Dodaj do ulubionych

Pielegnacja chlopca

19.02.07, 09:54
Witam!

Na Walentynki dowiedzielismy sie, ze w brzuszku nosze chlopca. Bardzo sie z
tego oczywiscie z mezem cieszymy smile Jednak nic nie wiem o tym, jak
pielegnowac malutkiego chlopca i jego pracie uncertain Mialam do czynienia tylko z
dziewczynkami - jak do tej pory big_grin
Zostalo nam jeszcze 4 miesiace do rozwiazania, ale bardzo mnie meczy fakt, ze
nie posiadam wiedzy na ten temat. Moze to tlyko moje obawy i okaze sie, ze
nic szczegolnego sie nie robi z siusiakiem uncertain Ale moze ktoras z was ma syna i
podpowie mi cos na ten temat, lub wskaze jakies ciekawe stronki??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annzal5 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 10:23
      podbijam temat,bo też chętnie skorzystam z rad mam,które mają małych facetów w
      domciu-jeszcze 2 tygodnie do terminu

Czasem tylko jest szaro...
    • julka261 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 10:26
      dokladnie myje sie jajeczka smile)) "małego" smile myje sie normalnie smile mi położna
      powiedziała aby napletka nie sciągać - bo nie ma co mu od małego robić
      dobrze smile)) wiec nie ściagam smile

Pozdrawiam
      • julka261 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 10:31
        a i jak zakłada sie pieluche to obowiązkowo "siusiak" do dołu smile))

Pozdrawiam
        • pyzula3 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 12:02
          Co lekarz i polozna to inne zdanie. Ja mam dwoch synkow i obydwom odciagalam
          napletek, oczywiscie tyle ile sie dalo. Z informacji od moich kolezanek wiem, ze
          te ktore nie sciagaly skorki przy myciu, musialy pozniej isc z chlopcami na
          zabieg , ktory jest podobno bardzo nieprzyjemny dla dziecka. Radze zatem
          delikatnie odciagac i myc siusiaczka , pod skorka zbieraja sie przeciez zarazki.
          • sabka22 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 12:08
            mi np.nie kazano narazie odciągac napletka,robi to tylko lekarka przy badaniu
            kontrolnym i mały w tedy bardzo płacze wiec w domu mu tego oszczędzam.A poza
            tym to juz nic specjalnego sie nie robi trzeba dbac o siusiaczka i go
            obserwowac czy wszystko jest ok i tyle!Pozdrawiam serdecznie!

Mateuszek moj skarbek 13.03.2006
          • ania2114 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 12:10
            ja odciagam delikatnie napletek w kapieli-zeby sie przeplukalo, uwazac trzeba
            przy przewijaniu,bo nagly przyplyw zimnego powietrza prowokuje siusianie, no i
            obowiazkowo siusiak w dol, bo inaczej synek potrafi plecy do karku sobie zasikacsmile
        • maksiunio1 Re: Pielegnacja chlopca 19.02.07, 12:15
          no nie wiem, nie wiem.
          Dziewczyny wypowiadaja sie o tym jak chlopakowi trzymac siusiaka w ciasnej
          pieluszce. smile Do dolu? Wiecie jakie to niewygodne dla faceta? Tylko mi tu nie
          mowic, ze on maly jest i nie wie. Tak samo niewygodne bedzie dla niego jak dla
          doroslego faceta. I nie powienien sie przesikac z tego powodu. Nasz co prawda
          kilka razy sie przesikal, ale to z racji ilosci nie z faktu, ze siusiak byl do
          gory. To tak jakby wam kazac przytrzymywac piersi nie stanikiem a np. sznurowka!!
          Wygodne? smile

Jesli chodzi o odciaganie napletka, to rozne zdania sa. Ja uwazam, ze mozna mu
          go umyc pod napletkiem. Od czasu do czasu w kapieli zajmuje sie tym, i wcale mu
          to nie przeszkadza. Ma rok i troszke i jakos nie zauwazylem jakis skutkow
          ubocznych tego zabiegu.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka