Dodaj do ulubionych

Smakołyki HIPPa

IP: *.* 11.09.02, 19:49
Cześć, mam krótkie pytanko. Co myślicie o kremie z marchwi i ryżu z cielęciną HIPPa? Trzy tyg. temu wprowadziłam mojej córce nowe potrawy, obok piersi. Do tej pory dawalam jej sok ze słodkich jabłek, marchewkę z jabłkiem i jabłko BIO. Wszystko HIPPa. Zuza ma teraz prawie 6 m-cy (skończy za tydz.). czy mogę podać jej już tę potrawę z cielęciną, mimo, że dopiero od trzech tyg. urozmaicam jeje dietę? A kiedy zupki i jakie są najlepsze? Poradźcie mi, proszę.pozdrawiamasia
Obserwuj wątek
    • Gość: MartaB Re: Smakołyki HIPPa IP: *.* 11.09.02, 20:58
      Witam :hello:Cóż, ja bym nie ryzykowała :( Mój Stach ma 6 i pół miecha i też dopiero od niedawna zaczął zajadać się czymś innym niż cycusiowym mleczkiem :lol: Je jak narazie jabłko, marchewkę, marchewkę z jabłkiem, marchewkę z ziemniaczkiem i pierwszą zupkę krem jarzynową (bobovity, pozostałe specjały również hippa) Omówiliśmy jego dietę z pediatrą i pozwoliła nam wprowadzić mu mięsne zupki dopiero jak zacznie na dobre zajadać się niemięsnymi. Organizm dziecka musi nauczyć się dawać sobie radę z trawieniem różnych potraw, a to mogłoby być trochę dużo jak na początek. Poza tym jeśli Zuza dopiero teraz zaczyna jeść różne rzeczy to mimo żę ma już prawie 6 miesięcy to powinna zaczynać od potrawek dla dzieci od 4 i 5 miesiąca.A co do zupek to ja zdecydowałam się na bobovitę z dwóch powodów: Hipp zupek jako takich nie produkuje, a Gerber paprze zupy dodatkami typu masło i mleko krowie :cry:Pozdrawiam i życzę przyjemnego jedzenia i karmienia :lol:MB, mama Staśka :hot:
    • Gość: altro1 Re: Smakołyki HIPPa IP: *.* 11.09.02, 23:50
      Uważaj na soki i jedzonko Hippa, bo często zawierają cukier, śmietanę i mleko :gun: . Moja pediatra powiedziała, że teraz wszystko może dostać atest IMiD, bez względu na skład :cry: . Trzeba dokładnie czytać etykiety. Ja czekałam z wprowadzeniem mięsa 1,5 miesiąca i ponieważ mały b. dobrze przybiera nie daję go codziennie, też za zgodą i radą doktorki.aga
      • Gość: AniaSK Re: Smakołyki HIPPa IP: *.* 12.09.02, 09:27
        O ile dobrze pamiętam "Hipp" to produkty firmy niemieckiej, a tam są mniej rygorystyczne wymagania co do żywnienia małych dzieci, stąd na pewno szybciej w tych zupkach jest masło, śmietana, mleko pełne. Nawet można porównac etykietki, jeśli jest niemiecka i polska wersja - w Polsce często przesuwa się "podawanie od" na wyższe miesiące i coś, co jest standardowo w "Hipp-ie" od np. 7 m-ca na polskiej może być np. "od 10".Warto na to zwrócić uwagę, zwłaszcza jeśli dziecko jest alergikiem.:hello: Ania
    • Gość: ez Re: Smakołyki HIPPa IP: *.* 12.09.02, 09:40
      Myślę, że od 6 miesiąca powoli możesz powoli wprowadzać pokarmy ale cielęcina jest bardzo uczulająca proponowałabym zacząć od królika jest z Gerbera. Co do Hipp to my nie stosujemy oprócz deserów, często jest tam sól, mleko i w ogóle. Na początku Asia jadła Gerber bo są bardzo dokładnie zmielone a potem przeszliśmy na Bobovita i Aśka uwielbia uważaj też na soczki zawsze kupuj te bez cukru bardzo dobre są Bobovity
    • Gość: Jagutka Re: Smakołyki HIPPa IP: *.* 12.09.02, 11:09
      Ja równiez polecam z czystym sercem Bobovitę. Zarówno soczki jak przeciery i obiadki. Moja teraz 7-miesięczna córka jadła trochę tego trochę Gerbera, trochę HIPPA, ale ostateczna decyzja padła na BB - w niczym moim zdaniem nie ustepują reszcie a są tańsze i "nasze", no i niektórymi HIPPami i Gerberami Dominika pluła a BB nie.Co do mięska, to wprowadzaj ostrożnie, dziecię musi się przyzwyczaić - my zaczęłysmy po miesiącu jedzenia zupek warzywnych i początkowo był to kurczak lub królik podawane co drugi dzień.Powodzenia w rozszerzaniu diety :)Agnieszka :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka