Dodaj do ulubionych

Kąpiel z dzieckiem?

03.11.05, 14:09

Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 14:15
      moje chlopaki kapia sie tak od czasu do czasu, pierwsza taka kapiel byla gdy
      maly mial wlasnie ok. 6 mcy; jest swietna zabawa, trwa tyle, co normalna
      kapiel, troche sie chlapia i bawia zabawkami, pozniej mycie, plukanie i juz;
      wczesniej maz bierze prysznic
    • janiora Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 14:57
      My się tak kąpiemy. Najpierw ja biorę prysznic a później nalewam do
      czyściutkiej wanny wody i razem z synkiem ( koniec 5-tego miesiąca) bierzemy
      kąpiel. Zabawa jest "superaśna", synek uwielbia taką zabawę i mycie
      jednocześnie. Dla mnie to też wielka przyjemność. Aluś chlapie na całego, macha
      rączkami i nóżkami. Super sprawa polecm gorąco smile))
    • sunflower Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 15:48
      Az Wam pozazdroscilam, bo my kurka mamy tylko kabine prysznicowa (lazienka jest
      malutka).... sad(

• come_back Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 08:20
        No wlasnie- kabina prysznicowa... My wlasnie w naszym nowym mieszkanku tez mamy
        kabine, bo wanna sie miescila tylko malutka, wiec bez sensu. Na razie kapiemy
        Mala w jej niemowlecej wanience, ale co potem? Przeciez bedzie jeszcze za mala
        (np. jak bedzie miala roczek) na stanie cierpliwie pod prysznicem, a w wanience
        po prostu sie niedlugo nie zmiesci. Jasna cholera smile! Bedziemy chyba chodzic
        do sasiadki.
        A powaznie- czy sa wanienki wieksze od tych niemowlecych, ktore z kolei nie sa
        tak wielkie zeby zagracily mi cala lazienke?
        jak rozwiazalas ta kwestie, albo jak zamierzasz?
        Pozdr wink
        • mama_kotula Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 09:04
          Ja kąpię w brodziku dwoje dzieci naraz (Ankę od 10 miesiąca), tyle, że mam głęboki brodzik.
          Możecie zobaczyć mniej więcej na zdjęciu, nie za wiele widać:
          nastroje1.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?443432
          • come_back Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 10:06
            Fajne Maluchy w ekstra baseniku. Tweraz zaluje, ze nie sluchalam mojego meza,
            ktory chcial kupic taki gleboki brodzik, a mnie wydawal sie beznadziejny do
            malej lazienki ;-( To on ma skubaniec czasem racje1
            Pozdr
            • sunflower Re:come_back 04.11.05, 22:30
              Ja tez mam plytki brodzik, nie taki glebokasny jak na fotce mamy_kotuli. W
              takim to sie dzieciaki moga pochlapac smile.
              Bez wanny okazalo sie, ciezko jest...

Niestety, nie mam zadnej koncepcji na kapiel w pozniejszym wieku, a Gumis
              skonczyl teraz 3 m-ce i dopiero odkryl chlapanie woda - wiec najlepsze przed
              nami jeszcze. Na razie biore szmate i lece po panelach w pokoju scierajac to,
              co nachlapie.
              Wiesz co, myslalam, ze chyba kupie jakas tama wieksza miske i bede ja wstawiala
              do brodzika, bo co innego ?
              Ojciec Gumisia ze swej strony proponuje mu ewentualne kapiele w oczku wodnym w
              ogrodzie, ale jak bylam w ciazy to tez sugerowal mi (tenze gumisiowy tata)w tym
              samym oczku porod... wink<rotfl>

Pozdrawiam.

• annaparzonka Re:Do SUNFLOWER ;-) 04.11.05, 09:22
          My juz tez sie kapiemy z córeczką razem wczesniej oczywiscie sie opłuczę. Mała
          ma przy tym niezły ubaw bawi sie zabawkami i chlapie woda nieraz mam całą mokrą
          podłogę a z czasem to tak normalnie jak kazda kapiel.
    • aaasta Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 16:29
      Ja również kąpię się z córeczką. Najpierw sama a potem nalewam wody i kąpiemy
      się razem. Marianka ma 4 miesiące i uwielbia "chodzić" w wodzie. Po prostu
      super. A poza tym wygodnie i krzyż nie boli od nachylania się nad wanienką.
      Kąpiel trwa dłużej. (Myślę, że ona uwielbia to tak jak ja).
      • kayah73 Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 16:33
        Kapie sie tak z corka od czasu jak miala 2 tygodnie (poradzila mi tak moja
        polzona). Nawet nie wiem jak inaczej moglabym ja wykapac. )
    • renatka_sz Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 16:37
      Szymon ma 4 miesiace i od kilku tygodni kapie sie z tatusiem w "doroslej"
      wannie. Wanienka okazala sie ktoregos dnia za mala, poza tym maly uwielbia
      chlapac, wiec duza wanna jest po prostu wygodniejsza. Maz oczywiscie przedtem
      bierze prysznic.
      A Szymon podczas kapieli jest w siodmym niebie, zreszta jego tatus tezsmile Kapiel
      trwa okolo 10 minut, a maly jest zawiedziony kiedy go wyciagam z wody...
      pozdrawiam
      Renata mama Szymonka (06.07.2005)
    • anonim37 Re: Kąpiel z dzieckiem? 03.11.05, 22:43

• trolka72 Re: Kąpiel z dzieckiem? 04.11.05, 08:06
      kąpiemy się tak codziennie- wchodzę do wanny, biorę synka i zabawa przednia!
    • otaota Re: Kąpiel z dzieckiem? 04.11.05, 10:12
      ja też się kąpię z moją Julcią.mamy trójkątną wannę i wchodzimy do niej wszyscy
      (ja mąż i nasz Skarb)długo nie siedzimy bo ona ma dopiero 2 mc ale chwilke się
      pochlapiemy potem mąż wychodzi i ją ubierasmile
    • agnes_r1 Re: Kąpiel z dzieckiem? 04.11.05, 14:58
      jak macie ochotę popluskac się razem, to czemu nie? Niedawno zaliczylismy taką
      kąpiel wspolnie z moim 4 miesięcznym synkiem (oczywiście odpuściłam sobie
      wszelkiego rodzaju specyfiki do kapieli,wymoczyliśmy się w wodzie z płynem dla
      niemowlaków). Mały był zdziwiony. bo miał strrrrasznie dużo miejsca do
      pluskania, a mama cieszyła się z jego zdziwionej miny.
      pozdrawiamy
      aga i kacper
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka