mmarta132 15.09.05, 22:32 hej czy waszym dzieciaczkom pocą się stópki? Moja mała ma często stopy tak mokre że zastanawiam sie czy sa takie spocone czy sobie obśliniła??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatik11 Re: Pocenie stópek!!! 15.09.05, 23:44 Hej! Mój 3-miesięczny synek też tak ma, dodatkowo poci mu się główka, nie wiem co to może być. Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: Pocenie stópek!!! 16.09.05, 08:58 Może to znowu wina niedojrzałości jakiegoś "układu" u Maluszków, (skoro tyle mówi się o niedojrzałości układu nerwowego, pokarmowego to moze i za pocenie się też jakiś niedojrzały układzik odpowiada . Mojej Malutkiej pocą się rączki (oprócz tego, że są mokre od ślinienia). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Pocenie stópek!!! 16.09.05, 09:26 Tez miamy podobny problem,ale sprawdziłam tu w wyszukiwarce i wiele dziewczyn pytało o to lekarza,który stwierdził,że to nic takiego. Podobny temat był na forum z ekspertem (karmienie butelką). pozdrawiam Danta Odpowiedz Link Zgłoś
kurka121 Re: Pocenie stópek!!! 16.09.05, 09:40 Moje maleństwo ma 7,5 miesiąca i też poca mu sie stopy i głowa... Lekarz powiedział nam że to niedobór wit. D3 i nie należy tego bagatelizować bo może to się zakończyc krzywicą... zwłaszcza teraz gdy słoneczko juz tak mocno nie grzeje trzeba podawać codziennie kropelki pozdrawiam mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
s.z-n kiedys czytalam ,ze 16.09.05, 09:44 to wynik nadmiaru lub niedoboru wit .D Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: kiedys czytalam ,ze 16.09.05, 09:47 s.z-n napisała: > to wynik nadmiaru lub niedoboru wit .D > jesli głowa sie poci,a nie stopy... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka_p11 Re: kiedys czytalam ,ze 16.09.05, 09:49 jeśli poci się głowa, stopy, dłonie i wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
martinkau Re: kiedys czytalam ,ze 16.09.05, 12:06 mój pediatra potwierdza - pocenie się jest zawsze sygnałem do przyjrzenia sie dawkowaniu wit. D i to niezależnie od słoneczka Mojemu synkowi pociły się stópki i rączki - konsultowałam to z wieloma specjalistami ( bo wcześniak itd) - okazało się że u niego to akurat nie problem a taka uroda ale już dodatkowo pocenie główki wymaga konsultacji z lekarzem. Mam przyjaciółkę z córeczką 5 mies i już ma pierwsze niepokojące objawy krzywiczne a zaczęło się od pocenia właśnie - dla swojego spokoju zapytaj lekarza. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś