05.09.06, 21:13
Czy istnieje na rynku jakiś środek przeciwko ulewaniu, zaczełam dokarmiać mlekiem modyfikowanym swojego miesięcznego synka i zauważyłam że dużo mleczka mu sę ulewa, oczywiście odbija mu się po jedzeniu ale... no właśnie moze miałyście podobną sytuację. Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: ulewanie 05.09.06, 21:13
      Syn tez tak mial. Przeszlo z wiekiem.
    • mathiola Re: ulewanie 05.09.06, 21:17
      Jest specjalne mleko na ulewanie - chyba AR oznaczone.
      A to faktycznie przechodzi z wiekiem.
      • marcelkowamama Re: ulewanie 05.09.06, 21:36
        sa mleka AR, ciezko to podawac bo w zasadzie gestnieje juz w butelce i np moj
        maly to sie straszne meczyl zanim to wypił, sa tez zageszczacze do pokarmu bo
        dzieci z refluksem to wywalaja nie tylko mleko ale wszystko co sie im da, moze
        tez byc tak ze poprostu mleko ktore wybralas nie jest odpowiednie dla twojego
        dziecka i inne by mu sie nie ulewalo. U nas tak bylo Enfamil ulewal a bebilon
        nie. Niestety czasem trzeba metoda prob i bledow dochodzic do tego co dla
        dziecka najlepsze. iektórzy pediatrzy twierdza ze ulewanie moze byc objawem
        skazy bialkowej, ale czy ja wiem.....uwazam ze panuje nadwykrywalnosc tej skazy
    • kropka1907 Re: ulewanie 05.09.06, 22:18
      U naszego malucha nic nie pomagało-ulewał do 7 miesiąca. Robiłam cuda: dieta
      bezmleczna (karmiłam cycem), zagęszczanie mleka kleikiem, dawałam gęste zupki,
      podawałam nutramigen (smród tego mleka i okropny smak jest nie do opisania..).
      Ulewał wszystkim. I w końcu samo przeszło - mniej więcej w tym samym czasie
      kiedy mlody zaczął pewnie siedzieć
      • kanaviosta Re: ulewanie 05.09.06, 23:22
        mleko A.R. Enfamil, dla ulewających dzieci zagęszczone jest skrobią ryżową. w butelce pozostaje płynne, zagęszcza się natomiast dopiero w kwaśnym środowisku żołądka. biorąc pod uwagę nasze doświadczenia z ulewaniem u Małej, poradziłabym Ci żebyś nie czekała, aż dziecku samo minie. Maluch się męczy, pojawić może się sapka a nawet problemy z oddychaniem. pozdrawiam
        • kasiac23 Re: ulewanie 06.09.06, 10:57
          to musi przejsc z wiekiem ale jest jeszcze taki srodek nazywa sie nutrition
          dodaje sie go do mleka
    • iwciab Re: ulewanie 06.09.06, 12:26
      Jest jeszcze Debridat - na rexeptę. Nasza córcia ulewała, bardzo dużo,
      wszystkim, praktycznie dopiero niedawno przeszło a ma już skończone 10 m-cy,
      zyczę cierpliwosci IwciaB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka