mojuda 13.09.05, 19:03 mam pytanie jak wczesnie podawalyscie jabluszko dziecku?wiem ze powinno sie dac od 5 miesiaca ,moj maly za tydzien skonczy trzy i dzisiaj podalam mu kilka lyzeczek jabluszka...czy nie za wczesnie?.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga03 Re: jabluszko... 13.09.05, 19:11 Ja podałam pierwszy raz jak mały mial 3,5 miesiąca.Najpierw soczek jabłkowy a po tygodniu mus. Odpowiedz Link Zgłoś
aniczek1 Re: jabluszko... 13.09.05, 21:01 U nas jabluszko bylo po 4 miesiacu ale tylko dlatego ze musialam wrocic do pracy. Wczesniej skonsultowane z lekarzem prowadzacym. Nie widze powodow zeby dziecku dawac tak wczesnie jablko. Po co? Zalecenia lekarzy sa wyrazne i nie biora sie znikad. Nasze mamy i babcie podawaly wszystko duzo wczesniej ale czasy byly tez inne-a przede wszystkim mniejsze zagrozenie alergia!!! Pozdrawiam Ania i Pati (22.03.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: jabluszko... 13.09.05, 21:13 Lidzia dostała pod koniec 4 miesiąca łyżeczkę marchewki, pod koniec 5 jadła już praktycznie wszystko to, co "butelkowe" dzieci, choć była karmiona piersią... nie mogłam wytrzymać Ale tak właściwie to powinnam ją karmić do końca 6 miesiąca wyłącznie cycem (i ja i mąz jesteśmy alergikami), tyle tylko, że wracałam do pracy i nie zdążyłabym wprowadzić jej tylu posiłków, ile potrzebuje, żebym nie musiała odciągać mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena121 Re: jabluszko... 13.09.05, 21:25 mój Konrad ma 4 iesiace(konczy) i dostaje jabłuszko i zupki na masełku Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jabluszko... 13.09.05, 21:41 Od wczoraj. Tydzien temu Karolka skonczyła 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś