b.bujak Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 14:15 moje chlopaki kapia sie tak od czasu do czasu, pierwsza taka kapiel byla gdy maly mial wlasnie ok. 6 mcy; jest swietna zabawa, trwa tyle, co normalna kapiel, troche sie chlapia i bawia zabawkami, pozniej mycie, plukanie i juz; wczesniej maz bierze prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
janiora Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 14:57 My się tak kąpiemy. Najpierw ja biorę prysznic a później nalewam do czyściutkiej wanny wody i razem z synkiem ( koniec 5-tego miesiąca) bierzemy kąpiel. Zabawa jest "superaśna", synek uwielbia taką zabawę i mycie jednocześnie. Dla mnie to też wielka przyjemność. Aluś chlapie na całego, macha rączkami i nóżkami. Super sprawa polecm gorąco )) Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 15:48 Az Wam pozazdroscilam, bo my kurka mamy tylko kabine prysznicowa (lazienka jest malutka).... ( Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 08:20 No wlasnie- kabina prysznicowa... My wlasnie w naszym nowym mieszkanku tez mamy kabine, bo wanna sie miescila tylko malutka, wiec bez sensu. Na razie kapiemy Mala w jej niemowlecej wanience, ale co potem? Przeciez bedzie jeszcze za mala (np. jak bedzie miala roczek) na stanie cierpliwie pod prysznicem, a w wanience po prostu sie niedlugo nie zmiesci. Jasna cholera ! Bedziemy chyba chodzic do sasiadki. A powaznie- czy sa wanienki wieksze od tych niemowlecych, ktore z kolei nie sa tak wielkie zeby zagracily mi cala lazienke? jak rozwiazalas ta kwestie, albo jak zamierzasz? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 09:04 Ja kąpię w brodziku dwoje dzieci naraz (Ankę od 10 miesiąca), tyle, że mam głęboki brodzik. Możecie zobaczyć mniej więcej na zdjęciu, nie za wiele widać: nastroje1.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?443432 Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 10:06 Fajne Maluchy w ekstra baseniku. Tweraz zaluje, ze nie sluchalam mojego meza, ktory chcial kupic taki gleboki brodzik, a mnie wydawal sie beznadziejny do malej lazienki ;-( To on ma skubaniec czasem racje1 Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower Re:come_back 04.11.05, 22:30 Ja tez mam plytki brodzik, nie taki glebokasny jak na fotce mamy_kotuli. W takim to sie dzieciaki moga pochlapac . Bez wanny okazalo sie, ciezko jest... Niestety, nie mam zadnej koncepcji na kapiel w pozniejszym wieku, a Gumis skonczyl teraz 3 m-ce i dopiero odkryl chlapanie woda - wiec najlepsze przed nami jeszcze. Na razie biore szmate i lece po panelach w pokoju scierajac to, co nachlapie. Wiesz co, myslalam, ze chyba kupie jakas tama wieksza miske i bede ja wstawiala do brodzika, bo co innego ? Ojciec Gumisia ze swej strony proponuje mu ewentualne kapiele w oczku wodnym w ogrodzie, ale jak bylam w ciazy to tez sugerowal mi (tenze gumisiowy tata)w tym samym oczku porod... <rotfl> Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 09:22 My juz tez sie kapiemy z córeczką razem wczesniej oczywiscie sie opłuczę. Mała ma przy tym niezły ubaw bawi sie zabawkami i chlapie woda nieraz mam całą mokrą podłogę a z czasem to tak normalnie jak kazda kapiel. Odpowiedz Link Zgłoś
aaasta Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 16:29 Ja również kąpię się z córeczką. Najpierw sama a potem nalewam wody i kąpiemy się razem. Marianka ma 4 miesiące i uwielbia "chodzić" w wodzie. Po prostu super. A poza tym wygodnie i krzyż nie boli od nachylania się nad wanienką. Kąpiel trwa dłużej. (Myślę, że ona uwielbia to tak jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 16:33 Kapie sie tak z corka od czasu jak miala 2 tygodnie (poradzila mi tak moja polzona). Nawet nie wiem jak inaczej moglabym ja wykapac. ) Odpowiedz Link Zgłoś
renatka_sz Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 16:37 Szymon ma 4 miesiace i od kilku tygodni kapie sie z tatusiem w "doroslej" wannie. Wanienka okazala sie ktoregos dnia za mala, poza tym maly uwielbia chlapac, wiec duza wanna jest po prostu wygodniejsza. Maz oczywiscie przedtem bierze prysznic. A Szymon podczas kapieli jest w siodmym niebie, zreszta jego tatus tez Kapiel trwa okolo 10 minut, a maly jest zawiedziony kiedy go wyciagam z wody... pozdrawiam Renata mama Szymonka (06.07.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
trolka72 Re: Kąpiel z dzieckiem? 04.11.05, 08:06 kąpiemy się tak codziennie- wchodzę do wanny, biorę synka i zabawa przednia! Odpowiedz Link Zgłoś
otaota Re: Kąpiel z dzieckiem? 04.11.05, 10:12 ja też się kąpię z moją Julcią.mamy trójkątną wannę i wchodzimy do niej wszyscy (ja mąż i nasz Skarb)długo nie siedzimy bo ona ma dopiero 2 mc ale chwilke się pochlapiemy potem mąż wychodzi i ją ubiera Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: Kąpiel z dzieckiem? 04.11.05, 14:58 jak macie ochotę popluskac się razem, to czemu nie? Niedawno zaliczylismy taką kąpiel wspolnie z moim 4 miesięcznym synkiem (oczywiście odpuściłam sobie wszelkiego rodzaju specyfiki do kapieli,wymoczyliśmy się w wodzie z płynem dla niemowlaków). Mały był zdziwiony. bo miał strrrrasznie dużo miejsca do pluskania, a mama cieszyła się z jego zdziwionej miny. pozdrawiamy aga i kacper Odpowiedz Link Zgłoś