kasiadove 29.05.06, 09:34 Czy warto kupić chodzik - jeździk dla 8- miesiecznej dziewczynki, która rwie się do chodzenia? Chodzi mi o taki zwykły, niefirmowy, bez bajerów. Mamy małe mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiadove Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 09:37 www.tesco.pl/sklepy-tesco/ O taki coś mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 10:10 Moja Madzia dostała właśnie taki jeździk i jest ok. Już kilka razy się przekonałam, że bajery są dla rodziców, albo w ogóle niepotrzebne. Po kilku dniach już całkiem nieźle utrzymuje równowagę, tylko patrzeć jak zacznie się odpychać nóżkami. Kupuj bez obaw, dzieci w takim wieku jak nasze błyskawicznie łapią o co chodzi w takich zabawach. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta775 Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 09:41 Moim zdaniem twoja dzidzia jest jeszcze za mała chyba że umie sama utrzymać równowagę,to jest szansa że będzie sama jeżdzić a nie ty będziesz ją musiała wozić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saga78 Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 10:16 ja slyszalam ze chodziki sa bardzo nie zdrowe dla dzieci, moga sprawic zla postawe dziecka, za bardzo obciazaja sobie kregoslup itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_mamusia Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 14:20 Nie warto.Jeśli jeszcze sama nie chodzi to lepiej niech raczkuje niż ją na siłę pionizować. Jak będzie gotowa to pójdzie, a chodzik tylko to opóźni, bo inny jest mechanizm chodzenia w chodziku a inny bez. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 14:51 sa opinie,ze chodzikow nie nalezy uzywac.niektorzy sa za inni przeciw,ale jesli dziecko nie korzysta z niego w nadmiarze i pod kontrola jest ok.nieprawda jednak jest,ze opoznia to chodzenie u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 15:18 nam powiedział jeden z lepszych ortopedów we Wroclawiu, żeby dać sobie spokój z "wynalazkami" (też pytałam o ten chodzik). dziecko ma samo do wszystkiego dojść - wlasnymi sposobami. jedyne co radził to - kupić kask Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 15:40 Dzięki za wypowiedzi. Niektórzy jednak mnie źle zrozumieli, chodziło mi nie o klasyczny chodzik, tylko o jeździk Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadove Re: Chodzik - jeździk 29.05.06, 15:40 No a kask to by się rzeczywiście przydał Odpowiedz Link Zgłoś