agusia67 29.05.05, 22:27 Jak ubierać 2 miesięcznego wcześniaka na spacery w upalne dni?A co z gorącymi nocami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamajacki Re: jak ubierać 29.05.05, 22:56 Nie jestem specjalistką od wcześniaków, ale wydaje mi się, że trzeba pilnować, aby nie przegrzać dziecka. Lepiej, żeby zmarzło (jeżeli to w upały w ogóle możliwe!), niż miałoby być przegrzewane. Zresztą - ja ze swoją półroczną córeczką w ogóle w te gorące dni nie wychodzę, bo uważam, że spacer w taką pogodę nie jest dla niej żadną atrakcją. A wręcz przeciwnie! - może stać się męczarnią. W nocy Jaćka śpi w samej pieluszce, odkryta lub przykryta jedynie pieluszką. Ponieważ u mnie w domu jest w tej chwili ok. 26, 27 stopni - włączyłam w Jej pokoju wentylator, ze skierowanym wprost na Nią strumieniem powietrza. Pewnie to samo zrobiłabym, gdyby miała 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
tynia3 Re: jak ubierać 29.05.05, 22:59 Popieram poprzedniczkę - sama pielucha wystarczy. Trzeba tylko smarować kremem z mocnym filtrem, dokładnie i osłaniac od ostrego słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: jak ubierać 29.05.05, 23:15 Cieniutkie body lub koszulka z batystu (kiedy wyciągałam maluszka do nakarmienia na przykład, lepiej było mi brać przez ciuszek niż gołe ciałko). Na noc - sama pieluszka, przykrywałam flanelką. I raczej bez wentylatora wprost na dziecko, tak myślę. Pozdrawiam Zona Odpowiedz Link Zgłoś
paula.l Re: jak ubierać 30.05.05, 08:36 Ja tez nie wychodze na spacer w taki upal ,dopiero ok 18 00,jak jest juz troche chlodniej to idziemy na godzine lub dwie.Jesli to dziewczynka to mysle ze sukieneczka cieniutka i skarpetki a chlopczyk spodenki i koszulka .A na noc body. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: jak ubierać 30.05.05, 10:52 Moją 2 miesięczną wcześniaczkę ubieraŁam dokŁadnie tak samo jak siebie. Dziecko lezy pod budą i jest mu jeszcze bardziej gorąco niż tobie. Odpowiedz Link Zgłoś