dhr1 19.06.06, 09:43 Mam prośbę o wyjaśnienie zasad kąpania dzidziusia w emulsji Oilatum.Czy to coś pomaga na suchą skórę (uczulenie,potówki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goska2771 Re: Oilatum 19.06.06, 09:46 Ja od urodzenia kapie malego w Oilatum i bardzo sobie chwale,choc to troszke kosztuje,ale maly ma piekna gldziudka skore,nie potrzeba po kapieli oliwkowac.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Oilatum 19.06.06, 10:05 goska2771 napisała: > Ja od urodzenia kapie malego w Oilatum i bardzo sobie chwale,choc to troszke > kosztuje,ale maly ma piekna gldziudka skore,nie potrzeba po kapieli > oliwkowac.pozdrawiam! Ja robię i sądzę to samo Bardzo polecam Oilatumbo nie obciąża skóry i ma dzialanie lecznicze wlaśnie na potówki i krostki alergiczne bądz uczuleniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: Oilatum 19.06.06, 10:06 Mojej małej dziewuszce (dwa tygodnie) oilatum nietety guzik pomagało a skore ma bardzo sucha.Swietnie za to sprawdziło sie mleczko do ciała Balneum do kupienia w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
agnes10131 Re: Oilatum 19.06.06, 10:17 oprocze plynu do kapieli oilatum polecam rowniez krem-naprawde bardzo dobry-skra jest bardzo gładka i dobrze nawilzona ,nie to co po oliwce... Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: Oilatum 19.06.06, 10:40 jasminar napisała: > Mojej małej dziewuszce (dwa tygodnie) oilatum nietety guzik pomagało a skore ma > bardzo sucha.Swietnie za to sprawdziło sie mleczko do ciała Balneum do kupienia > w aptece A stosowalaś go zgodnie z ulotką czy oszczędnie?? Moja koleżanka też psioczyla na Oilatum który jej polecilam a okazalo się ,że używala mniej plynu niż bylo wskazane i dlatego jej syn mial suchą skórę po Oilatum. Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
dhr1 Re: Oilatum 19.06.06, 10:50 Dziękuję za odpowiedzi,ale chciałabym się poradźić czy kąpać w emulsji zamiast mydła , czy też po kąpaniu jej użyć Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Oilatum 19.06.06, 11:02 Ja też stosowałam oilatum ale jest drogie i ostatnio wyczytałam ze podobnie działa zwykła ciekła parafina za 2,80zł - sprawdziłam - PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Oilatum 19.06.06, 12:33 Tak, tak parafinę tylko dodaję do kąpieli ale myję Nivejką. Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: Oilatum 19.06.06, 11:02 Emulsja OILATUM:myje,nawilża i pokrywa skórę dziecka ochronnym"płaszczem".Nie musisz już używać mydła czy oliwki.Polecam bo też stosuję u dziecka oilatum. Odpowiedz Link Zgłoś
dhr1 Re: Oilatum 19.06.06, 11:06 to znaczy do wanienki z wodą dodać Oilatum,i wykąpać dzidzie bez spłukiwania czystą wodą? Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: Oilatum 19.06.06, 11:13 Tak dokładnie.Dajesz1-2nakrętki oilatum do wys.20cm wody w wanience.Na ulotce przeczytasz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: Oilatum 11.07.06, 00:24 Ja używałam Oilatum od urodzenia zgodnie z instrukcją i małej nie pomagało. Miała szorstką skórę na kolankach i rączkach. Zaczełam stosować Balneum i po tygodniu wszystko zniknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
monisia64 Re: Oilatum 19.06.06, 11:27 ja uważam, że to jest psu na budę, mojemu dziecku nic nie pomaga, ma czerwone plamy i sucha skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
gloria2 Re: Oilatum 19.06.06, 12:33 Jeszcze w ramach oszczędności można spróbowac oliwke do kapieli Linomag - to też taki emolient co myje i natłuszcza. Jak ktos nie może sobie pozwolić na Oilatum, to proponuje ten Linomag. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikolaja7 Re: Oilatum 19.06.06, 13:45 My kapaliśmy synka w oilatum dwa razy w tygodniu po dodaniu do wanienki zakretki tego płynu. Bardzo fajnie nawilzał mu skórę. w pozostałe dni kapaliśmy w płynie do kapieli nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Oilatum 10.07.06, 13:19 a co sadzicie o emolium tez takie dobre jak oilatum? Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Oilatum 10.07.06, 13:25 specjaliści od skóry zalecają kąpanie w Oilatum na co dzień tylko wtedy, gdy skóra ma problemy. jeśli jest ok, to można sobie np. raz - dwa razy w tygodniu profilaktycznie zastosować ten specyfik. pamiętajcie, że jak pojawi się jakiś problem, a zawsze stosujecie oilatum, to wyższej półki nie ma. ja się tak "załatwiłam" - przyzwyczaiłam skórę do takiego leczniczego kosmetyku, potem jak się pojawił problem, nie było czym leczyć. także nie codziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludekw Re: do moreno 10.07.06, 14:27 coś w tym jest co piszesz ja sie właśnie chyba też tak załatwiłam ale jak nie oilatum to co w zastępstwie co proponujesz??? A druga sprawa czy w te upały na spoconą skóre oilatum może źle działać .....bo ja odnosze wrażenie takie że zatyka pory Niemam pomysłu w czym go wykąpać i jedziemy codziennie oilatum Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: do moreno 10.07.06, 20:41 ja używam takiego żelu do mycia ciała i włosów Nivea, ale niezłe jest też mydło w kostce oilatum - myję tym tylko "newralgiczne" miejsca (np. pupcia). cena dziwna, za kostkę zaplaciłam 23 zeta, ale chyba na długo starczy. no i w rezerwie mam oilatum, jakby co, ale jakoś nie ma tego "jakby" bo skórka fajna. no ale po tym żelu Nivea trzeba jeszcze skórkę potraktować jakimś mleczkiem. aha, to mydło oilatum nieźle śmierdzi, ale co zrobić..... Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia oliatun, balenum, linomag 11.07.06, 00:01 Moj synek od urodzenia ma kłopotyz suchą skórą więc juz nie jeden kosmetyk "przetestowany". Oliatum się u nas dobrze sprawdził ale olejek linomagu dla nas jest jeszcze lepszy. I to nie wcale nie dla tego że jest duużo tańszy. Z naszych obserwacji wynika iż olejek linomagu daje lepsza warstwę natłuszczającą. Natomiast balneum jest cieńkie! U nas wogóle nic nie dawało! Odpowiedz Link Zgłoś
mimsoon my używamy mydła Oilatum-to samo działanie 11.07.06, 07:23 z tym,że starcza na wiele dłużej.Cena za kostkę-ok 21 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: my używamy mydła Oilatum-to samo działanie 11.07.06, 09:01 nas kostka oilatum uczuliła Odpowiedz Link Zgłoś
drops27 Re: Oilatum 11.07.06, 10:37 Stosowalam oilatum i syn mial sucha skore. Poza tym nie mam zaufania do kosmetykow pt 3 w 1. Myje go mydlem w plynie jonsona i smaruje oliwka, skora jest bez zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
hanciora Re: Oilatum 11.07.06, 21:09 -oilatum emulsja(150,250,500 ml)1-2 nakrętek do wanienki,kąpiel co najmniej 10 min -oil żel - zawiera 70%parafiny już minutowy kontakt ze skóra daje tyle co 10 min kąpiel w emulsji.polecam na wczasy,pod namiot-wygodna tubka pod prysznic -oil soft krem-krem pielegnacyjny, do stosowania miedzy kapielami w emulsji, na spacer -oilatum szampon- nie szczypie w oczy,dobrze sprawdza sie wpoczatkujacych fazach ciemieniuchy i delikatnych łupieżach u maluchów.hipoalergiczny -oilatum plus- przy skórach bardzi swedzacych,spękanych i nadkazonych bakteria 1/10 nakrętki do wanienki-stosowac max. przez dwa tygodnie Cała seria do stosowania od pierwszych dni życia oprócz oilatum plusa Odpowiedz Link Zgłoś
zuziucha Re: Oilatum 12.07.06, 17:04 ja stosowalam oilatum w pierwszych 3 tyg zycia,teraz (ze wzgledu na nizsza cene) uzywam Nivea-plyn do mycia z oliwka i bardzo sobie chwale. Smaruje pozniej oliwka bambino ale sama nie wiem czy trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
bejsi Re: Oilatum 12.07.06, 17:36 Oilatum jest super. Tylko jaki jest jej sklad? Czytala ktoras z was? Przeciez ta przede wszystkim zwykla ciekla parafina. A przeciez taniej jest kupic parafine w aptece za 2,60, a dziecko mozna kapac w kisielu (krochmalu). Tez uwierzylam reklamami i wydalam 17 zl na mydlo Oilatum. I zaluje. Najlepsze dla dzieci jest mydlo Bambino, ciekla parafina i kisiel. Dodam, ze mam syna alergika. Teraz od kiedy jestem na diecie ryzowej i stosuje wyzej wymienione kosmetyki jego skora jest nareszcie piekna! NIE WIERZCIE REKLAMA! Odpowiedz Link Zgłoś