agusia017 19.11.06, 16:28 Witam w niedługim czasie będe musiała kupić butelki, tylko niewiem której firmy wybrać.Bardzo proszę o pomoc w wyborze. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: Butelka AVENTU czy NUKA 19.11.06, 16:48 a ktore dziecko probowalo?bo moja zassalo aventu dopiero jak sie nauczylo pic na tommee tippee. Odpowiedz Link Zgłoś
elieka aventu :) 19.11.06, 16:54 my mamy avent i jest ok. Smoczek jest zbliżony kształtem do piersi, dzięku czemu Junior nie miał problemów aby ciągnąć i pierś i butelkę ) przyssał się do butelki od razu i bez problemu a przy okazji aventowe są antykolkowe Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: aventu :) 19.11.06, 17:21 moja corka dostaje furii widzac butelke awentu tylko nuk z lateksowym smoczkiem jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: aventu :) 19.11.06, 17:37 U mnie to samo. Nie wiem dlaczego uparłam się na ten AVENT. Kupiłam nawet zestaw startowy. Praktycznie nie ruszyłam. Z jedną z butelek postanowiłam poeksperymentować ze smoczkami i końcówką do niekapka. Młody ma 5,5 miesiąca i zawsze na avent patrzy z obrzydzeniem. To samo jest ze smoczkiem zwykłym. Miałam jedną butelką NUKA i tylko to toleruje. Wypróbowałam na prawdę różne kombinacje. Chyba dałam się nabrać tej reklamie - że avent jest najbardziej zbliżony kształtem do piersi matki. Taraz jestem pewna, że moja pierś z pewnością ani kształtem ani twardością nie przypomina smoczka aventu. Zbyt dużo kasy wydałam na wstępie na avent i stwierdziłam, że po prostu muszę dobrać odpowiednią końcówkę do butelki. Błąd. Wszystkie dodatki do butelek nuka pakowane są po 2 szt. Tak więc moje testy dość drogo kosztowały. Sądzę, że wszystko zależy od dziecka i drugi raz nie znając jego upodobań na pewno nie zaczęłabym inwestowania w produkty "porządnej firmy". ---- JAŚ i MAmusia Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: aventu :) 19.11.06, 17:39 Przepraszam za pomyłkę wyżej. Oczywiście avent ma wszystko do butelek w 2-pakach Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 avent i brown`s 19.11.06, 19:05 Avent przecieka jak jest źle zakręcony Mójemu Maluszkowi nie robi, różnicy pierś czy smoczek butelki. Używam avent`u i dr Brown`s (dosyć droga, ale dobra, też antykolkowa) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia336 Re: Butelka AVENTU czy NUKA 19.11.06, 21:22 tak sie sklada ,ze smoczki nuka maja ksztalt anatomiczny zblizony do piersi matki a nie avent.Jak ktos wtopil w butelki avent ,to moze zastosowac do nich smoczki nuk first choice bo pasuja .Aha nuk tez jest antykolkowy teraz juz chyba wiekszosc producentow robi takie butelki Odpowiedz Link Zgłoś
rpr_15_nowak Re: Butelka AVENTU czy NUKA 19.11.06, 21:25 Witam, zdecydowanie polecam Dr Browns (ok. 30 zł)- od kiedy jej uzywam moja mała nie wie co to kolka. Rewelcja!!! Pozdrawiam, Mika Odpowiedz Link Zgłoś
iwo78 Re: Butelka AVENTU czy NUKA 19.11.06, 23:26 Ja używam butelek Nuka z silikonowymi smoczkami i jestem bardzo zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 ja nuk i chicco 20.11.06, 02:28 aventu mała zupełnie nie chciała.... więc butelka aventu słuzy mi teraz głównie do stania na półce i kurzenia ale myśle ze trzeba tu popróbować bo każdemu dzieckowi co innego odpowiada: ))))) kup najpierw np. avent- jak nie będzie chciało kup nuk, i tak dalej aż w końcu znajdziecie ta jedyna i njlepsza dla was: ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: Butelka AVENTU czy NUKA 20.11.06, 09:59 hejka ja nie polecam AVENTU butelki przeciekają po dłuższym używaniu puszczają zakrętki to nie prawda że tylko po złym zakręceniu ja mam 6 butelek już prawie rok i z 3 miesiące temu wszystkie zaczęły przeciekac właśnie złożyłam reklamację bo nie można dokupic samych nakrętek a butelki na naszym rynku wydaje mi się że nie są orginalne warto sobie je sprowadzic jeśli jest taka możliwośc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś