ika62 19.11.05, 17:49 Nasza Julka na tydzien i bardzo czesto ma czkawke.Z tego co czytałam to nie jest to dla niej szkodliwe ale moze wiecie jak sobie z tym radzic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamarka Re: czkawka u noworodka 19.11.05, 17:51 możesz dać się jej napić z piersi czy butli. Ale spokojnie możesz też przeczekać. Dla dzieci czkawka nie jest tak nieprzyjemna jak dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: czkawka u noworodka 19.11.05, 18:27 po co? Moja tak miała od urodzenia, do ok 1,5 roku codziennie lub prawie codziennie. Jej nie przeszkadzała czkawka, za to mojej mamie bardzo, tylko chciała małą poić. Odpowiedz Link Zgłoś
ika62 Re: czkawka u noworodka 20.11.05, 15:47 jestem juz spokojniejsza.Tak mi jej zal jak dostaje czkawke sama miewam bardzo czesto i doprowadza mnie do szlału. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnauk witaj w klubie :O) 19.11.05, 20:13 daj cyca i przytul, z czasem sama odkryjesz co działa na dzidzię ) moja żaba ma chyba czkawkę "chroniczną" i uwierz mi różne rzeczy czasami pomagają ) Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: czkawka u noworodka 20.11.05, 15:50 ja przytulam Stasia do cyca i okrywam kocykiem wtedy, ewentualnie nosze go na rekach na cieplym kocyku i po kilku minutach przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.dyzia bo mu jest zimno 20.11.05, 17:36 sprawdziłam na swojej córeczce, miała czkawkę zawsze, kiedy było Jej zimno, kiedy Ją otuliłam kocykiem lub cieplej ubrałam, czkawka mijała. Spróbujcie, może tak mają wszystkie maluszki? Odpowiedz Link Zgłoś
agucha12 Re: bo mu jest zimno 21.11.05, 08:31 Myślę, że dziecko miewa czkawkę nie tylko wtedy kiedy jest mu zimno. Moje panienki, miały czkawkę jeszcze w moim brzuszku, a tam im chyba nie było zimno. Po urodzeniu, prawie po każdym posiłku też "czkały". Czasami pomagało przystawienie jeszcze na chwilę do piersi, albo chwila noszenia na rękach. Ja zaobserwowałam, że zawsze miały czkawkę jak łyknęły to co im się ulało po karmieniu. Jak skończyło się ulewanie, skończyły się i czkawki. Pozdrawiam Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
oleniek Re: bo mu jest zimno 22.11.05, 14:37 Mati miał czkawkę jak nie do końca odbił. Starszy w takiej sytuacji wymiotował, a młodszy dostawał czkawki )) Czkawkę likwidowałam momentalnie 4 - 10 kropelkami cebionu na łyżeczce i do buzi. Skuteczność 90% Odpowiedz Link Zgłoś
oleniek Re: bo mu jest zimno 22.11.05, 14:39 Aha, przystawianie do piersi nie zawsze dawało pożądany skutek, bo jak się napił i znów nie do końca odbił to znów była czkawka ) i tak w kółko Odpowiedz Link Zgłoś