Dodaj do ulubionych

Pierwszy spacer

07.07.05, 10:06
Witam!
Proszę powiedzcie kiedy po raz pierwszy można wyjść na spacer z dzidzią,
która za kilka dni się urodzi? Pytam bo dostawałam różne odpowiedzi,
niektórzy twierdzą że lepiej poczekać kilka dni od przyjazdu do domu, że nie
powinno się odrazu wychodzić a inni że można praktycznie od pierwszego dnia
zwłaszcza że jest teraz dosyć ciepło i nic się maluszkowi nie stanie.
Obserwuj wątek
    • agnieszkaj10 Re: Pierwszy spacer 07.07.05, 10:10
      Pawełek urodziła się w pażdzierniku więc pogoda jesienna, a na 1 spacerku był
      jak miał tydzień. Teraz gdy jest ciepło to bez problemu można z dzidzią wyjśc
      odrazu.
      Agnieszka i 9 miesięczny Paweł
      • gosia7813 Re: Pierwszy spacer 07.07.05, 10:19
        Pewnie, że od razu możesz wyjść. Ja swojego urodziłam w lutym i był na spacerze
        jak miał tydzień, z tymże u mnie trochę klimat lepszy i nie ma mrozów bo
        mieszkam w Londynie. A tak jak jest ciepło to idź śmiało, tylko może lepiej
        załóż takiemu maluszkowi jakąś czapeczkę. A wogóle to przecież takie maluchy i
        tak są na powietrzu - jak wychodzą ze szpitala. No i te pierwsze spacerki rób
        krótkie.smile
        • algadak Re: Pierwszy spacer 07.07.05, 10:52
          a ja starym sposobem naszych mam poczekałabym kilka dni żeby maluch się
          zaaklimatyzował w domu. najpierw wystaw go w wózku do otwartego okna lub
          balkonu i "powietrz" trochę a po paru dniach śmiało na dwór tylko najpierw na
          jakieś 20 minut. i pamiętaj że jest lato, nie ubieraj bobasa jak na Alaskę.
          lepiej go czymś przykryj. przerażający jest widok dzieci ubranych w welurowe
          pajace gdy moje dziecko leży w samym body...pozdrawiam
    • algadak Re: Pierwszy spacer 07.07.05, 10:52
      no i szczęśliwego rozwiązaniasmile
    • martaglowacka Re: Pierwszy spacer 07.07.05, 10:52
      Moja córcia urodziła się 8 czerwca (środa), w piątek wyszliśmy ze szpitala, a w
      sobotę byliśmy cały dzionek w ogródku przy domku u Rodziców.
      Pozdrawiam
      Marta

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka