Dodaj do ulubionych

na temat leżaczków

14.05.05, 15:13
zamierzam kupić mojej 11 tyg. córeczce leżaczek, żeby nie musiała cały czas
leżeć tylko też pobawić sie na półsiedząco. Czy któraś z Was miała leżaczek,
czy jest praktyczny? a co na to dziecko, lubiło? i do kiedy leżakowało?
proszę o opinię. Może możecie polecić jakiś konkretnej firmy lub rodzaj? z
góry dziękuję
agata
Obserwuj wątek
    • asialub1 Re: na temat leżaczków 14.05.05, 15:19
      Nobla temu kto wymyslil lezaczek. Super sprawa zwłaszcza jak się ma marudzące
      dziecko. Wiele rzeczy mozna sobie podarowac np kojec ale nie lezaczek.
      • justa0103 Re: na temat leżaczków 14.05.05, 15:32
        ja wlasnie kupilam dzis lezaczek -ale w komisie bo w zadnm sklepie ani hurtowni
        nie moglam dostac... uwazam to za wspaniala rzecz bo mojej 2 i pol-miesiecznej
        corce wszystko sie nudzi wink))))))
    • feather1 Re: na temat leżaczków 14.05.05, 16:05
      lezaczkow jest mnostwo, odkad nabylam (tez w komisie) to widze je wszedzie;
      maja oznaczony przedzial wagowy wiec dopoki dzidzia sie w nim miesci ok, my
      dzieki lezaczkowi nie nosimy dzidzi caly czas, mozna cos zrobic a ona nie
      przyzwyczaja sie do rak i obserwuje swiat z bezpiecznej pozycji, my mamy {Primi
      Sogni ale inne tez sa fajne
      • mamaady2 Re: na temat leżaczków 14.05.05, 16:53
        ale większość jest bez zapinanych pasów, szelek. Czy są one konieczne czy nie?
        dzieci chyba nie wypadają??
        • andrea_25 Re: na temat leżaczków 14.05.05, 18:45
          pewnie ze wypadaja moj wypadl jak mial ok 6 mies nawet z takiego z szelkami z
          mojej winy bo nie dopielam dobrze szelki buzka na podloge na szczescie nic sie
          nie stalo wiec napewno taki z szelkami pozdrawiam
          • paula05 Re: na temat leżaczków 14.05.05, 21:22
            Leżaczek to super sprawa smile). My używamy odkąd córcia skończyła miesiąc, a mamy
            taki najzwyklejszy, ale z pasami choć jeszcze nie zapinamy. Nasz skarb dzienne
            drzemki odbywa tylko w leżaczku, kołysanie ją uspokaja, a na rekach nie dałabym
            rady. Polecamy więc gorąco i pozdrawiamy.
        • olastra Re: na temat leżaczków 15.05.05, 17:59
          lezaczek super sprawa.ja kupilam lezaczek "Tako" i jestem bardzo zadowolona.ma
          zabezpieczenia(pasy) zeby dziecko nie spadlo.super sprawa.pozdrawiam
    • dorata Re: na temat leżaczków 14.05.05, 23:01
      My używamy leżaczka od 3 tygodnia i jest to świetny wynalazek. My mamy leżaczek
      firmy Primi Sogni, Można go rozlożyć na płasko, dzięki czemu nawet najmniejsze
      dzieci mogą w nim leżeć. Ma też pasy bezpieczeństwa i tackę do jedzenia. Córcia
      ma dzisiaj 7 miesięcy, często spożywa w nim posiłki i siedzi np w kuchni na
      stole. Gorąco polecam.
    • martynahpt Re: na temat leżaczków 15.05.05, 11:33
      I ja tez polecam lezaczek.Moj synek ma juz 6,5 mies a nadal w nim siedzi,tzn
      tak na wpol lezaco.Ale probuje juz sam na nim siadac wiec wlasnie dlatego musze
      go przypinac bo sie chwieje i moglby mi wypasc.Choc teraz juz trosze mniej
      chetnie w nim siedzi to kiedys jak mial miesiac czy wiecej nawet troche to
      zasypial tylko w lezaczku.Bujalam sobie noga i moglam siedziec np na kompie.A
      teraz jak mnie nie ma w pokoju to synek placze i krzyczy wiec poprstu biore go
      na lezaczku i nosze wszedzie tam gdzie cos musze zrobic a on sobie poprostu
      patrzy i jest zadowolony ze jest z mamusia.
      • olcia3221 Re: na temat leżaczków 15.05.05, 17:52
        lezaczek ulga dla rąk!dzidzia na widoku!do karmienia rewelacja do zabawy super!
        Ale radziła bym miec takie wymagania przy zakupie! by miał pasy do zapinania,
        mozliwosc bujania bo sa i takie bez mozliwosci bujania wtedy do karmienia mozna
        zablokowac by sie nie bujała a do zabawy odblokowac, powinnien miec tez
        regulacje oparcia i doskonale sprawdza sie pałąk do przenoszenia a na nim mozna
        powiesic zabawki ty gotujesz obiadek dziecko na ciebie patrzy ale i ma czym sie
        bawic! u nas najlepszą zabawką jest taka plastykowa spręzyna którą mała naciąga
        owija a jak sie nudzi to na koniec tej spręzyny grzechodka i juz kolejna
        atrakcja! my kupilismy w komisie za 75zł firmy brak ale rewelacja! a i jeszcze
        dobrze zeby miała podnózkami obszycie ceratkowe bo materiał przy kopaniu i
        pocieraniu nózkami sie wyciera!
        • mamaady2 Re: czy pasy 3 punktowe 15.05.05, 18:21
          czy pasy 3 punktowe wystarczą czy muszą być takie 5 punktowe?? bo podoba mi się
          leżaczek primi sogni ale ma 3 punktowe i nie wiem co robić?
          • kasiaolga Re: czy pasy 3 punktowe 15.05.05, 21:12
            No właśnie. Ja niestety kupiłam taki z pasami 3-punktowymi (model pampers), ale
            już wiem, że to był błąd. Moja córcia (5miesięcy) odpycha się nóżkami i wyjeżdża
            górą. 5-punktowe są pewniejsze.
    • jusienka Re: na temat leżaczków 15.05.05, 20:57
      Lezaczki sa super, nie dalabym sobie rady bez niego... ale uwazajcie mamy! Moja
      corcia (9kg) pochylila sie silnie do przodu i wyrwala z boku pas
      zabezpieczajacy z lezaczka. Na szczescie nie uderzyla sie zbyt mocno, ale
      doslownie chwile wczesniej przestawilismy ja z lezaczkiem z podlogi w kuchni, z
      plytek. Fakt, ze mamy podarowany i niefirmowy lezaczek, ale prosze: uwazajcie!
    • ezagraj Re: na temat leżaczków 16.05.05, 08:34
      Witam
      My mamy leżaczek firmy Herlag kupowany w niemczech. Leżaczek rewelacyjny,
      używaliśmy go od 5 dnia po urodzeniu mojej córeczki do dziś 6 m-cy. Plecki są
      całkowicie usztywnione, bo pod plecami jest płyta pliśniowa i tak samo pod
      pupą, tak że napewno plecki sie nie zniekształcą. Leżaczek ustawia się od
      pozycji leżącej do siedzącej ( nie ma niestety opcji bujania bo nie ma
      biegunów, ale jak odbezpieczy się leżaczek żeby zmienić mu pozycje to można
      dziecko huśtać) jest zabezpieczenie żeby dziecko się samo nie podniosło i
      wypadło.
      Pozdrawiam Edyta
      • dorotamoron Re: na temat leżaczków 16.05.05, 08:42
        Ja mam lezaczek tako lux i wlasnie chce go sprzedac. Jesli ktos jest
        zainteresowany to dajcie znac.
      • ezagraj Re: na temat leżaczków 16.05.05, 08:45
        Jak jest taki problem z leżaczkami to proponuję wejśc na allegro
        www.allegro.pl/showcat.php?id=11855
        tam sa nowe i używane leżaczki. Jest leżaczek adbora za 79 zł (nowy z
        gwarancją), ja mam wózek i jestem zadowolona solidnie zrobiony. Jak na moje oko
        atutem tego leżaczka jest pałąk do przenoszenia go na którym można
        poprzyczepiać zabawki maluchowi
        www.allegro.pl/show_item.php?item=50615255
        Pozdrawiam Edyta
        gg5895723
        • anulafla Re: na temat leżaczków 16.05.05, 09:09
          ja tez mam lezaczek TAKO LUX - z 5 punktowymi pasami bezpieczenstwa (jest duzy -
          będzie słuzył przez wiele miesięcy). Jest REWELACYJNY. Mój synek ma 3,5 miesiaca
          i juz tak sie odpycha w tym leżaczku że muszę go przypinac pasami smile także nie
          wyobrażam sobie zostawić dziecka na lezaczku bez pasów.

Z leżaczkiem jest extra - wędrujemy razem po całym domu smile w zależności od
          potrzeb smile jesteśmy w pokoju albo w kuchni razem gotujemy obiad smile)) POLECAM -
          ja kupilam lezaczek TAKO LUX na allegor za 80 zł !!! - tak mi sie udalo
          wylicytować. Jest stabilny i PEWNY - nie warto oszczędzać na bezpieczeństwie
          dziecka.
        • olcia3221 Re: na temat leżaczków 16.05.05, 12:33
          adbor i tako lux spełnia wszystkie niezbedne wymagania! polecam!
    • mamaady witam 16.05.05, 11:56
      Serdecznie witam mamę Ady i pozdrawiam z całego serca smile)
    • mamawiktorka1 Re: na temat leżaczków 16.05.05, 12:33
      Leżaczek w naszym przypadku to niezbednik. Własnie jeździmy sobie teraz po
      pokoju(bo nasz ma tez kółka - super sprawa) i się usypiamy. A mój synuś ma juz
      prawie 10m-cy, więc leżaczek dosłownie peka w szwach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka