aga330 17.02.07, 09:43 Witam dziewczyny czy którąś podaje mleko początkowe humana?zamierzam urozmaicić lub zmienić mleko i takie pojawiło się w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruu1 Re: Humana 17.02.07, 09:57 Moja córka je lubiła (początkowe, a potem następne). Należy je dobrze rozpuścić w owodzie, bo ma tendencje do tworzenia grudek. Zmieniłam ostatnio Humanę na Bebiko, ze względu na słabe zaopatrzenie sklepów w to mleko (Tesco, Auchan). Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Humana 17.02.07, 11:39 moja córka też dobrze tolerowała humanę i jadła ją chetnie, chociaż to mleko strasznie śmierdzi po zrobieniu ponoć jest zbliżone smakiem do mleka mamy, ale nie wiem, bo nie próbowałam innego mleka nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia84 Re: Humana 17.02.07, 11:47 Polecam to mleczko ale faktycznie nie zawsze jest w tych dużych sklepach i czasem jest problem z zakupem. Moja mała 1 plus wypijała góra 110 a teraz mam 2 plus z bananami to wypija po 200 ml tak jej smakuje i przyznaje ze jest dobre w smaku bo w zapachu nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: Humana 17.02.07, 12:25 Bo w świecie dziecka to się półki od tego uginają.Gorzej z tym zapachem, jak mówicie że śmierdzi to ja zrezygnuję gdyż na każdy nieprzyjemny zapach reaguję zmaterializowaniem siebie.ale dzięki za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Humana 17.02.07, 13:52 ni erezygnuj ze względu na sam zapach nie wąchaj - skoro już wiesz, ż ezapaszek specyficzny jest. najgorzej, jak butla chwilę postoi do umycia - zawsze myłam od razu moja cóka tego bananowego nie lubiła. musiało być zwykłe Odpowiedz Link Zgłoś
1marta2 Re: Humana 17.02.07, 13:55 Ja słyszałam, że Humana strasznie "pompuje" dziecko, tzn. maluch robi się strasznie pulchny na tym mleku. Nawet moja pediatra odradziła... Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat. My używamy Nan2 w tej chwili, wcześniej Nan1 i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: Humana 17.02.07, 14:00 moja córka pije HUMANE bananową i ja uwielbia ! NIe wyczułam żeby pachniała źle pachnie po prostu bananami, inne mleka dostępne w Polsce młodą uczulają tyklko ta HUMANA BANANOWA przeszła, wcześniej piła nutramigen i bebilon pepti to dopiero śmierdzi, Humana ma dla mnie super zapach naturalny banowy, myślę że mleko jest Ok bo moja córkę uczulały nawet kaszki smakowe (zabarwiane sztucznie) o róznych smakach a ta HUmana jej nie uczula, jest napisne ża zawiera skrobię bananową (susz z bananow) dodam że mała ma półtora roku i waży niecałe 10 kg, więc ona na tym mleku niestety nie przytyła jak niektórzy sugerują Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: Humana 17.02.07, 14:04 Moja córeczka często ulewa, mało tyje ma 3 miesiące i waży 4800.może nan 1 jej nie podchodzi.bebiko też nie, chce jeszcze spróbować bebiko sojowe,i tą humane'może akurat nabierze wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Humana 17.02.07, 14:07 moja córka po humanie przybierała normalnie - nie w żadnym zawrotnym tempie. mleko jak mleko, najważniejsze, żeby służyło brzuszkowi dziecka i nie powodowało kłopotów z kupką. Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia84 Re: Humana 17.02.07, 16:34 Moja przybiera 1 kg na miesiąc pije Humane oczywiście i wcale nie sadze ze po niej dzieci robią sie pulchne tak samo moge powiedzieć o Nanie po którym mała miała przeraźliwe kolki i opinie na temat kolek i bolących brzuszków po Nanie ale po co o tym mowic i generalizowac przeciez dziecko dziecku nie rowne każdemu słuzy inne mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: Gdzie w Warszawie można kupić Humanę? 20.02.07, 00:46 w szczególności bananową i czy mogę ją podać 7 miesięczniakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bammbi Re: Gdzie w Warszawie można kupić Humanę? 20.02.07, 08:53 mozna ją kupić w TESCO i w AUCHAN, zobacz sobie na stronie www.Humana.com albo pl jak wyglądają poszczególne Humany, mozna też kupować wysyłkowo ale wtedy wychodzi drogawo. CO do Humany bananowej ja ją polecam ale ma jeden mankament bardzo ciężko sie rozpuszcza i trzeba ją rozpuszczać w zimnej wodzie, długo trzeba mieszać bo robią się grudki Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: Gdzie w Warszawie można kupić Humanę? 23.02.07, 00:57 Byłam w Tesco i Auchan ale nie było Humany bananowej Odpowiedz Link Zgłoś
denay Re: Humana 20.02.07, 08:51 powiem Ci, że ja mam złe doświadczenia jeśli chodzi o humanę dla dzieci ulewających Być może teraz skład mleka się zmienił w porównaniu do tego co było 15mcy temu ale córa rzygała tym dalej niz widziała. Jeśli Twoja córeczka ulewa to polecam Ci bebiko omneo zapach może nie najpięknięjszy (ale i tak słabiutki w porównaniu do nutry) ale u nas pomogło Lecieliśmy na tym omneo z 1,5mca a potem przeszłam na bebilon Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: Humana 23.02.07, 08:14 Moj synek (obecnie 4 miesiace) na poczatku miał Nan 1 ale zawsze był strasznie głodny po jakims 1 miesiącu zmieniłam na Humane Plus 1 i ejst OK, przybiera na wadze prawidłowo, obecnie rozszezram mu diete o kleik ryzoy i zeby zabradzo nie przytył (humana juz troche zageszczona jest) to mam dawaac albo mniej mleczka albo mniej kleiku, jak wole. Tylko sie zastanawiam kiedy kupic 2??? Odpowiedz Link Zgłoś
kanaviosta Re: Humana 23.02.07, 04:10 osobiscie nie polecam Humany. nasze dziecko nie tolerowało jej. poza tym na Humanie dzieci bardzo tyją. Odpowiedz Link Zgłoś
aga330 Re: Humana 23.02.07, 09:12 Dzięki za porady.jednakże od tygodnia dajemy mleko Hipp z kleikiem nestle bifidus i o dziwo teraz laura zjada 150ml kaszki a wcześniej piła tylko 90ml samego mleka.warto było zaryzykować i zmienić mleko oraz zagęścić.dodam że laura ma prawie 12tyg dostaje również jabłko soki bobofrut i Kleik.lekarz jest zadowolony z rezultatu. Nareszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Humana 23.02.07, 09:23 Jak ktoś przekarmia i wmusza w dziecko na siłę to pewnie i tyje. Nasz mały jadł Humanę i jakos grubasem nie jest-wręcz przeciwnie, przyrosty wagi miał stosunkowo niewielkie, ale w normie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: Humana 23.02.07, 11:30 W Auchan na Górczewskiej (Wola Park) sa wszystkie Humany, w tym bananowa. Nie ma za to kaszek, czasem są herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Humana 23.02.07, 11:36 Nieprawda!!!!!!!,że po Humanie dzieci tyją w dużym tempie i strasznie. Kto Wam takie bzdury naplótł. Moje dziecię ma rok,a na Humanie jest od 4 mies. Waży odpowiednio do swojego wieku,gruby NIE jest i kluchą też nie. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma Re: Humana 23.02.07, 15:34 idę jeszcze raz jutro do Auchan mam nadzieję, że dopatrzę bananową Odpowiedz Link Zgłoś
megisso Re: Humana 23.02.07, 13:01 Dziewczyny, nie przesadzajcie z tym strasznym zapachem Humany!!! Może nie ma takiego zapachu jak np Bebiko, ale za to mój synek bardzo je lubi i jest sycące dla niego. Nie ulewa po nim i nie ma czkawek. Jak próbowalam mu dawac Bebiko to bardzo ulewał i smierdziało to takimi rzygowinkami. Musialam go kilka razy przebierac no i mial czkawke. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Humana 23.02.07, 17:13 kwestia wrażliwości na zapach jest sprawa indywidualną )) co nie zmienia postaci rzeczy, że moja córka - mimo zapaszku - była na humanie przez rok czasu. teraz pijemy juniora. i to naprawde bzdura z tym tyciem po humanie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalusk Re: Humana 23.02.07, 20:21 a co z bebilonem czy tez uczula?Wszyscy pisza o bebiko humanie hippie itp a bebilon jakim jest mlekiem dobrym? Odpowiedz Link Zgłoś