Dodaj do ulubionych

Już nie mam siły

14.12.05, 08:58
Jestem załamana zrozpaczona zdruzgotana. Moja mała tylko płacze, śpi płacze
śpi i to bardzo króciutko. Nawet przy jedzeniu płacze. Boże co ja mam robić
jestem załamana. Malutka skończyła 4 miesiące ale od jakiegoś miesiąca nie
daje mi żyć. Było cudownie nawet 6 godzin snu w nocy, a teraz pobudka co
godzine i ryk. Pokarm aż mi wylatuje z piersi ( jest tylko na piersi niczym
ją nie dokarmiam ) nie iwem co jest grane, na dziąsełkach nic nie widzę. Boże
znów ryczy. Litości. Czasem to aż krzyknę ( na tą moją istotkę którą Kocham,
ale już nie moge ) Nie pomaga nawet wyjście z pokoju. co mam robić ratunku.
Jeszcze wczoraj dowiedziałam się że prawdopodobnie nie będę miała
wychowawczego. sadsad
A tak ją kocham
Obserwuj wątek
    • anni_e Re: Już nie mam siły 14.12.05, 09:30
      przykro mi, ze tak to wyglada.. wiem coś o tym bo moja mała płakała przez
      pierwsze dwa miesiące.. a co na to lekarz? czy wszystko jest ok? moze jesz coś
      czego ona nie lubi? np. białko z mleka krowiego? a jak brzuszek i kupki? napisz
      coś wiecej...
      cierpliwości i pozdrawiam
    • punia9 Re: Już nie mam siły 14.12.05, 09:44
      Lekarz mówił że jest wszystko ok, malutka dobrze przybiera na wadze bo pomimo 4
      miesiecy waży już 9 kilo. To duzy mój skarb. Z wypróżnieniami też nie ma
      problemu i ich kolor i konsystencja wskazują na to że jest ok. W pierwsazym
      miesiącu jej życia okazało się że malutka ma skazę dlatego mleka nie pije i nie
      spozywam pod żadną postacią
      • monika701 Re: Już nie mam siły 14.12.05, 09:50
        Przede wszystkim pamietaj nie jestes sama. Jest wiele mam, ktore maja takie
        problemy. Pamietaj, ze jezeli dzieck tak sie zachowuje to nie dlatego ze chce ci
        zrobic na zlosc ale dlatego, ze cos mu dolega. Powtarzaj to jak mantre i skup
        sie na wspolczuciu dziecku. Szukaj pomocy u innych. Jak jestes na skraju
        wyczerpania popros meza by wzial dzien wolnego, popros siostre, mame, tesciowa a
        jak nie moze rodzina to wynajmij kogos chociaz na jeden dzien i pozwol aby sie
        zajal twoim malenstwem. Nastepny krok to zastanowienie sie co jej dolega.
        Pamietaj ty jako matka wiesz najlepiej bo najlepiej malenstwo znasz wiec musisz
        zaczac analizowac. A tak na marginesie to niezly kawal kloca i do tego
        dziewczynka wiec moze sie przejada i jednak ma problemy z brzuszkiem... Jak
        wygladaja karmienia napisz prosze.
      • anni_e Re: Już nie mam siły 14.12.05, 09:51
        więc może taka jest i trzeba to przeczekać.. u mojej koleżanki to trwało do ok.
        6 miesięcy... a moja mała też nie zmieniła sie całkowicie ale jest lepiej... a
        co do wagi to zazdroszcze.. moja waży ok 6 kg, a za kilka dni kończy cztery
        miesiące.. w pierwszych 2 miesiacach czesto ryczałam razem z dzieckiem... byłam
        załamana.. przydałby ci sie ktoś do pomocy.. a jak na spacerach? ewa spała
        ładnie na zewnatrz...
    • anni_e Re: Już nie mam siły 14.12.05, 09:58
      a jeszcze.. przypomniało mi się, że jak moja mała w drugim miesiacu bardzo dużo
      przybrała na wadze, bo ciagle wisiała na piersi to któryś lekarz powiedział, że
      zapewne boli ją brzuch bo jest ciagle pełny, więc może faktycznie troche ją
      przekarmiasz? pozwól jej nie jeść kilka godzin...
    • punia9 Re: Już nie mam siły 14.12.05, 09:58
      Moja córuchna je co ok. 3 h. Wyjada mi z obu piersi. Na spacerze śpi super.
      Właśnie dzwoniłam do męza i teściowa do mnie zadzwoniła. Chyba sie do niej
      wybiorę choc nie przepadam za nią no ale, to jeszczę zobaczę. Lilijka usnęła
      wkoncu. Boże tak mi jej żal jak płacze a ja nie moge jej pomóc. Cos czuję że to
      chyba ząbki bo jak płacze ciągle gmera w bużce i się strasznie ślini. Jak się
      obudzi pójde z nia na spacer.
      • anni_e Re: Już nie mam siły 14.12.05, 10:02
        spacer to dobry pomysł ale weź ją jak bedzie troche śpiąca, lepiej sie wyśpi..
        ja też ze swoją wyjdę za godzinke.. pomysł z teściową bardzo dobry... pozdrawiam
      • kdoryw Re: Już nie mam siły 14.12.05, 10:15
        to zęby. Mó Wituś jak miał 4 mies. to się zaczęło. dziąsła wyglądały normalnie.
        Zęby wyszły dopiero jak skończył 6 mies. dwa miesiące to był koszmar. co
        godzinę w nocy się budził. ale teraz ma 9 mies i śpi całe noce od 21 do 7 bez
        żadnych pobudek. głowa do góry to wszystko mija,
    • punia9 Re: Już nie mam siły 14.12.05, 10:06
      Dzięki dziewczyny szczególnie Tobie Ani_e. bardzo mi pomogłas Pozdrawiam gorąco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka