otaota 21.03.06, 18:15 Julka ma 7 m-cy i zastanawiam się kiedy powinnysmy się przesiąśc do spacerówki. Jak to było u Was? Z góry dziękuję zaodpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: kiedy do spacerówki 21.03.06, 18:40 Zależy do jakiej spacerówki - są takie od 6 msc z dobrą amortyzacją i takie zalecane powyżej roku lub nawet 1,5 roku, bo mają małe kółka i słabą amortyzację. Druga sprawa to czy dziecko jeszcze się mieści w gondoli, czy chce leżeć? a może płacze, chce siadać i spacer w gondoli robi się mało wykonalny? I trzecia sprawa pogoda - lepiej przeczekać zimę w gondoli, a w spacerówkę przesiąść się na wiosnę, jak zacznie być przyjemnie ciepło, mało wiatrów i śnieżyc. Oczywiście są spacerówki z ocieplaczami na nogi, ale w pozycji siedzącej dziecko jest bardziej wystawione na wiatr. A z doświadczeń powiem tyle: - synka przesadziłam do spacerówki (siedzisko nakładane na stelaż od gondoli, rozkładane do pozycji leżącej) jak miał 7 msc, bo był już wtedy kwiecień i zrobiło się wiosennie. - córeczkę też zamierzam w okolicach kwietnia - skończy wtedy 6 msc. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_lenka Re: kiedy do spacerówki 21.03.06, 19:38 ja przeniosłam Julkę do spacerówki w połowie 8 mies. (jakieś 3 tyg. temu). chciałam poczekać do wiosny, ale głęboki wózek odmówił posłuszeństwa i nie było już czym jeździć. Mała lubi pozycję siedzącą, ale pod pupę muszę podkładać złozony kocyk żeby więcej widziała. Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: kiedy do spacerówki 21.03.06, 20:16 my sie przesiadłysmy do spacerówki w 9 miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: kiedy do spacerówki 22.03.06, 09:15 5 i pol miesiaca - bo spacer bez 'patrzenia' zamienil sie z przyjemnosci w meke Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: kiedy do spacerówki 22.03.06, 10:15 myślę ze spokojnie mozesz sie juz przesiadac do spacerowki...ja poczekam do wiosny bo w gondoli jednak jest troche ciepleja moj stach tez ma juz 7 miesiecy, Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: kiedy do spacerówki 22.03.06, 15:23 moja skończyła wczoraj 9 miesięcy i dalej jeździmy w głębokim wózku ale już na dniach przesiadamy się do spacerówki bo młoda ledwo się mieści w głębokim. A dlatego tak późno bo zawsze to cieplej - czekamy na ciepełko! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap1981 Re: kiedy do spacerówki 22.03.06, 15:41 Jaś ma 7 miesięcy i chyba niedługo zacznie jezdzić spacerówka. Chcaiłam zmienić pojazd jak sie zrobi cieplej, ale w gondolce mu ciasno. Pół biedy jak leży, ale jak ustawiam gondolke w pozycji półsiedzącej, to widzę, że takie siedzisko jest dla Kotusia za krótkie. Cóż nasza spacerówka rozkłada sie do pozycji leżącej, ma osłonke na nóżki i chyba na nastepny spacer pojedziemy wlaśnie nią. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: kiedy do spacerówki 22.03.06, 17:09 Przesadziłam małą do spacerówki, jak miała 5 miesięcy. Ale do takiej z twardym oparciem i rozkładanej na płasko. W gondoli już jeździć nie chciała. A w spacerówce posiedziała na 45 - stopniowym pochyleniu 5-10 minut i zasypiała. Rozkładałam do pozycji leżącej i tak jeździliśmy na spacerki. Odpowiedz Link Zgłoś