Dodaj do ulubionych

NOCNE PRZEWIJANIE

IP: *.* 04.11.02, 10:12
Ciekawa jestem czy przewijacie swoje dzieci w nocy (dzieci powyzej 5 mies!). Moj synek ma ponad 7 miesiecy i od 2 mies. nie przewijam Go w nocy. Musze przyznac, ze rano Jego pielucha jest mocno zasikana i wazy z 5 kg. Max nie ma zaczerwienionej pupki ale gdy rano widze te olbrzymia pielucha, zastanawiam sie czy jednak nie powinnam jej w nocy zmieniac.Pozdrawiam Kasia (mama Maksia)
Obserwuj wątek
    • Gość: halina Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 04.11.02, 12:51
      Nie, odkad przestala robic kupke w nocy, czyli, bo ja wiem, od 3-4 miesiaca. Pielucha jest rzeczywiscie gigantyczna, ale "trzyma", a z pupa tez sie nic nie dzieje.
      • Gość: kasia.s Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 04.11.02, 14:03
        ja też nie przewijam małej w nocy i też odkąd nie robi kupki!pielucha jest w prawdzie ciężka ale pupa sucha-córa ma 2 miesiące i odmiesiąca nie kupka w nocy.Kasia mama Zuzi.
      • Gość: Joola Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 04.11.02, 16:27
        Ja też już od miesiąca nie przewijam dziecka w nocy. Chyba, że zdarzy mu się "awaria" :-), tzn. kupa. Igorka karmię przez sen bez zapalania światła. Zmiana pieluchy mogłaby go wybudzić. A po co? Niech sobie smacznie śpi :-)Zwłaszcza, że z pupcią nic się nie dzieje. A na wszeliki wypadek smaruję mu na noc pupcię większą ilością kremu na odparzenia. PozdrawiamJola
        • Gość: Joola Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 04.11.02, 16:28
          Zapomniałam dodać, że mój maluch ma obecnie 3 m-ce.
    • Gość: EDYTA_1 Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 04.11.02, 19:42
      cześć,Już nie przewijam Mateuszka ale jak był w tym wieku to różnie bywało .gdy bralam go do karmirnia nocnego i zobaczyłam że pieluszka jest mocno nasiąknięta to przewijalam w innym przypatku nie.Edyta
    • Gość: misie_pysie Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 05.11.02, 00:58
      Cześć!Ja nie przewijam Zuzy odkąd skończyła trzy miesiące- wtedy zaczęła przesypiać całe noce :) a nic (oprócz małej) nie było mnie w stanie wyciągnąć z łóżka :sleep:Potem w wieku 6 miesięcy zaczęła ząbkować- i pobudki nocne na cycusia zaczęły się znowu :( ale przy próbach przewijania Zuza się wybudzała ze snu - i zabawa do białego rana :crazy: więc zrezygnowałam z tego zabiegu. Fakt, że pielucha rano miała solidną wagę ale pupa ładna i maluch suchy.PozdrawiamJustyna
    • Gość: Jagac Re: NOCNE PRZEWIJANIE IP: *.* 18.11.02, 23:46
      Boże! Ja chyba jestem wyrodną matką, bo nie tylko nie przewijam ale też nie karmię w nocy. Maluchy mają po 3 miesiące i śpią jak susły po 9 - 10 godz.Ale to się jeszcze pewnie zmieni :-( i będą się budzić.Pozdrawiam,Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka