wiem
      że ktoś mi moż epowiedzeć że to niedopuszczalne że nie daję dziecku marchewki
      ale co mam zrobić skoro jej to nie smakuje? Ja tez wszystkiego nie lubię. Co do
      zupek u nas to chyba poczekamy jeszcze po jak dałam małej ostatnio to sie po
      niej źle czuła i kupki nie mogła zrobić.
      Jak widzisz z dzieckiem nie da sie wszystkiego zaplanować, choc syn mojej
      koleżanki je wszystko, może u Was też tak będzie. A co do strony gerbera to
      proponuje wejść na strone hippa i tez zobaczysz jakie są produkty. Co do
      gerbera to zaobserwowałam że niejednokrotnie produkty u nich są później o jakis
      miesiąc wprowadzane i dlatego łatwo się pogubić.
      Powodzenia i smacznego życze
      Pozdrawiam Edyta
      gg5895723
      • anulafla Re: www.gerber.pl 11.05.05, 09:17
        Jeszcze jedno pytanie.
        Bede podawala przez tydzien soczek jablkowy i jak wszystko bedzie ok to mam
        zacząc dawac troche jablkowego a troche jablkowo - winogronoweg czy po prostu
        przez jakis czas sam jablkowo winogronowy... potem jak wprowadze marchewke to
        mam w tym czasie kontynuowac soczki czy dawac tylko marchewke... itd...
        Po prostu czy laczyc nowe dania z tymi wczesniejszymi czy wszystko wprowadzac
        osobno???
        • ba_warka Re: www.gerber.pl 11.05.05, 13:07
          Witaj.Wprowadzałam osobno co 3-4 dni bo tyle wystarczy odczekać a póżniej
          łączyłam na kolejne 3-4 dni.Soku tylko z marchewki nie widziałam ale najlepiej
          podawaj marchewkowo-jabłkowy(tylko marchewka może spowodować problemy z
          kupkami)i dodawałam wodę szczególnie bo są trochę gęste-żeby synkowi lepiej się
          piło.Pozdrawiam.
    • kasia-s-74 Re: www.gerber.pl 11.05.05, 09:27
      cześć, Jeśli chodzi o gerbera to ma soczki; jabłkowy, jabłkowo -
      marchwiowy, jabłkowo-marchwiowo-winogronowy+dynia. Od razu uprzedzam
      jabłkowy jest bardzo kwaśny(przecierowy) i mojemu dziecku nie przypadł do
      gustu. A zacząć możesz od czego chcesz. Ja zaczełam od zupki. pozdrawiam
    • yeanne Re: www.gerber.pl 11.05.05, 09:44
      moje dzieciaki mają skończone 3 miesiące i jedzą zupki /pierwsza zupka-krem
      jarzynowa/ z Bobo Vity. Jeden zajada bez problemu z łyżeczki, drugiemu dodaję
      ciuteczek cukru na czubek łyżeczki i też zajada. Zupka ma dużo marchewki smile
      • anulafla Re: www.gerber.pl 11.05.05, 12:51
        podciagam
    • olapp Re: www.gerber.pl 11.05.05, 17:38
      do góry
      • anulafla Re: www.gerber.pl 11.05.05, 21:41
        byłam w sklepie, nakupilam soczków jablkowych i jablkowo winogronowych (z
        bialych winogron)
        rozgladalam sie juz tez jakie są te przecierki z owoców i warzyw i nie znalazlam
        samej marchewki z Gerbera... czy jest napewno ????
        • renata28 Re: www.gerber.pl 11.05.05, 21:44
          Moim zdaniem Gerber jako taki nie ma soków z marchewką. Te są domeną Bobovity.
          Jest też sama marchewka albo z jabłkiem Hippa. Swego czasu też szukałam
          jakiegoś soczku Gerbera z marchewką i na ich stronie nie znalazłam.
          • anulafla Re: www.gerber.pl 11.05.05, 21:47
            acha, bo mnie chodziło nie o soczek z marchewką tylko wlasnie o taką przecieraną
            marchewkę, a z Gerbera widziałam tylko marchewkę z jabłkiem. Wiec moze najpierw
            kupię z Hippa sama marchewkę, a jak przejdę na jedzonko dwuskładnikowe to wrócę
            do Gerbera.
            • renata28 Re: www.gerber.pl 11.05.05, 22:36
              Sama marchewka (nie soczek) jest Gerbera. W małych słoiczkach (bodajże 80).
              Dokładnie ta sama wielkość co jabłuszko.
              Marchewka Hippa w moim przypadku nie sprawdziła się bo była za gęsta (taka
              bardziej kaszka marchewkowa) i przeważnie z ryżem.
    • kakmi A ja Cię trochę zaskoczę 11.05.05, 22:10
      Bo ja mimo że chciałam sobie zrobić jakiś plan to i tak mi nie wyszedł.
      Zaczęłam od soczku, okazał sie bleeeee (!) bo kwaśny, to dosypywałam glukozę,
      teraz mieszam z herbatkami hippa, no to dałam deserek - jabłka- bleeeeee - za
      kawaśne !!!!! No to dosypałam glukozę, jakoś przełknął parę łyżeczek. Polubił
      za to jabłka z marchewką ( i nie trzeba było dosładzać) i tak jakoś szybko sie
      potoczyłó że do końca 4 miesiaca spróbowaliśmy wszystkie desreki i wszystkie
      soczki i Krzysiowi nic. Aha, z soczków najbardziej lubi jabłkowo-malinowy z
      dzika różą. Od początku 5 miesiąca czas na zupkę, więc naszykowałam sie że na
      początek ze dwie łyżeczki, podgrzałam odrobinę, no i sie okazało że afera
      wielka, bo za wolno mu daję i za mało na łyżeczce i zjadł cały słoiczek
      (jarzynowa Gerbera) i chciał jeszcze ale go przekabaciłam butlą smile))
      Teraz Krzyś ma 4,5 mies i zjada na obiad 1,5/2 słoiczki (!)
      I wiesz co, rób tak jak będzie Ci podpowiadała intuicja i patrz co twoje
      maleństwo lubi. A jeśli chodzi o jakies planowania, to mi juz mama moja mówiła,
      że nigdy nie jesteś w stanie zaplanować nic jak masz małe dziecko bo ono ma
      swoje własne plany smile
      Pozdrawiamy serdecznie
      Kasia i Krzyś
      • anulafla Re: A ja Cię trochę zaskoczę 12.05.05, 06:15
        Właściwie to masz rację ale kupiłam wczoraj 5 soczków jabłkowych żeby co chwile
        nie jeżdzić do marketu - najwyżej sama je wypiję smile)))

Tak więc dzisiaj zaczynamy smile))
        • anulafla Re: A ja Cię trochę zaskoczę 12.05.05, 08:15
          Już jesteśmy po soczku smile dwie pełne łyzeczki smile) potem za jakis czas było
          mleczko i maleństwo śpi smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka