04.05.07, 22:27
Moja szeciomięsięczna córcia od kilku dni dostaje zupki- jedną na 2 dni.
Ostatnio zauważyłam, że ma problem z wypróżnieniem- płacze, pręży się a
stolec jest bardzo zwarty- nie wiem, co mam robić- zrezygnować z wprowadzania
nowych pokarmów na jakiś czas?
Obserwuj wątek
    • aghatta1 Re: zaparcie 04.05.07, 22:57
      a z czego dajesz zupki? mój synek ma zaparcia po marchewce (straszne!, nie robił
      kupy 4 dni po czym zrobił w strasznych bólach i z moja pomocą twarde kuleczki)
      od tego czasu nie daje mu marchewki. Najlepiej ma po szpinaku. Normalne kupy.
      Podejrzewam tez , że ma zaparcia po ryzu, ale to jeszce nie sprawdzone. Słszałam
      też , że zaparcia sa jesli dziecko ma za mało płynów, czytałam Twój post, ze nie
      chce wody, ale ja też zamierzam kupic niekapek i dawać synkowi cos do picia, bo
      zaparcia powracaja.
      • yoggi87 Re: zaparcie 05.05.07, 08:04
        Marchewka bardzo zapiera, daje corce najwyzej raz na tydzien. Rewelacyjny
        skutek jest po sloiczkowych sliwkach (np. HIPP-a) po 4-tym miesiacu, radze
        wyprobowac.
    • frawashi Re: zaparcie 05.05.07, 09:22
      miałyśmy taki sam probvlem przy pierwszych stałychg posiłkach. ,Proponuję
      podawać duż piciaa.No i właśnie też chciałam polecić śliwki, u nas podziałały
      suszone śliwki Gerbera wink
      • dragonia Re: zaparcie 05.05.07, 16:56
        Możesz też podać jabłko ze słoiczka lub zrób sama, albo daj dziecku parę łyżek
        soku jabłkowego. Jeśli podajesz jeszcze dziecku pierś zjedz suszone śliwki i
        morele. Możesz też podać herbatkę hippa ułatwiającą trawienie i mimo, tego, że
        zawiera tylko 10% wyciagów z ziół a reszta to glukoza to moim dzieciom pomaga,
        choć kiedys sama w nią nie wierzyłam i byłam wielką przeciwniczką takich
        herbatek.
    • jponikowska Re: zaparcie 05.05.07, 17:15
      Mój mały właśnie skończył 6 miesiąc i praktycznie od urodzenia mial zaparcia.
      Dopiero po wprowadzeniu nowych pokarmów mu się system uregulował. Oczywiście
      marchewka powoduje zapracia, ale wystarczy dodać do zupki troszkę buraczka i
      jabłka i po zapraciach. No i oczywiście dużo picia. Wiem, ze mamy nie chcą dawać
      herbatek HIPP ze względu na dodatek glukozy ale ja małemu codziennie serwuję tę
      ułatwiającą trawienie, bo gdy jej nie podam przez kilka dni to ma zaparcia. nie
      wiem czy to ma faktycznie związek ale wolę też już nie rezygnować z tej harbatki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka