adanis Quinny Buzz... 21.02.07, 18:19 osobiscie uzywam i jestem zadowolona.Stelaz nadaje sie od Babyschale do spacerowki.Lekki, maly do transportu,skretne kolo. Zadnych negatywow. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik744 Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 23.02.07, 08:44 Ja kupiłam Bartatine classic plus firmy Jędroch. Polski wózek, a identyczny jak Emmaljunga - tyle, że kosztuje 900 złotych ( wielofunkcyjny). Bardzo wygodny, duża gondola, świetnie się prowadzi, pompowane koła. Nic się nie psuje. Naprawdę doskonały. A użytkuję go od kilku miesięcy, często w trudnych warunkach. Dodam, że spędzam na spacerach 5 godzin dzienni! Odpowiedz Link Zgłoś
gadoma ramiona mamy 23.02.07, 16:15 super amortyzacja, cicho się prowadzi, 100% ochrona, przy tym kołysanie i cieplutko, miękko i cicho a przede wszystkim bezpiecznie.... a tak serio to ile mam tyle wózków i tak dopasujesz do siebie. Ważne, żeby był dla maluszka wygodny z dużą gondolą( uważaj niektóre wózki supermodne mają gondole w kształcie łezki lub lekko zwężane w środku). Przypomniała mi się historia sprzed 7 miesięcy. Zadzwoniłam do znajomej położnej i mówię:" ale te płatki mydlane śmierdzą ,czy całą wyprawkę muszę w nich wyprać?" A na to znajoma:"chcesz mieć dziecko zdrowe czy pachnące". Coś w tym jest, pamiętaj, że wózek jest dla dziecka i ma być wygodny a nie modny niewygodny. Sama najlepiej wybierzesz, bo kochasz swoje maleństwo i chcesz dla niego jak najlepiej. Trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: ramiona mamy 23.02.07, 18:05 super post, opowiem Wam inną historię: mamy fajnych znajomych, ale fecet ma jedną wadę, jest strasznym pozerem. zadzwonił do nas pochwalić się, że żona jest w ciąży, nasze dziecko już było na świecie, sprzedaliśmy jeden wózeczek, kupiliśmy inny, mówimy mu jaki, a on na to, że nie spodziewał się, że dla wyczekanego syna kupimy jakieś polskie byle co. ok, za jakiś czas przyjechali do nas, wózek był jeszcze na balkonie, i facet krzyczy do żony: zobacz jakie cudo, a mówili, że kupili polski, madzia zobacz jaki!, duże koła, rączka, schowki, kieszenie, siateczka, co zrobiliscie z tamtym??? jak go podkręciliśmy na tyle, że uwierzył, że wózek kosztował 4 tys., był gotowy kupić taki sam. pąs jaki puścił kiedy się okazało, że wózek kosztuje 600 był nie do opisania, ale chyba czegoś się nauczył. i tak właśnie wyglada nasza rzeczywistość. gdyby sprzedawca zakrył logo i cenę, rodzice kierujący się rozsądkiem, wyobraźnią, troską o dziecko i dopoasowali zakup do rzeczywistych potrzeb, wybraliby coś zupełnie innego Odpowiedz Link Zgłoś
lechmiki Re: ramiona mamy 23.02.07, 22:25 Falasarna ja tez mam polski wozek Baby Merc kosz.800zł jest fajny przynajmniej ja jestem zadowolona (swietna amortyzacja na paskach ,duże pompowane koła,duża gondola moja 7 miesieczna córka sie mieści bo lubi spać na spacerach,moskitiera ,duzy kosz na zakupy ,torba,folia przeciwdeszczowa itd.) ale i tak chce kupić spacerówke bo jest cięzki a wózek zajmuje nam caly bagażnik.Jestem z niego zadowolona ale to nie znaczy że ktoś inny bedzie ,jezeli kogoś stać i podoba mu się np.mutsy to dlaczego nie miałby dziecku go kupić a ty na siłe usiłujesz kogoś przekonać do swoich racj,zreszta autorka watku moze już wybrała? Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: ramiona mamy 24.02.07, 17:27 lechmiki, ja nie przekonuję do gustów, dziwi mnie jednak rozumowanie, że polskie wózki poniżej tys. zł. są nic nie warte, natomiast zachodnie (made in china ) za kilka tys. to istne cuda warte chorej kasy. jedyne, co mnie zastanawia, to święte oburzenie Polaków, że inne narody traktują nas jak śmiecie. a jak my traktujemy samych siebie wpatrując się w marki i gadżety, nie zastanawiając się nad tym, ze wszystko produkowane jest w tej samej chińskiej lub co najmniej tureckiej kanciapie? kółeczka? co to za argument, jak na swiecie kilkaset tys. dzieci co miesiąc umiera z głodu? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna ilez mozna?? 24.02.07, 22:42 ten watek jest po prostu CHORY!! ilez mozna sie klucic?? phantomanko prosze nie odpisauje juz wiecej falasarnie bo do Wielkanocy bedzie na pierwszej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: ilez mozna?? 24.02.07, 22:51 Dyzurna ty jak zawsze trzewa jestes ja nie jestem Phantomka! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna an ni 24.02.07, 22:59 a kto mowi ze jestes ?? przeciez ja do Ciebie nie skierowalam mojego posta, falasarna z phantomanka nie moga sie dogadac! a trzezwa jestem, tylko wczoraj bylo jedno piovko Odpowiedz Link Zgłoś
muzyka_duszy Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 24.02.07, 17:39 Emmaljunga. Kupiłam Edga duo combi i jestem bardzo zadowolona. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
milbon Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 24.02.07, 21:26 Jeśli cena nie gra roli to zapewne Emmaljunga. Ze względów estetycznych polecam wózki Bebe Confort - mają taki śliczny model ze wstawkami w pastelowych kolorach. Ja natomiast mam Roana Maritę, którego również baaaardzo sobie chwalę, przede wszystkim za zwrotność, walory estetyczne (klasyka...), prostotę obsługi. Podobno jest ciężki, choć jakoś nie zauważyłam - mieszkam w domku, więc to nie jest dla mnie takie ważne. Ma natomiast głośna budkę - tzn. przy składaniu dziecko musi sie obudzić. Polecam Ci forum Wózki - ja dzieki niemu podjęłam decyzję co do wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka256 Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 25.02.07, 22:27 Chcez mieć retro - kup wózek firmy HESBA. Kosztuje ok. 600 EUR ale jak wygląda.... Każda zapinka, każdy zatrzask wygląda jak w starych wózkach. Ale rozważ taki zakup. Ja też taki chciałem, ale jest cholernie niepraktyczny. Teoretycznie warto kupić taki jako drugi, ale to chyba lekka... rozrzutność ?! Tak czy siak - HESBA ! Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_holenderka Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 26.02.07, 01:32 Dziewczyny, cały czas z uwagą śledzę Wasze wypowiedzi. Wciąż i wciąż nie mogę się zdecydowac, ciągnie mnie do tej INGLESINY CLASSIC, bo jest taka piękna, lecz jakoś dziwnie wciąż mam w głowie wózki dla lalek z lat 80 - takie stare, rozklekotane, bez żadnych dodatków dla dziecka... nie wiem czemu, ale boję się, żeby INGLESINA sie taka nie okazała... zresztą kosztuje ponad 3000, więc nie chcę kupic czegoś, co posłuży miesiąc.... Jeśli ktoś coś jeszcze mógłby napisac o INGLESINIE, bardzo proszę. Oprócz INGLESINY wchodzą w rachubę: TEUTONIA ELLEGANCE i te nieszczęsne QUINNY freestyle (powiem Wam, że niesamowicie polecane i popularne w Norwegii) oraz MUTSY - nieszczęsne dwa ostatnie, bo o ile spacerówki wydają się całkiem wygodne, to gondolka ... boję się, ze za mała .... Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 27.02.07, 21:51 A jaka burze rozpetalas przy okazji... ) Jesli tak bardzo ci zalezy na tej Inglesinie i masz jeszcze chwile czasu, to proponuje, zebys wypytala o nia (jak sie sprawdza itp.) kogos, kogo z nia na ulicy spotkasz (nie jest to latwe, bo to nie jest zbyt popularny wozek, ale sie zdarza). Mozesz tez sobie wyabstrahowac z wypowiedzi w tym watku to, co w wozku jest wazne i po prostu sprawdzic w sklepie. Ja tez b. lubie ladne rzeczy i wiem, ze czasem jest tak, ze cos bardzo chce sie miec, ale wozek powinien byc nie tylko ladny, ale i PRAKTYCZNY, bo siatka na zakupy, skladany stelaz, duza gondola, wpinany fotelik (mam nadzieje, ze falasarna znowu mnie nie dopadnie)itp. beda wazne na codzien. Ta Inglesina ma jeszcze jedna wade - jesli lubisz jednosc stylu, to nalezaloby sie do niej elegancko ubrac, a tymczasem na dlugie spacery biega sie zazwyczaj w dzinsach i adidasach, to do takiego wozka nie bardzo pasuje... ale to oczywiscie tylko moja opinia, Ty mozesz miec inne zdanie, bo sprawa, w tym wypadku jest jak najbardziej subiektywna Odpowiedz Link Zgłoś
kakb Re: poleccie najlepszy na świecie wózek !!! 27.02.07, 19:55 Wszystko zalezy od twoich potrzeb, stylu zycia, miejsca zamieszkania, itp. My szukaliśmy wózka, który będzie miał dużą i głęboką gondolę (dziecko październikowe), duże koła, dzięki którym będę mogła bez problemu jeździć po dzikich ścieżkach w lesie i który będę w stanie sama wnieść na 2 piętro. Po wielu, wielu godzinach szukania wybraliśmy Peg Perrego na dużych piankowych kołach (ze względu na chyba najniższą na rynku wagę stelaża). Jestem bardzo zadowolona, wózek jedzie jak człg w kazdym terenie, wnoszę go bez problemu. W dodatku ma fajną funkcję podnoszenia zagłówka, dzięki czemu moje duże już dziecko może sobie na spacerach siedzieć jak w spacerówce i oglądać świat. Idealnym rozwiazaniem jest także możliwośc wpinania fotelika samochodowego w stelaż (ortopeda pochwalił kształt fotelika PP). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
a_ndzia3 Emmaljunga!! 28.02.07, 00:01 Rewelacyjny wózek. Zwlaszcza polecam model Edge Duo Combi na podwoziu sport. Wózek idealnie nadaje się na nasze chodniki a również na leśne bezdroża, plażę itp... Ma gondolę chyba jedną z największych, co jest ważne jeżeli wozisz dziecko zimą (kombinezon, kocyk, śpiworek i jeszcze jest luz). Łatwo montuje się gondolę na stelażu, łatwo rozkłada się go na części (np. aby schować do samochodu). Świetnie amortyzowany. podwozie sport ma przekładaną rączkę oraz możliwosć "wydłuzenia" rączki, co jest ważne dla wysokich i długonogich rodziców. Więcej info: www.emmaljunga.se/start.asp?lang=PL&country= Zetknęłam się z opinią sprzedawcy w sklepie, że Emmaljunga Smart (niższy model, produkowany w Polsce z gorszych materiałów)jest porównywalny z Roanem Maritą, przy czym ten ostatni jest dużo tańszy. My kupilismy używaną emmaljungę, bardzo intensywnie jej używamy i jesteśmy bardzo zadowoleni. porządny stabilny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Emmaljunga!! 28.02.07, 09:01 Teutonia. Sa to rwewelacyjne wozki, z trzyletnia gwarancja. Modeli bardzo duzo, kazdy znajdzie cos dla siebie. Dla dziecka bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś