sadha 17.11.05, 12:07 Czy mogę podać moim 8,5 miesięcznym córeczkom twarożek z truskawkami? Jeśli tak, to jaki mam kupić: chudy, tłusty? I w jakich proporcjach to zmieszać? Czy mogę dodać trochę cukru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Twarożek z truskawkami 17.11.05, 12:10 Teoretycznie nie możesz - twarożek od 10 mca, truskawki powyżej 12, a cukier to wszakże śmiertelna trucizna. Praktycznie ja dawałam, tłusty, w dodatku ze śmietaną. Ale poczekaj na opinie matek kompetentnych )) Odpowiedz Link Zgłoś
asiakla Re: Twarożek z truskawkami 17.11.05, 12:11 Na twarożek to chyba jeszcze ciut za wcześnie.Wg kalendarza to ok 11,12 miesiąca chyba, truskawki są bardzo alergizujące tak że trzeba ostroznie. Jeśli nie podawałaś jeszcze produktów mlecznych to zacznij od jogurtu naturalnego np z bananem i zobaczysz jaka będzie reakcja.Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: Twarożek z truskawkami 17.11.05, 12:18 banan tez uczula i na dodatek powoduje zaparcia. moja córa była bardziej uczulona na banana niż na truskawki a w praktyce to dawałam serki i deserki od 10 miesiąca apo 11 miesiacu zdażyło mi się dawać z truskawką (ale raczej unikam bo wiem że uczula). POza tym kupuję serek naturalny i dodaje deserek ze słoiczka dla osłody Odpowiedz Link Zgłoś