ika92 04.09.06, 15:10 Jakie szczepionki wybrałyście dla swoich pociech? Ja zastanawiam się nad skojarzonymi, własnie szukam informacji na ich temat czy rzeczywiście warto wydać na nie pieniądze. A Wy co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majora1 Re: szczepionki skojarzone czy zwykłe? 04.09.06, 15:23 ja wybrałam skojarzone. berbeć jest mniej razy kłuty, a z tym się wiąże mniej bólu, dodatkowo jest zaszczepiony przeciwko HIB. a poza tym myślę, że w przypadku dzieci nie ma co oszczędzać, jeżeli ma im to zaoszczędzić łez, bólu teraz lub w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: szczepionki skojarzone czy zwykłe? 04.09.06, 15:49 Radziłam się lekarki, której całkowicie i stuprocentowo ufam. Doradziła szczepionkę skojarzoną, i to nie 5, a 6 w jednym. Podobno lepsza pod każdym względem od wszystkich innych. Dodam, że nie jest to lekarka z naszej przychodni, więc jej rada jest bezstronna, bo w żaden sposób nie zarabia na naszym szczepieniu Posłuchaliśmy jej rady i zaszczepiliśmy 6 w 1. Odpowiedz Link Zgłoś
martinwu Re: szczepionki skojarzone czy zwykłe? 04.09.06, 21:44 my z żona szczepiliśmy naszego młodego 5w1, pytałem żony kolegi która jest pediatrą co wybrać 6w1 czy 5w1 i powiedziała ze ona szczepila swoje dzieciaki 5w1. 6w1 kosztuję ponad 100 zł więcej a ma dodatkowo tylko żółtaczke i co najlepsze robiona jest z tych samych szczepów wirusów co szczepionka darmowa, jedyny minus to to ze dziecko ma dodatkowe ukłucie (ale tylko przy pierwszej dawce). No a jeśli cię stać to wiadomo ze 6w1 zawsze to mniejszy stres dla małego .. Odpowiedz Link Zgłoś
anetka7444 Re: szczepionki skojarzone czy zwykłe? 05.09.06, 23:08 Zgadzam sie z martinwu, moja lekarka powiedziała dokładnie to samo. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ika92 Re: szczepionki skojarzone czy zwykłe? 06.09.06, 15:27 dzięki, myślę że zdecyduję sie na szczepionkę 5 w 1. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 Re: szczepionki skojarzone czy zwykłe? 06.09.06, 15:35 moja corcia byla dzisiaj szczepiona szczepionka 5 w 1. Zalecała ją nasza pediatra, która rowniez nie ma z tego tytulu zadnych profitów. koszt to 130 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulahanuli Szczepienie Infanrix IPV + HIB 06.09.06, 16:13 to 5 w 1 czy 6 w 1???? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Szczepienie Infanrix IPV + HIB 06.09.06, 18:58 To 5 w 1-1błonica,2tężec,3krztusiec,4polio,5hib Ja szczepię państwowymi dzieci żyją i mają sie dobrze. Doszczepiam tylko ma hib pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś