IP: *.* 29.12.01, 21:13
Moja córeczka za kilka dni skończy trzy miesiące. Ponieważ karmię ją sztucznie, niedługo wprowadzę do jej diety soczki. Drogie mamy poradżcie, które soczki podawać mojemu aniołkowi, Bobofruta czy Bobovity.Z góry dziękuje za wszystkie rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Patyk Re: Soczki IP: *.* 29.12.01, 21:24
      Ja proponowalabym soczki Gerbera. Sa klarowne i bez cukru (poza z czarnej porzeczki). Bobovity sa tez podobno dobre, tylko ze dla mojej Zochy troche za geste i dlatego chyba nie najlepsze na poczatek. Jesli chodzi o Bobofruty to sa soczki dla troche starszych dzieci. A te dla Maluchow tez sa geste.Ale de gustibus non...Pozdrawiam - pa - Patyk
    • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 29.12.01, 21:44
      Ja również proponuje soczki Gerbera, przede wszystkim te klarowne np. jabłkowy. Nie polecam soczków gestych, bo miałam problemy z tym, by przeleciały przez smoczek - zwłaszcza, że córeczka zapewne pije mleczko ze smoczka z małą ilością dziurek.PozdrawiamDorsi mama Bianki
    • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 29.12.01, 22:22
      Metodą prób i błędów dojdziesz do teg które twoje dziecko woli i na które prawidłowo reaguje.Mój syn ma 5 miesięcy najbardziej lubi hippa gdyż są najbardziej klarowne.Pozdrawiam i życzę miłej zabawy w próbowaniu.
      • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 29.12.01, 23:28
        Mosisz sama wyprobowac co twoja niunia zaakceptuje. Ja podaje swojej 5 miesiecznej corci soczki od Hipp, zaczelam od jabuszka, a potem stopniowo jabuszko z innymi dodatkami.Soczki nie sa geste wiec dobre na poczatek.Pozdrawiam i zycze przyjemnych smakow.Asia m. Natalie
    • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 30.12.01, 13:21
      Dziewczyny ile mniej więcej ml soku wypijają wasze dzieciaczki?
      • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 30.12.01, 13:28
        Moj Michal niedawno potrafil wypijac nawet dwie butelki dziennie. Wiec teraz mu rozcienczam sok woda. W proporcjach pol na pol lub tez 1 czesc soku i dwie czesci wody (jak sok jest bez smaku to lekko dosladzam).I dzieki takiemu oszustwu miescimy sie 1 butelce dziennie.A ostatnio odkrylam, ze zmieszanie soku jablko-malina-winogron bobofruta z malinowa herbata daje calkiem smaczny napoj malinowy. I Michal go pije dosc duzo, ale to dobrze, bo teraz jest podziebiony (katarek), a zadnej herbatki (a juz tym bardziej herbatki na przeziebienie) za Chiny Ludowe po prostu nie wypije. :)
        • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 30.12.01, 20:31
          O rany! A mój Kuba wypił dzisiaj pierwszy raz aż uwga: 20 ml. Może mu nie smakował albo był za zimny? Czy te soki się podgrzewa czy podaje takie schłodzone - butelka z sokiem stała w temp. pokojowej.YennaM ile miesięcy ma Twój Michałek??
          • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 30.12.01, 21:20
            Prawie 12 misiecy (bez tygodnia), Gosiu.
    • Gość: guest Re: Soczki IP: *.* 30.12.01, 22:51
      A mój Mychaś klarowny soczek kazał mi wypić, bo dla niego tylko gęste, mi osobiście ten klarowny też nie smakował. Na początku, kiedy zaczęłam wprowadzać soczki - wcale nie chciał ich pić, dopiero później zasmakował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka