Dodaj do ulubionych

Sposób na katarek

11.07.05, 19:11
Drogie mamy
Moja Malaika ma od dwóch dni straszny katarek. Poza tym wszystko w porząku,
nie ma temperatury, nie kaszle ale ten katar strasznie ją męczy. Leje jej się
z noska jak z kranu. Czy znacie moze jakieś sposoby na nieznośny katarek. Na
razie próbuje malinowej herbatki dla dzieci. Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • anetkag Re: Sposób na katarek 11.07.05, 20:46
      Tez mialam taką sutuacje gdy moj syn mial 2 miesiace. Najbardziej pomagala mu
      inhalacja. Na noc obok lozeczka postaw garnek z inhalacja: na litr wrzącej wody
      4 lyżki soli i 4 łyżki rumianku. Polecam to naprawde pomaga. Zycze szybkiego
      powrotu dziecka do zdrowia i pozdrawiam smile)
      • aga55jaga Re: Sposób na katarek 11.07.05, 20:56
        fajna jest woda Sterimar lub Merimar na bazie wody morskiej. Dobrze wypłukuje i
        udrażnia nosek no i jest bezpieczna. Tylko trzeba krótko naciskać dozownik bo
        tyle ile trzymasz tyle wyleci. Na noc jednak polecam wg mnie rewelacyjny
        Nasivin. Dziecko spokojnie prześpi całą noc. A także pomaga wysokie układanie,
        łatwiej maluchowi oddychać. Dobrze jest podać wit C (np Cebion) i wapno (osusza)
        z inhalacjami radziłabym ostrożnie. np niektóre olejki do inhalacji mogą
        uczulać np olejek sosnowy. Ale taka wodna to dobry pomysł muszę wypróbować.
        Pozdrawiam. i powrotu do zdrowia życzę.
        A swoją drogą co sie dzieje lato a moje dziewczyny też z fąflami do pasa
        latają????
        • 76kitka Re: Sposób na katarek 11.07.05, 21:57
          Ja zakrapiałóam kilka kropli soli fizjologicznej do noska, potem oczyszczałam fridą i smarowałam nosek gdy mały zasnął maścią majerankową ( u nas nie wywołała alergii), a na noc stawiałam Mu przy łóżeczku miskę z naparem rumianku i mięty z dodatkiem soli kuchennej. No i oczywiście dałam poduszkę, żeby lepiej oddychał. Przeszło po tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka