laurette 20.01.07, 22:04 Czy pijecie coca-colę, jecie spagetii, jogurty, chipsy itp...oczywiście karmiąc piersią???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doniak0 Re: do młodych stażem mam 20.01.07, 22:12 niestety nie, bo nie chce Malego narazic na kolki.Teraz wprowadzam bezpieczniejsze(przynajmniej teoretycznie)produkty.Ale nie ukrywam, ze coli bardzobym sie napiła, pojadla chipsów i innym dobrych reczy(pizza!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: do młodych stażem mam 20.01.07, 22:16 Wszystko co wymieniłaś - poza chipsami, bo nie lubię. Leo mnie opiernicza tylko jak zjem bigos albo kebab, więc raczej nie jem Odpowiedz Link Zgłoś
alicja717 Re: do młodych stażem mam 20.01.07, 22:23 Od czasu do czasu piję colę, jem trochę chipsów a spagetti miałam dziś na obiad. Nie potrafię sobie odmówić. Mała ma trzy miesiące, kolki ma od 3 tyg. życia i wtedy nie piłam i nie jadłam takich produktów. Tak więc chyba nie ma to znaczenia. Oczywiście jem to wszystko z umiarem- malutka miseczka chipsów przez cały dzień, mała szklanka coli. Codziennie tego nie jem. Odpowiedz Link Zgłoś
julinek06 Re: do młodych stażem mam 20.01.07, 22:41 bez jogurtów i serków żyć nie mogę, spagetti miałam dziś na obiad i średnio jadam raz na dwa tygodnie, do coli i chipsów mnie nie ciągnie. mała skończyła 3 miesiące i od końca pierwszego miesiąca jadam wszystko, na co mam ochotę. popróbuj i poobserwuj. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
imoan8 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 14:43 Staram się jeść wszystko oprócz tak silnych alergenów jak czekolada i cytrusy. Staram się ograniczać rzeczy mogące powodować kolki jak bigos czy fasola. Coca-coli i chipsów na szczęście nie lubię. Jogurt to jak najbardziej, spaghetti czasem. Są różne teorie co do tego, co matka karmiąca powinna jeść, żadna z nich nie jest sprawdzona naukowo - to tylko zgadywanki. Jedna z hipotez, która z racji mojego zawodu najbardziej mnie przekonuje, mówi, że to właśnie zbytnie ograniczenie diety matki, a także zbyt sterylne chowanie dzieci jest przyczyną alergii w późniejszym (2-7 lat) wieku, bo nie przyzwyczajony układ immunologiczny potem wszystko zaczyna rozpoznawać jako obce. Tak więc sądzę, że jak we wszystkim z tą dieta trzeba zachować zdrowy rozsądek.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 17:12 Z Kubą niestety nie, bo jest/był alergikiem totalnym. Z Filutem sobie pozwalam, chociaż jego też sypie, głównie na mleko kondensowane i ser żółty, mniej na czekoladę. Coli nie piję, bo eksperyment z rozpuszczeniem własnego wyrwanego mleczaka w szklance z colą działa mi na wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 17:19 juz nie karmie,ale wszystko co wymienilas jadlam karmiac.Pizze jadlam jak Mloda miala 12h-nie moglam sie powstrzymac. Dorzuce do tego jeszcze male piwko i masz moja diete matki karmiacej Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 17:23 dodam,ze Mloda zaczela miec kolki ok 5 tyg zycia,wtedy diete zaostrzylam kierujac sie radami starszych mam,ale to nic nie dalo-czy jadlam ryz czy ser zolty keczupem,efekt byl taki sam-kolka.Dodam,ze stosowalam diete przez dluzszy czas, nie byly to jednodniowe proby.Wiec dalam sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos1232 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 20:17 jem czasem chipsy, spaghetti i pizzę; cola mnie nie pociąga, wolę wodę niegazowaną. Ostatnio natomiast nieomalże upijam się kawą zbożową z mlekiem i czasem małym cukrem. Czasem zjem też kilka pierników z czekoladą. Jogurty jak na razie tylko naturalne, choć raz wypiłam żurawinowy i Młodemu nic nie było (w środę skończy 3 m-ce). Cały czas karmię piersią - nigdy nie było problemów z kolką Jedynie parówki i kiełbasa nie służy Młodemu, bo pryszczyki mu na buźce wyskakują, więc tego nie jem, jak również pasztetów. Ale np. raz na dwa, trzy tygodnie jem rybę smażoną z frytkami i też nic złego się nie dzieje. Aha - grzanki z serem i masłem czosnkowym też nie robią na Młodym wrażenia )) narzekać nie mogę )) Odpowiedz Link Zgłoś
olera24 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 21:25 pije colę, jem pizze, spaghetii, jogurty, mleko i czekoladę, czasem wtrące chipsy i wypije kieliszek wina, a dwa razy nawet pokusiłam się o mcdonaldsa. Nic z małą się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 21:52 tak + kawa, słodycze... - od czasu do czasu, nie mam żadnej diety, ale przyznam, że chciałabym tylko jeść zdrowiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: do młodych stażem mam 21.01.07, 21:57 jem jogurty-ale naturalne, uważam na przyoprawy, nie pije coli, nie jem chipso i slodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: do młodych stażem mam 22.01.07, 11:06 jem wszystko poza pizza i rokpolem bo po tym był ewidentnie płacz Odpowiedz Link Zgłoś
kgaw Re: do młodych stażem mam 22.01.07, 11:56 Teraz popijam małą kawkę i zajadam czekoladowe pierniczki... na obiad planuję znów spagetti. Mój synek ma 7,5 miesiąca, od początku karmię piersią i nigdy nie żałowałam sobie jedzonka. Jak miałam ochotę na czekoladę, colę itp smakołyki to jadłam, a z Dzidzią było wszystko ok (nigdy nie miał kolek). Dzieci są różne, może mi się poszczęściło że nie musiałam uważać na menu. Musisz popróbować. Odpowiedz Link Zgłoś