magda236 08.02.06, 10:58 dziewczyny czy jak kąpiecie w tej emulsji to myjecie swoje szkrabki też płynem do kapieli lub mydełkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala.ela Re: Oilatum 08.02.06, 11:01 nie, tylko oilatum, po kapieli smarujemy jeszcze kremem oilatum soft (czy jakoś tak to leci) Odpowiedz Link Zgłoś
martulus Re: Oilatum 08.02.06, 11:17 Hej!!!Ja też używałam oliatum jest super jak są problemy z suchą skórką. Jak mujesz dziecko, to juz nic więcej nie używasz, ani mydła, ani żadnej oliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniasek Re: Oilatum 08.02.06, 11:30 oilatum ma właściwości myjące...córci myje tylko włoski szamponem Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Oilatum 08.02.06, 11:58 ja uzywam tylko oilatum do kapieli i parafiny przy przewijaniu, poki co z super skutkiem (4,5m). KOnczy mi sie wlasnie butelka i zastanawiam sie, czy kupie nastepna, bo na skladzie jest napisane, ze to parafina ciekla, zdaje sie to samo, co w buteleczce za 3 zl (no fakt, mniejszej). zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiag29 Re: Oilatum 08.02.06, 20:22 tez uzywam oilatum ale skora i tak jest jak u jaszczura (warszawska woda) parafina jest bardziej tlusta i plywa po wieerszchu jak w rosole oilatum sie w wodzie inaczej rozchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: Oilatum 08.02.06, 20:37 kapie mała w oilatum i nie uzywam mydełka.po kapieli tylko smaruje mascia z parafiny (robiona na zamówienie w aptece - mała ma azs).co do parafiny do kąpieli (o czym pisała jedna z dziewczyn) to nie to samo.po wykąpaniu dziecka w parafinie ciezko jest je wyciagnac z kapieli natomiast oilatum ma cos jeszcze w swoim składzie i tych problemów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Oilatum 09.02.06, 09:11 wyjasniam zainteresowanym - parafina w Olitatum jest w specjalny sposob "rozbita" ( obrazowo rzecz biorąc ) tworząc emulsje w odroznieniu od parafiny czystej, ktora zbija sie tworzac, jak pisala jedna z Was powyzej, tłuste oka na powierzchni wody - takie same tłuste, nieprzepuszczalne dla gazów powłoki tworzy na powierzchni skóry; emulsja łatwo rozprowadza sie w wodzie i tym samym na skórze , dzieki temu pozwala skórze oddychać; poza tym zawiera substancje myjące, wiec NIE NALEŻY uzywac mydla ani dodatkowych plynow do mycia, bo psuje sie tym dzialanie Oilatum a jesli dla kogos problemem jest cena Oilatum, to podobnym i niezłym srodkiem do mycia dziecka jest plyn do kapieli z oliwka Nivea w bialej butelce, ja kąpałam na przemian jeden dzien Oilatum, drugi Nivea, jak skonczyly sie problemy skorne zostalo Nivea Odpowiedz Link Zgłoś