zabamoni 21.02.07, 21:44 jak dlugo pije z piersi 3miesieczne dziecko bo moja coreczka pije ok 5 min pije co 2 godziny[ czy po kazdym karmieniu powinna spac?jak dlugo?ile drzemek w ciagu dnia?a w nocy pije co 2 godziny/czy to nie za czesto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walczakowa3 Re: picie spanie 21.02.07, 21:48 Moja Mała ma 10 tygodni. Pija podobnie jak twoja 5, góra 10 minut i je co dwie godziny( w dzien i w nocy). W dzień spi często.Kładziemy ja o 20 i spi do 7 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinek77 Re: picie spanie 21.02.07, 22:07 Mój synek skończył 12 tygodni. Je po ok 8-10 min z każdej piersi. Nigdy nie śpi odrazu po jedzeniu. Jego dzień przebiego wg Łatwego planu Tracy Hogg tzn. jedzenie- aktywność- spanie. żawsze po jedzeniu jest ok 45 min aktywności w tym zmienianie pieluchy, przebieranie albo ubieranie na spacer. Zawsze śpi o prawie takich samych porach:2 razy po ok40 min do 12, potem ok 2 godzin na spacerze i jesze ok 40 min- 1 h między 16 a 18. Oczywiście zdarzają się odstępstwa od tego , ale Łatwy plan bardzo reguluje dzień i wszystko staje się bardziej przewidywalne dla mnie i dla synka. Nigdy nie kładę go spać na siłę, tylko czekam na oznaki zmęczenia: ziewanie, takie zmęczone pokrzykiwanie. gorzej jest wieczorem bo tu odwraca się kolejność i karmię go po kąpieli a potem synek sam wyznacza sobie czas na aktywnośćniestety... No ale to tylko pokazuje,że mu taka kolejność jak w ciągu dnia odpowiada. W nocy od jakiegoś czasu budzi się 1 lub dwa razy, je przez 10 min i od razu zasypia- jest tylko na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
8dorko4 Re: picie spanie 21.02.07, 23:00 Moja mała ma prawie 3 mieszki.. je mniej więcej co półtorej do dwóch godzin. Karmienie trwa okolo 20 minut. W ciągu dnia nie spi , ale przyspia tylko na 15 minut krzyczac przy tym strasznie. Za to nocki są OK. Usypia ok. 23 i budzi sie o ok. 6 rano..nie jest zle..procz tego, ze w ciagu dnia nie mam czasu na nic..Czy tak zawsze bedzie?:o/ Odpowiedz Link Zgłoś